Навчання з 1 вересня скасовують? Міносвіти спростувало фейк

Навчання з 1 вересня скасовують? Міносвіти спростувало фейк
За будь-якого рівня епідемічної небезпеки освітній процес триватиме
  • У соціальних мережах ширилася інформація про те, що за рішенням Кабміну «навчання з 1 вересня для студентів та школярів відміняється через загрозу захворювання штамами «Дельта» та «Лямбда».
  • У міністерстві освіти рекомендують користуватися лише перевіреними джерелами інформації.

Міністерство освіти та науки не скасовуватиме 1 вересня освітній процес для учнів та студентів при будь-якому рівні епідемічної небезпеки через поширення коронавірусної хвороби COVID-19. Про це повідомила пресслужба відомства.

«Міністерство освіти і науки України повідомляє, що інформація в соціальних мережах щодо скасування освітнього процесу у закладах освіти з 1 вересня є недостовірною», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет наголосив, що «при будь-якому рівні епідемічної небезпеки освітній процес триватиме».

Відео дня

Міністр зазначив, що МОН спільно з Міністерством охорони здоров'я опрацьовує різні варіанти організації освітнього процесу, щоб він був безперервним і відбувався в безпечному середовищі.

«Наразі планується, і нам би звичайно хотілося, щоб діти 1 вересня розпочали навчання в повноформатному режимі. Далі все залежатиме від епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні. При «зеленому» рівні здобувачі освіти зможуть відвідувати заклади освіти в очному форматі з дотриманням протиепідемічних заходів. При переході на наступні рівні епідемічної небезпеки для повноцінної роботи закладу освіти потрібно мати не менше 80% повністю вакцинованого персоналу. Наголошую, що вакцинація добровільна. Ніхто не має права примушувати до цих дій», — підкреслив Сергій Шкарлет.

У Міносвіти додали, що якщо заклад освіти не зможе працювати в очному форматі, будуть організовані інші форми (змішана чи дистанційна) та діти продовжуватимуть навчання.

Як зазначили у МОН, у соціальних мережах ширилася інформація про те, що за рішенням Кабміну «навчання з 1 вересня для студентів та школярів відміняється через загрозу захворювання через захворювання штамами «Дельта» та «Лямбда». У міністерстві рекомендують користуватися лише перевіреними джерелами інформації.

 

Читайте також:

На Вінниччині виявили 25 випадків штаму «Дельта». Прийшла офіційна відповідь

У Гайсині спалах коронавірусу «Дельта»? Зразки відправили в Лондон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергій Корнійчук

    То де є ті перевірені джерела?!
  • Ols Kat

    Сначала надо провести родительские собрания и собрать деньги, а потом уже можно и на онлайн-обучение уходить

keyboard_arrow_up