Карантин - глухий кут чи перспектива? (Новини компаній)

Карантин - глухий кут чи перспектива? (Новини компаній)

2020 рік став жорстким випробуванням для спеціалістів ряду професій, зокрема творчого цеху. Заборона на проведення масових заходів позбавила роботи співаків, акторів, ведучих заходів. Одні обрали для себе чекати кращих часів, інші перекваліфікувались. Сьогодні ми поспілкувались з відомою вінницькою ведучою Ольгою Сольвар.

Вона розповіла, як карантинні обмеження змінили її життя, що за ARTspeaker майстер-клас чекає на вінничан та які інсайти ведуча відкрила для себе у світі, що живе із COVID19.

Ольга, як змінилось Ваше життя з введенням карантинних обмежень?

Кардинально! В перші тижні я не могла повірити, що світ таки зупинився. Це наче мчати по автобану зі швидкістю 200 км на годину і потрапити у затор, довжиною на пів року, а то й більше. У мене в мить скасувались два масштабних проєкти, що вже були пропрацьовані до деталей. Те саме сталось і з усіма святковими заходами - концертами, корпоративами, вечірками, промо-акціями, весіллями. Все перейшло у статус очікування, а згодом повного відхилення.

Як Ви це сприйняли?

Спочатку був шок. Потім усвідомлення та розчарування. Я зв'язана по руках і ногах обставинами, у мене більше немає роботи і коли вона буде абсолютно невідомо. Все до чого так прагнула, що будувала роками - завалилось, як картковий будиночок в мить. Мабуть, саме тоді вперше подумала - а можливо я дійсно вибрала неправильний вектор для свого професійного розвитку? Може й справді, всі ці творчі пошуки, втілення, злети й падіння - лише дарма витрачений час та гроші? Я пам'ятаю, як спілкуватися з друзями та говорила - краще б пішла в IT (мій чоловік працює в цій сфері і давно натякає на мою перекваліфікацію), там реальна перспектива, стабільний дохід, вільний графік і карантин зовсім не перешкода. Але, ця сфера має для мене має один нюанс - то мені абсолютно не до душі. І так я влаштована, що змалечку дуже добре інтуїтивно відчуваю - моє, чи не моє. І якщо я іду на перекір своїй внутрішній гармонії, то це мене ламає і згодом вилазить боком. Але потім, коли паніка відступила, я сказала собі - стоп! зупинись і кайфуй від своєї свободи, дякуй Богу за можливість просто нічого не робити, слухай себе і все якось розрулиться.

Важко повірити, що Ви дійсно лежали на дивані, дивились телевізор, чи сиділи в Інтернеті і нічогісінько не робили?

Був такий період, але коли мої ваги показали +5 кг, я припинила існування паразита, та “встала з ліжка”. По великому секрету, за період жорсткого карантину я пішки обійшла всю Вінницю. От ми з сім'єю, наприклад, їхали у магазин за продуктами, чоловік з донькою повертались додому машиною, а я пішки. Тепер я знаю, що зі Старого міста до центру йти 25 хвилин. До вишеньки, зокрема проспекту Космонавтів - 1 година 20 хвилин і так далі (посміхається). Коли я ходила, багато думала - про свої мрії, життя, цілі, надбання. В якийсь момент я згадала про один напрямок, до якого у мене, через купу роботи, ніколи не доходили руки, але завжди була цікавість. Це пошук відповіді на питанні - “Чому у мене виходить легко та впевнено говорити на публіку, а для декого - це реальна проблема?”

Коли вперше Ви про це задумались?

Минулої осені мій чоловік був ведучим, на одному форумі для айтішників. Моє IQ в порівнянні з його, м'яко кажучи, залишає бажати кращого. Він розумніший, у нього феноменальна пам'ять, тому я була переконана, що він відмінно проведе захід. Дала кілька порад, скоріше підбадьорливого характеру. Я була на цій конференції. Коли він вийшов перед публікою і “поплив” (ми ведучі так це називаємо), у мене був шок. Він забув слова, став червоним від хвилювання. його руки тремтіли, голос став поривчастий. І коли виступали його колеги, я бачили всю цю симптоматику і в них. Крута та прогресивна думка, яку вони доносили, губилась через хвилювання, нечіткість висловлювання і так далі. Тоді я вперше усвідомила, що говорити та говорити якісно - різні речі. Потім, як завжди навалилась робота, я забула про все це. Але інколи поверталась до цієї думки. Особливо коли відвідувала якісь форуми чи конференції. Знаєте, є такі заходи, на які люди ходять тільки заради фуршету та статусного фото в Інстаграм. Так, там є спікери, але вони нудні та не цікаві, говорять про щось загальне, і в цілому, їх спічі не несуть ніякої цінності. Просто тусовка заради тусовки. Не берусь судити, але з часом я відійшла від таких здибанок. Адже це потребує часу, а це, як відомо, найдорожчий ресурс у житті. Я його бережу.

Як Ви наважились кардинально змінити вектор діяльності?

Я б не сказала, що це повна зміна сфери роботи. Всі мої професії про одне - мистецтво слова. Я і понині пишу статті, знімаюсь для телебачення, веду заходи, але почала рух і у напрямку тренерства з ораторської майстерності. Я вивчала риторику у інституті, під час карантину систематизувала теоретичні знання з допомогою онлайн - шкіл, курсів, вебінарів, тощо. Потім затарилась десятками книг на цю тему, як то кажуть - поринула з головою. І це мене захопило! Я зрозуміла одне - мистецтво говорити - це не дар, а вміння і навичка, це м'яз, який можна прокачати і досягти результату. І це стосується кожної сфери - будь це виступ чи презентація в ІТ, захист диплому чи дисертації, вранішня нарада керівника та підлеглих, процес спілкування клієнта та продавця, чи то продаж телефону, або багатомільйонної ідеї. Комунікація усюди! І від її якості залежить результат. Ось так карантин перевернув мій світогляд, точніше, уповільнив поточні процеси метушні аби я розгледіла щось інше. Тож тепер готую для вінничан майстер-клас та курси з ораторської майстерності.

Розкажіть про Ваш майстер - клас та курси?

6 вересня у Вінниці пройде мій перший авторський майстер-клас. Я назвала його ARTspeaker, адже я підходжу до поняття володіння словом, як до мистецтва. Саме це і хочу донести своїм слухачам. Поговоримо про те, як побороти страх сцени, як поводити себе під час виступу, куди подіти руки, куди дивитись, як тримати увагу слухача. Попрацюємо над голосом, темпоритмом, паузами під час промови. Захід пройде у конференц - залі готелю “Франція”. Усі подробиці тут

Далі, з вересня місяця я запускаю Курс ARTspeaker (для дорослих) та ARTspeaker-KIDS (для дітей). Це повноцінна прокачка навичок говорити публічно. Усі хто бажає побороти страх сцени, хоче навчитись легко та впевнено формувати свої геніальні думки у правильні слова - запрошую на навчання.

Реєстрація на Курс ARTspeaker

Реєстрація на курс ARTspeaker-KIDS

Уся додаткова інформація про тренінги Ольги Сольвар тут

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up