Як в ВНТУ з'їхались викладачі з кількох країн: про зустріч міжнародного проекту MASTIS програми ERASMUS

Як в ВНТУ з'їхались викладачі з кількох країн: про зустріч міжнародного проекту MASTIS програми ERASMUS

Співробітники факультету комп’ютерних систем та автоматики Вінницького національного технічного університету вже четвертий рік беруть участь у реалізації міжнародного проекту MASTIS (Establishing Modern Master-level Studies in Information Systems) за європейською програмою ERASMUS+, метою якого є розробка сучасної магістерської програми в галузі інформаційних систем.

У поточному році термін виконання завдань проекту завершується, отже в Україні з 9 по 12 квітня 2019 року відбулася остання з 3-х звітних робочих зустрічей. У завершальній зустрічі прийняли участь представники з University Lumiere Lyon 2 (Франція), University of Münster (Німеччина), University of Agder (Норвегія), Kaunas University of Technology (Литва), University of Donja Gorica (Чорногорія), University “Mediterranean” Podgorica (Чорногорія), а також представники українських партнерів – Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національного університету «Львівська політехніка», Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Херсонського державного університету та Вінницького національного технічного університету.

Перші два дні робоча зустріч проходила у місті Львів, у Національному університеті «Львівська політехніка». Протягом цього періоду учасники MASTIS ознайомилися з магістерськими роботами, які виконуються у рамках проекту, були заслухані доповіді про пілотування навчального курсу «Entrepreneurship and Innovations», представлені результати розповсюдження інформації про діяльність проекту. Також для учасників проекту було організовано екскурсії до школи стартапів університету «Львівська політехніка» та Українського католицького університету.

Останні два дні робоча зустріч проходила у місті Вінниця, у Вінницькому національному технічному університеті. На відкритті робочої зустрічі 11 квітня учасників проекту привітали ректор Вінницького національного технічного університету Володимир Грабко, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької облдержадміністрації Володимир Мережко, керівник Центру міжнародних зв’язків ВНТУ Микола Прадівляний. Також виступили декан ФКСА, координатор проекту MASTIS від ВНТУ Олег Бісікало, а також директор компанії «Спільна справа», доцент Володимир Коцюбинський, який розповів про тісну співпрацю між ІТ-компаніями міста Вінниця та ВНТУ.

Відео дня

Після офіційних привітань та відкриття зустрічі завідувач кафедри комп’ютерних систем управління ВНТУ Володимир Дубовой представив доповідь про пілотування навчального курсу «IT infrastructure». Далі доцент кафедри АІІТ ВНТУ Володимир Гармаш презентував учасникам проекту навчальні лабораторії ФКСА, які обладнані за рахунок наданих у рамках проекту MASTIS коштів. Також для учасників проекту була організована екскурсія по Вінницькому національному технічному університету. Позитивне враження залишилося в учасників MASTIS після відвідування експозицій художнього музею, подібного якому немає в жодному технічному університеті України.

 

Учасники робочої зустрічі проекту MASTIS у Вінницькому
національному технічному університеті

 

У другий половині першого робочого дня учасники відвідали офіс компанії-партнера проекту «Інтернет-реклама RIA» – дочірнього підприємства Естонської компанії «RIA.com Marketplaces». Співробітники компанії презентували напрямки її діяльності та організували екскурсію по підприємству, яке входить до складу найбільшої Інтернет-медіа корпорації, що працює на Українському ринку. У рамках проекту MASTIS укладено угоду між компанією «Інтернет-реклама RIA» та факультетом комп'ютерних систем та автоматики. Метою угоди є регулярний аналіз умов на ринку праці та формування необхідних навичок та компетенцій студентів і магістрів IT-спеціальностей, розробка нових та внесення оперативних змін до поточних навчальних курсів, проведення практичних занять з веб-аналітики та підготовка майбутніх співробітників Інтернет-медіа корпорації.

