Скільки має тривати урок дитини, яка навчається дистанційно в умовах воєнного стану

Скільки має тривати урок дитини, яка навчається дистанційно в умовах воєнного стану
  • Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що був оновлений обовʼязковий регламент тривалості занять у режимі реального часу в умовах воєнного стану для школярів. Скільки має тривати урок для учнів 1-11 класів?

— Для багатьох батьків відкритим питанням залишається, наскільки правильно організований процес дистанційного навчання та скільки мають тривати уроки на дистанційці, — зазначають у МОЗ. — Інформуємо, що від 9 вересня оновлено обовʼязковий регламент тривалості занять у режимі реального часу в умовах воєнного стану.

Тривалість уроків тепер для:

Відео дня
  • 1-2 класів — два уроки по 30 хвилин або три — по 20 хвилин;
  • 3-4 класів — два уроки по 45 хвилин або три — по 30 хвилин, або чотири — по 20 хвилин;
  • 5-6 класів — два уроки по 45 хвилин або три — по 35 хвилин, або чотири — по 25 хвилин;
  • 7-9 класів — два уроки по 45 хвилин або три — по 40 хвилин, або чотири — по 30 хвилин, або п’ять — по 25 хвилин;
  • 10-11 класів — три уроки по 45 хвилин або чотири — по 35 хвилин, або п’ять — по 30 хвилин, або шість — по 25 хвилин.

У МОЗ зазначають, що для учнів, які перебувають за кордоном та здобувають освіту у другу зміну, початок занять має починатись не пізніше 16.00, а для учнів 1-4 класів, які перебувають за кордоном, допускається організація занять у другу зміну. 

Довідка

До навчання з 1 вересня у Вінницькій області приступить понад 167 тисяч учнів. З них 3,5 тисячі діти з числа внутрішньо переміщених осіб. Освітній процес буде забезпечувати 18,7 тис. педагогічних працівників.

Також в області працює 28 закладів професійної (професійно-технічної) освіти. До навчання там приступить понад 12 тисяч здобувачів освіти. З них 200 учнів з числа внутрішньо переміщених осіб. Освітній процес буде забезпечувати 1,4 тисячі педагогічних працівників.

Станом на 22 вересня в очному форматі у Вінницькій області навчається 3613 дітей. Це 7,6% від загальної чисельності вінницьких школярів, яка загалом складає майже 47,5 тисяч. На початок серпня цей відсоток складав 3,4. 

 

Читайте також:

Внаслідок ракетних ударів на Вінниччині пошкоджений 21 заклад освіти

ТОП вишів України 2022 року. На яких позиціях в рейтингу університети Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up