Скасували ЗНО, держатестацію та інші іспити у 2022 році. Про зміни для учнів випускних класів

Скасували ЗНО, держатестацію та інші іспити у 2022 році. Про зміни для учнів випускних класів
  • ДПА, ЗНО та інші випробування скасовують лише на 2022 рік. Це вимушений виняток, а не правило. 
  • Вступ до закладів вищої освіти цього року буде без використання результатів зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування.

«ВР проголосувала за №7132 про скасування складання державної підсумкової атестації, ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування у 2022-му», — читаємо у телеграмі голови партії «Слуга народу» Олени Шуляк.

Вона дала роз'яснення прийнятого законопроекту, пояснила, які проблеми він вирішує та що саме зміниться для учнів випускних класів.

«Війна зруйнувала освітній процес, який ще не встиг повноцінно відновитися після пандемії ковіду. У таких умовах скасування ДПА, ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування (складаються при вступі в магістратуру) буде своєрідним заохоченням молоді до навчання в Україні. Це важливо, бо маємо думати про збереження інтелектуального потенціалу (нам ще відбудовувати та розвивати країну після перемоги!)», — цитуємо повідомлення.

Важливо, що ДПА, ЗНО та інші випробування скасовуються лише на 2022 рік, тож не йдеться про якесь усунення запобіжників для непрозорого й нечесного вступу до закладів вищої освіти. Це вимушений виняток, а не правило. 

Проблема, яку вирішує законопроект:

Відео дня
  • росія воює з усією Україною, не лише з нашою армією. Цивільна інфраструктура, особливо навчальні заклади, зараз під особливою загрозою. Проведення ДПА, ЗНО тощо зайвий раз наражатиме нашу молодь на небезпеку. 
  • в умовах війни українські заклади освіти не будуть серед найпривабливіших для вступників. Тому скасування ДПА, ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування допоможе зберегти студентський контингент, стимулюватиме до навчання в Україні. 

Що змінюється:

  • Випускники 2021/2022 навчального року звільняються від проходження державної підсумкової атестації.
  • Вступ до закладів вищої освіти цього року буде без використання результатів зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування.

 
Читайте також:

З Вінниці до Франції відвезли 21 дитину. Їх супроводжував голова міста Бессьєр

Життя завжди перемагає. У війну і одружуються, і дітки народжуються

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Інна Петруняк

    Таке відчуття, що нам замало тривог.
    Вирішили ще "полоскотати" нерви цією "полегшеною" формою.
  • Елена Шишлевская

    Хіба ЗНО скасували? Лише перевели в якусь неясну «полегшену» форму, незрозумілу ні вчителям, ні учням...
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up