Також, в рамках проекту MASTIS укладена угода між Вінницькою IT-Академією, cпорідненою з «RIA.com Marketplaces», та факультетом комп'ютерних систем та автоматизації. На основі конкурсного відбору студенти факультету мають можливість безкоштовно вивчити спеціальні курси у Вінницькій IT-академії.

 

Презентація напрямків діяльності компанії «Інтернет-реклама RIA» –
дочірнього підприємства Естонської компанії «RIA.com Marketplaces»
представникам проекту MASTIS

На початку другого робочого дня учасники проекту MASTIS заслухали доповідь доцента кафедри КСУ ВНТУ Олега Ковалюка про захист магістерських робіт студентами проекту, які особисто доповіли про результати власних досліджень, а також доповідь голови Вінницького бізнес-клубу В’ячеслава Калініченко про співпрацю з ВНТУ.

Для учасників проекту була організована екскурсія до офісу компанії «LetyShops», яка є компанією-партнером проекту MASTIS та однією з найбільш відомих ІТ-компаній міста Вінниці, що розпочала свій бізнес як стартап 5 років тому. Компанія «LetyShops» приймає участь у формуванні компетенцій студентів та магістрів IT-спеціальностей, розробці і внесенню змін до навчальних курсів, забезпеченні проходження практики та підготовці майбутніх співробітників.

Після цього учасники проекту MASTIS відвідали прозорий офіс та ситуаційний центр Вінницької міської Ради, яка також є партнером проекту MASTIS та зацікавлена у підготовці фахівців в галузі інформаційних систем. Незабутнє враження на закордонних та вітчизняних гостей справили високий рівень організаційного та технічного забезпечення муніципальних інформаційних систем, реальна користь громадянам міста від впровадження сучасних ІТ у співпраці з науковцями ВНТУ.

 

Учасники робочої зустрічі проекту MASTIS у
ситуаційному центрі Вінницької міської Ради

 У другій половині другого робочого дня учасники проекту заслухали доповідь професора Павла Кулакова про розповсюдження інформації про діяльність проекту у Вінницькому національному технічному університеті та сталість його результатів, доповідь доцента Євгена Паламарчука про систему підтримки навчального процесу JetIQ, а також презентації власних стартапів студентами і аспірантами ВНТУ з модерацією доцента В’ячеслава Ковтуна.

Учасниками зустрічі було визнано, що розроблена внаслідок виконання проекта експериментальна програма магістерської підготовки «Інформаційні системи і Інтернет речей» повністю відповідає сучасним загальним європейським стандартам з інформаційних систем. Така освітня пропозиція ФКСА ВНТУ дійсно забезпечить мобільність студентів відповідно до мети програми Європейського Союзу ERASMUS+ та проекту MASTIS. Зокрема до програми магістерської підготовки включено такі 5-ти кредитні дисципліни:

·      Information System Development and Deployment;

·      Information Technology Infrastructure;

·      Enterprise Architecture Management;

·      MIS and Data Warehousing;

·      Information System Security;

·      Innovations and Entrepreneurship;

·      Information System Strategy;

·      Management of Information System Projects.

Інша важлива відмінність експериментальної програми, яка безумовно сприятиме мобільності студентів, полягає у паралельному викладанні всіх дисциплін англійською та українською мовами. Під час підготовки студенти магістратури отримують усі навчальні матеріали двома мовами, але свої кваліфікаційні магістерські роботи виконують та захищають англійською. Взяти участь у конкурсному відборі для здобуття ступеня магістра за програмою «Інформаційні системи і Інтернет речей» згідно з чинними вимогами МОН можуть усі особи, що мають ступінь бакалавра без обмеження спеціальності.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Григорий Черешнюк

    Прекрасная организация встречи и полезный проект.
  • Anna Kulakova

    Отличный проект, действительно полезный для студентов.
  • наталья

    очень полезный проект
  • Teacher

    Очень полезный проект, побольше бы таких проектов в украинских вузах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up