Християнська етика в школах: активісти запрошують вчителів та волонтерів до проекту

Християнська етика в школах: активісти запрошують вчителів та волонтерів до проекту

В рамках освітнього проекту «Свічадо» організатори планують дослідити проблематику шкіл Вінниччини та організувати тренінги, брейн-ринги, ярмарок талантів, публічну акцію «свято добра».

– Слово  свічадо має два значення: дзеркало та підвісний свічник для багатьох свічок. Назва проекту СВІЧАДО спонукає звернути увагу суспільства на те, що діти є дзеркалом суспільства і його моральним обличчям.  Наша ціль - актуалізувати необхідність вивчення предметів морально-духовного спрямування, які формують в учнів християнські моральні чесноти, – розказує одна із організаторок проекту Руслана Харковенко.

За її словами, невтішна статистика свідчить, про зростання настроїв невпевненості в майбутньому серед молоді, зростання кількості злочинів, скоєних неповнолітніми та кількості самогубств, абортів, поширення залежностей і девіантної поведінки (вживання тютюну, алкоголю та наркотиків) дітьми на фоні зайнятості батьків, трудової міграції, подій на Сході України, зростання кількості розлучень та виховання дітей в неповних сім’ях.

Відео дня

– Мета проекту «Свічадо», – показати необхідність виховання дітей на християнських цінностях, нагадати громаді, що всебічний розвиток особистості, переоцінка вартостей, формування громадської свідомої поведінки – це те, чого потребують діти нового покоління, –  зазначає Регина Майстрова, яка координує проект на Вінниччині. – Батьки мають бачити переваги морально-духовного виховання через зміну поведінки дітей, вмотивованість до навчання, інтерактивну комунікацію з вчителем, реальні життєві приклади залученості дітей до добрих справ.

В рамках проекту планують:

  1. Дослідження проблематики серед шкіл Вінниччини (кількість шкіл, в яких викладається предмет, кількість вчителів, які мають відповідні компетенції, годинне навантаження та якість навчальних програм, потреби шкіл для впровадження та перешкоди, які є готовність долати)
  2. За результатами опитування буде створено рейтинг шкіл, які виховують моральні цінності.
  3. Конкурсний відбір вчителів та волонтерів для участі в проектію
  4. Тренінг  з проблемно-орієнтованого навчання для освітян та волонтерів проекту.
  5. Проведення вікторини Брейн – ринг серед найкращих учнів.
  6. Проведення відкритих уроків християнської етики  із залученням носіїв англійської мови.
  7. Ярмарок талантів серед шкіл, вчителі яких будуть відібрані для проекту.     
  8. Публічна акція: свято «Добра» у День сім’ї в Центральному Міському парку міста Вінниця
  9. Проведення круглого столу  та телевізійного проекту “СВІЧАДО” із залученням експертів МОН та Фолькуніверситету (Швеція), представників освітянської спільноти різних міст України, керівництва шкіл, засобів масової інформації, громадськості та влади

Крім того, передбачається стипендія для проходження курсів  підвищення кваліфікації для найкращих вчителів -  волонтерів проекту «Свічадо».

3 переможці ярмарку талантів поїдуть безкоштовно у християнські літні табори.

Для участі у проекті “Свічадо” неохідно заповнити аплікаційну заявку https://docs.google.com/forms/d/1tbnEreuFBM0ScTIRjUv4Y2GEap52dirKBHNLXcqVwVM/edit

Дедлай для конкурсного відбору  учасників проекту (вчителі та волонтери)  – 14 березня 2019 року.

Довідка:

  • Проект «СВІЧАДО» реалізовується в рамках конкурсу ГО “Мир Дому Вашому”  «Християнська етика, як засіб виховання моральних цінностей».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up