Як діяти, коли в учня чи вчителя виявили ознаки COVID-19? ОПИТУВАННЯ

Як діяти, коли в учня чи вчителя виявили ознаки COVID-19? ОПИТУВАННЯ
  • Попри пандемію коронавірусу, школи з 1 вересня розпочинають навчальний рік. Винятки — регіони червоної зони.
  • Навчальний процес обіцяють зробити безпечним та комфортним, але готуються і до надзвичайних ситуацій.

Станом на 27 серпня в Україні на COVID-19 захворіли 7504 дитини. У лікарнях наразі перебуває 920 із них.

З 1 вересня школярам та студентам потрібно йти до навчальних закладів. Про школи найбільше мови у МОЗ. Зазначають, що на вході до освітнього закладу має бути антисептик, а перед кожним уроком учні митимуть руки. Усі працівники будуть перед початком роботи перевірені: мають пройти температурний скринінг та бути забезпеченими масками.

МОЗ також рекомендує встановити різний час початку та закінчення занять і перерв для різних класів та груп. Усі входи до приміщення мають бути відкриті, у коридорах — розмітки. Усе для того, щоб діти з різних класів не перетиналися.

Відео дня

Функціонування «груп подовженого дня» в школах допускається за умови дотримання затверджених МОЗ рекомендацій.

— Дітям 1-4 класів можна не використовувати маски. Всі інші учні повинні носити маски, коли пересуваються по школі за межами свого класу. На уроках можна її знімати, — кажуть у МОЗ. — Харчування в закладах освіти повинне бути організоване на дистанції в 1,5 метри між столами, заборонений “швецький стіл”. Працівники їдалень повинні носити маски, захисні щитки або окуляри, одноразові рукавички. Варто скласти графік харчування школярів/студентів та слідкувати за суворим дотриманням правил особистої гігієни.

Опитування

Як думаєте, через COVID-19 можуть знову ввести карантин у навчальних закладах?

Що ж робити, якщо у когось виявили ознаки коронавірусу?

  • Якщо у дитини під час навчання виявили симптоми ГРВІ або COVID-19, на неї треба надіти маску, відвести в окреме приміщення, повідомити батьків. Сімейний лікар за домовленістю з батьками викличе бригаду “швидкої”, якщо цього потребуватиме стан дитини. Відповідно приймається рішення про самоізоляцію чи госпіталізацію.
  • Якщо у когось з учнів підтверджено COVID-19, самоізоляції та ПЛР-тестуванню підлягають особи, які мали з ним контакт та не використовували при цьому засобів індивідуального захисту. Рішення про це приймає лікар-епідеміолог під час епідеміологічного дослідження.

Алгоритм дій, якщо в учня або вчителя виявили симптоми COVID-19 у інфографіці:

 

Читайте також:

Три смерті та 64 нових хворих. Дані про COVID-19 по Вінниці та районах за 28 серпня

В Україні за добу виявили 2 тисячі 438 нових випадків COVID-19, на Вінниччині +64

Від COVID-19 померло дві жінки. Одна із них не мала симптомів хвороби

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Саша Мачок

    Сплошний моразм.Донька сьогодні розказала.Ходила в школу і розказали як мають вони вчитись.ЯКЩО ХТОСЬ В КЛАСІ ЗАХВОРІВ ,ВЕСЬ КЛАС ІДЕ НА 2 ТИЖНІ НА КАРАНТИН.ПОЧИНАЄТЬСЯ ТИХЕНЬКО ВЖЕ ОСІНЬ,ЗАРАЗ БУДЕ ХВОРІТИ КОЖНА ДРУГА ДИТИНА В КЛАСІ....ПИТАННЯ ЧОГО ТУДИ ЙТИ.....

    Лариса Гевлич reply Саша Мачок

    Саша Мачок захворів не ОРВІ, а на ковід, тобто є позитивний тест, що підтвердив хворобу. Так, самоізоляція на 14 днів, бо були у контакті

    Elena Havtyrko reply Саша Мачок

    Саша Мачок бо всі кричали і петиції створювали за оффлайн навчання.

    Лариса Кочмарук reply Саша Мачок

    Саша Мачок це точно, тому що є діти які часто хворіють простудними, зараз не дай бог насмарг, чи кашель, будуть думати що корона, так як раніше писали що симптоми корони були як обичний грип, а зараз нежить!

    Светлана Асаула reply Саша Мачок

    Саша Мачок вже починають

    Igor Baroni reply Саша Мачок

    Саша Мачок я так и сказал что месяц туда ходить нечего
  • Татьяна Орлик

    "Круговая порука"....только рекомендации,а где реальность того ,что нас ждёт? Как нам знать,что все учителя прошли тест? Мы то приносим справку,они видят...А мы,родители,как должны в этом удостовериться? Ксерокопии на входе в школу?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up