Міносвіти рекомендує 22-24 лютого вчитися онлайн. ОПИТУВАННЯ

Міносвіти рекомендує 22-24 лютого вчитися онлайн. ОПИТУВАННЯ
  • Міністерство освіти і науки України рекомендує з 22 до 24 лютого 2023 року проводити навчання в дистанційному форматі.
  • Остаточне рішення прийматимуть керівники закладів. Відомо, що деякі школи Вінниці уже перейшли на онлайн формат.

Сьогодні, 21 лютого, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет звернувся до начальників ОВА та керівників закладів освіти з рекомендацією здійснювати освітній процес в закладах освіти з 22 до 24 лютого 2023 року в дистанційному форматі.

Аргументують це, як превентивний захід перед річницею початку повномасштабної війни росії проти України, аби убезпечити життя і здоров'я всіх учасників освітнього процесу.

«Наближається дата, яка принесла страшне горе на українську землю, — зазначає Сергій Шкарлет.. — День, який поділив наше життя на «до» і «після». 24 лютого 2022 року розпочалося жорстоке повномасштабне військове вторгнення рф. Відтоді щодня гинуть наші захисники, цивільне населення, ворог цілить по житлових будинках, школах, лікарнях, музеях. російські військові та їхні  найманці нехтують нормами міжнародного гуманітарного права, для них не існує заборон щодо застосування зброї».

Відео дня
Наразі внаслідок агресії рф пошкоджень зазнали 3 128 закладів освіти, з яких 441 — вщент зруйновано. Від рук окупанта загинула 461 дитина, 926 — отримали поранення.

Школи Вінницької області на ці дні мають самостійно визначати формат навчання. Офіційного рішення від департаменту освіти Вінниччини ще немає. Голова ОДА опублікував рекомендацію МОН, а потім видалив її.

Однак адміністрації навчальних закладів уже почали отримувати від керівництва листи наступного змісту: «Відповідно до листа МОН №1/2484-23 від 21 лютого 2023 року з метою убезпечення життя і здоровʼя всіх учасників освітнього процесу, як превентивний захід перед річницею початку війни росії проти України в період з 22 до 24 лютого 2023 року освітній процес у закладі буде здійснюватися в онлайн режимі згідно чинного розладу уроків та дзвінків».

Відомо, що дистанційно 22-24 лютого навчатимуться учні Козятинської громади, Стрижавського ліцею, 16 ліцею та шостої школи Вінниці.

Опитування

Як на вашу думку мають навчатися діти 22-24 лютого?

До речі, у Вінниці вже 39 шкіл працює за змішаною формою навчання. В міському департаменті освіти дізналися, як функціонують ті школи, в яких немає укриттів, і чи потрібно здавати кошти батькам на їх облаштування.

 

Читайте також:

Повідомили, чи звільнять учнів 9-их та 11-их класів від іспитів цього року

Історія України не обов'язкова для здачі та інші зміни: якою буде вступна кампанія у 2023 році?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up