У ТОП-50 університетів потрапили три вінницькі. Яка вартість навчання у місцевих вишах?

У ТОП-50 університетів потрапили три вінницькі. Яка вартість навчання у місцевих вишах?
На 25-му місці рейтингу університетів — Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • В Україні нещодавно оприлюднили щорічний рейтинг закладів вищої освіти. І три вінницькі виші увійшли в ТОП-50.
  • Журналісти «20 хвилин» дізналися, яке місце в рейтингу посіли наші університети і яка вартість навчання у вінницьких вишах буде в наступному навчальному році.

Днями оприлюднили щорічний рейтинг закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus. Його результати ґрунтуються на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями. Три вінницькі виші увійшли в ТОП-50.

Місця в рейтингу

Такий рейтинг, нагадаємо, складають за результатами проведення наукометричного моніторингу суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus. Наразі це відбувалось у квітні 2023 року.

У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша — показником, який базується на кількості наукових публікацій і їхніх цитувань. До першої десятки потрапили заклади з Києва, Харкова, Львова, Одеси, Сум, Чернівців й іІано-Франківська.

Відео дня

За результатами рейтингу-2023, перша десятка українських закладів вищої освіти має такий вигляд:

  1. Київський національний університет ім. Шевченка,
  2. Харківський національний університет ім. Каразіна,
  3. Львівський національний університет ім. Франка,
  4. Одеський національний університет ім. Мечникова,
  5. Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського»,
  6. Чернівецький національний університет ім. Федьковича,
  7. Сумський державний університет,
  8. Національний університет «Львівська політехніка»,
  9. Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького,
  10. Прикарпатський національний університет ім. Стефаника.

Вінницькі вищі навчальні заклади розмістилися далі у рейтингу. Зайняли ось такі місця:

  • На 25-му місці Донецький національний університет імені Василя Стуса (базується у Вінниці).
  • 35-те місце зайняв Вінницький національний технічний університет.
  • Вінницький медичний університет імені Пирогова посів 45-те місце.

Вартість навчання у вінницьких вишах

Вступна кампанія-2023 стартує зовсім скоро. З 1 липня абітурієнти зможуть реєструвати особисті електронні кабінети вступника. Перед багатьма майбутніми студентами постане питання не лише вибору університету та спеціальності, а й фінансових можливостей.

Скільки коштують послуги популярних вінницьких університетів?

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса за перший рік навчання студенту потрібно буде заплатити в середньому 23 тисячі 979 гривень (освітній рівень «бакалавр») та 27 тисяч 669 гривень (освітній рівень «магістр»). Найбільше коштуватиме навчання на спеціальності «Право» — 87 тисяч 999 гривень. Магістратура: по 31 тисяч 478 гривень.

У Вінницькому національному технічному університеті за перший рік навчання на більшості спеціальностей денної форми доведеться заплатити від 19.500 гривень по 23.500 грн. Дев’ять спеціальностей: економіка, маркетинг, менеджмент, підприємництво, торгівля та біржова діяльність, інженерія програмного забезпечення, комп'ютерні науки, комп’ютерна інженерія, кібербезпека, інформаційні системи та технології, вартуватимуть 25.500 грн. Магістратура: згадані вище спеціальності будуть коштувати по 36.000 грн., решта — 28.000 грн.

Вартість навчання для зарахованих вступників до ВНМУ ім. М.І. Пирогова у 2023 році може залишитися на рівні 2022 року. Поки виш не виставив прайс на наступний навчальний рік.

У Вінницькому національному аграрному університеті за перший рік навчання на денній формі доведеться заплатити від 12 тисяч 500 гривень до 18 тисяч. Магістратура: від 12 тисяч 500 гривень до 22 тисяч.

У Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського для студентів першого курсу денної форми навчання на рівні бакалавр в середньому складатиме 18 тисяч гривень. Найдорожчою спеціалізацією є «германські мови та літератури (переклад включно) — 22 000 гривень. Магістратура: ціна на денну форму від 25 тисяч до 26.200 гривень.

У Вінницькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ середня вартість навчання — 20 тисяч гривень (освітній рівень «бакалавр»). Магістратура — теж 20 тисяч.

У Вінницькому фінансово-економічному університеті вартість за надання освітніх послуг фіксована.. Всі спеціальності для отримання освітнього рівня «бакалавр» коштуватимуть 19 тисяч гривень, і для отримання «магістра» - теж 19 тисяч гривень.

У Вінницькому інституті університету «Україна» для здобуття ж освітнього рівня «бакалавр»  потрібно буде сплатити 21 тисячу 450 гривень. Магастратура коштуватиме 27.300.

 

Читайте також:

Цьогоріч вступники складатимуть національний мультитест у Вінниці

Укриття можуть з'явитися ще у двох ліцеях та чотирьох садочках. ОПИТУВАННЯ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Виктория Березова

    можно подумати що в університетах чогось навчають під час війни ...

    там якщо посадити БУРАТИНО і він буде справно платити за освіту, то йому в кінці теж дадуть диплом...
  • Andrii

    Хах, Мед універ мабуть так спустився із-за хабарів у закладі, та повної безвідповідальності у закладі за тих, кого він випускає. Але 1-ше місце теж не краще.

keyboard_arrow_up