Стань зі світом на «ти» та збільшуй свій профіт! (Новини компаній)

Стань зі світом на «ти» та збільшуй свій профіт! (Новини компаній)

Вже ні для кого не секрет, що вільне володіння іноземними мовами надає сучасному українцю низку переваг на ринку праці та в особистому житті, оскільки з огляду на світову глобалізацію бізнесу в цілому та відкриті кордони, кожен може скористатись перевагами, які відкриває рівень володіння мовою Advanced. 

За останні 10 років в Україні кількість навчальних закладів – класичних та онлайн-мовних шкіл – стрімко збільшилась. Вони пропонують різні умови: від передоплати за квартал або півріччя до оплати за фактично отримані послуги. З огляду на велику пропозицію в даному сегменті послуг, українцям, які прийняли для себе рішення поглибити знання іноземної мови, пропонують низку бенефітів: і гнучку систему оплати, і пробні безкоштовні уроки тощо. Наприклад, нова платформа по вивченню іноземних мов Lingostan пропонує своїм учням три безкоштовні пробні заняття та невеликий фінансовий бонус на власний гаманець в якості привітального подарунку. 

В мене, професійного перекладача іноземних мов, виникає питання: чи є ефективними підходи у викладанні іноземних мов? Які з них є найефективнішими? Як швидко українець з рівнем володіння іноземної мови на рівні Intermediate зможе успішно пройти співбесіду, наприклад, на англійській мові з генеральним директором міжнародної компанії з регіональним відділенням в Україні або безперешкодно пояснити працівнику німецької залізниці, квиток на який потяг йому потрібен? Скільки часу буде необхідно, щоб навчити українця писати листи бізнес-партнерам з Італії, не використовуючи Google Translator

Ну і класичне питання: чому переважна більшість українців, які з 1-го класу протягом 10-11 років вивчають англійську мову у школах, окрім «Hello! I am from Ukraine» не можуть нічого сказати? Я вже мовчу про застосування Conditional Type II або Simple Future in the Past

Які є сучасні дієві методи викладання іноземних мов? 

Згідно з позицією американської щоденної газети зі світовим ім’ям The New York Times, яку вони озвучили у своїй статті у серпні 2017 року, є низка дієвих методів викладання іноземних мов, які реально можуть допомогти викладачам у класичних мовних школах та онлайн-викладачам, які надають послуги з викладання іноземних мов через Skype, підвищити рівень ефективності викладання іноземних мов. Наведу декілька підходів, які на мій погляд, можуть стати Вам у нагоді. 

Тримайте руку на пульсі актуальних світових подій

Для того, щоб бути співрозмовником з високим рівнем обізнаності та мати шанс поговорити на різні теми з висококваліфікованим HR-спеціалістом міжнародної компанії на першому етапі та отримати перепустку на омріяну співбесіду з генеральним директором, сучасному прогресивному українцю, який подає свої CV та супровідний лист на високу позицію у респектабельну компанію з іноземним капіталом, безперечно, необхідно не тільки знати, що є і штат, і країна Georgia, але й непогано розумітись на топ-темах сьогодення і, при цьому, мати немаленький словниковий запас, в якому неодмінно будуть такі слова та словосполучення, як mitigation of risks, current assets, agenda, SWOT analysis тощо. Всі ми знаємо, що преса та її вплив є четвертою гілкою влади (англ. – «Fourth Estate»), тож Ви можете прийняти це до уваги на уроках іноземних мов та активно використовувати якісну інформацію для перманентного саморозвитку і розвитку Ваших учнів. 

Активно використовуйте візуальний матеріал 

Згідно з позицією The New York Times, активне використання візуального матеріалу спонукає учнів розвивати візуальне мислення та аналітичні здібності, використовуючи при цьому активний та пасивний словниковий запас для обговорення побаченого. Візуальний матеріал – фотографії, вирізки з газет, відео – також може бути підібраний згідно з преференціями учня (особливо у випадках онлайн- навчання), коли учень може напряму домовлятись з онлайн-викладачем. 

У свою чергу, респектабельне видання The Guardian акцентує увагу на тому, що сучасне покоління – це покоління web-технологій: «Наша головна мета на сьогодні полягає у тому, щоб скерувати ненаситне бажання до всього нового та ентузіазм молодого покоління у сучасний клас по вивченню іноземних мов». 

Активно використовуйте сучасні додатки 

Такі додатки, як Padlet, Popplet, Lionot та Pinterest, є зручними у використанні та можуть бути легко завантажені у будь-який планшет або смартфон. 

Окрім цього, The Guardian рекомендує додаток Quizlet, ПЗ, що було розроблене Ендрю Сазерлендом, і представлене широкому загалу у січні 2007 році. Станом на 2017 рік, нараховується більше 20 мільйонів активних користувачів Quizlet по всьому світі. Що являє собою додаток, про який пише видання з Великобританії? Це сервіс акумулювання даних, що має вигляд онлайн карток зі словами з різних областей знань. Кожне слово має свою дефініцію. Додаток надає можливість користувачу не тільки мати доступ до наявних учбових модулів, але й створювати свої. Окремо хочу підкреслити, що Додаток має окремий розділ «Quizlet для вчителів». 

Окрім того, The Guardian наводить приклади того, як на уроках іноземних мов у Великобританії вчителі активно практикують використання додатку Twitter як джерело цікавої актуальної інформації, яку можна в режимі реального часу перекладати та обговорювати з учнями.  

Якщо ж розглядати рекомендації міжнародної компанії Pearson, світового лідера у сфері навчання, то першою порадою є активне використання iPod, iPad та смартфонів. Так, так. Те, що ще декілька років тому було під грифом «заборонено протягом уроку» сьогодні стає невід’ємною його частиною. 

Обговорення біографій відомих особистостей 

Цікавою рекомендацією, на мій погляд, є позиція Pearson щодо обговорення біографій відомих особистостей, які близькі по духу учням, оскільки таке обговорення не тільки надає можливість розширити свій кругозір, а на реальних прикладах показати учням різницю у вживанні різних часових форм. 

Безперечно, важко знайти єдину відповідь на питання: який сучасний метод викладання є найефективнішим? На моє переконання, ключ до успіху – кваліфікований викладач іноземної мови у класичному класі або онлайн-викладач через Skype та Ваше тверде рішення стати учнем з рівнем володіння іноземною мовою Advanced

Поділіться своїми дієвими методами вивчення іноземних мов! В чому, на Ваш погляд, полягає секрет успіху у вивченні іноземних мов?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Кацва Надежда

    Мне тоже очень понравилась статья. Написано доступно и очень интересно. Спасибо автору.
  • Сергей Черный

    Добрый день! Очень полезная статья... Очень!!! Огромное спасибо автору - все доходчиво и понятно. Это, я бы сказал пособие для людей, которые хотят изучить иностранный язык, но не знают в " какую дверь постучать". Сергей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up