Очно чи дистанційно? Як 643 заклади освіти Вінниччини розпочали навчання

Очно чи дистанційно? Як 643 заклади освіти Вінниччини розпочали навчання
  • Розпочався другий навчальний тиждень нового навчального року. У Вінницькій області функціонує 643 школи. Стало відомо, яку фарму навчання впровадили ці заклади.

Про це інформує Департамент гуманітарної політики Вінницької облдержадміністрації.

— Попри усі виклики та перешкоди, які стоять на нашому шляху, Вінниччина розпочинає навчальний рік 2022-2023, — зазнають у повідомленні. — До навчання приступить понад 167 000 учнів. З них 3,5 тис. діти з числа внутрішньо переміщених осіб. Освітній процес буде забезпечувати 18,7 тис. педагогічних працівників.

З 643 закладів загальної середньої освіти Вінницької області з 1 вересня:

Відео дня
  • 87 закладів буде працювати в очному форматі;
  • 332 заклади в змішаному форматі;
  • 223 заклади будуть працювати в онлайн форматі.

З 28 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Вінницької області з 1 вересня:

  • Два заклади будуть працювати в дистанційному форматі;
  • 26 закладів в змішаному форматі.

До навчання приступить понад 12 тисяч здобувачів освіти. З них 200 учнів з числа внутрішньо переміщених осіб. Освітній процес буде забезпечувати 1,4 тисячі педагогічних працівників.

У школах запрацюють спеціалісти з безпеки

Спеціалісти з безпеки в освітньому середовищі будуть слідкувати за тим, щоб діти вчасно спускалися в укриття під час повітряних тривог, а також вчити дітей правилам безпечної поведінки. Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«Питання безпеки є не менш важливим, ніж питання нашої перемоги, це напряму пов’язані речі, 1 сказав Денис Монастирський. — Розробка проєкту розпочалася рік тому, але він буде видозмінюватися відповідно до умов часу. Цей проєкт буде жити тоді, коли буде взаємодія з місцевими громадами і розуміння для чого це потрібно державі, громаді та міжнародним партнерам. І тут всі складові є. Продовження проєкту однозначно буде. Ті школи та громади, які будуть мати таких вихователів безпеки матимуть більше шансів безпечно навчати».

Монастирський зазначив, що перші 17 спеціалістів з безпеки в освітньому середовищі поїдуть в різні області України, в 17 громад. Про які саме міста йдеться, не поінформували.

До речі, спеціалісти перевірили камери, які влаштовані у 36 вінницьких школах. Камери відеоспостереження виведені на Ситуаційний центр, працівники якого відслідковують дотримання порядку у навчальних закладах.

Школи та укриття: ми перевірили, як у Вінниці виглядають сховища для дітей

Офлайн-навчання з 1 вересня, за останньою інформацією від департаменту освіти міськради, обрали батьки 3,4% вінницьких школярів. Тобто, за парти сіли до двох тисяч учнів. Решта — на дистанційці.

За день до старту навчального року, 31 серпня, ми провели масштабну перевірку укриттів, які створювали для шкіл. Поки що таких закладів, для яких є укриття, 30, повідомили у міськраді. Частина з них — вже готова, інші — ремонтуються, із запланованим фінішем робіт у вересні-жовтні.

Для огляду ми використовували вимоги до укриття з офіційного сайту ДСНС. Відзняли кожний сховок. 

Але. Враховуючи особливості воєнного стану, та з точки зору безпеки ми не можемо вказувати конкретну локацію розташування укриттів. Тому ми спеціально не писали, де вони знаходяться і скільки дітей їх відвідують.

Варто зауважити, що ця інформація не є секретною чи воєнною таємницею. На прохання батьків школярів директори цих закладів готові показувати сховища. І до слова, на облаштування сховків з міського бюджету вже виділили 50,6 мільйона гривень.

Переглянути сховища для закладів можна в цьому відео. Текстовий опис і фотографії з укриттів у матеріалі.

 

Читайте також:

Внаслідок ракетних ударів на Вінниччині пошкоджений 21 заклад освіти

ТОП вишів України 2022 року. На яких позиціях в рейтингу університети Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Maksym Zakharchuk

    В мене інше питання, для чого, наприклад в 5 класі, 3 уроки фізкультури на тиждень, а історії України один??? Фізкультура онлайн-3 рази? Історія -1 раз?

keyboard_arrow_up