А чи не податись мені в мобільну розробку?.. (Новини компаній)

А чи не податись мені в мобільну розробку?.. (Новини компаній)

Сьогодні розробник мобільних додатків є однією з найбільш перспективних професій - цікава робота, за яку платять добре.

Ринок мобільних розробок постійно зростає. Все більше людей не уявляють своє життя без смартфона. Очевидно люди не збираються у найближчий час відмовлятись від його використання? Отже і мобільні розробники без діла і грошей сидіти не будуть.

Зараз найбільш вдалий момент, для того аби освоїти дану професію, і влаштуватись на роботу мрії. З чого почати? Можна спробувати самостійно розібратись у тонкощах мобільної розробки. Але навчання без практики - марна трата часу. Тому пропонуємо курси “Mobile Development” від Вінницької ІТ-Академії. Як вивчати розробку без комп'ютера Mac? Купувати? Такої потреби немає, адже в ІТ-Академії не навчають “на пальцях”, для цього є iOS-лабораторія, облаштована компанією RIA.com! Курс ведуть викладачі-практики, які розуміють галузь зсередини і можуть навчити інших.

Ми їх - Олексія Тюренкова, Андрія Стахова та Дмитра Яворського розпитали про досвід, який важливий для майбутніх розробників.

- Як давно Ви працюєте у сфері саме мобільної розробки? І в ІТ загалом?

Олексій: Трішки більше як 5 років / більше 20 років

Андрій: Більше 8 років / 12 років

Дмитро: Понад 4 роки / майже 5 років

 - Як Ви стали розробником мобільних додатків?

Олексій: До цього я займався базами даних, але зрозумів, що треба змінити напрям. Довго думав, і підійшов з суто статистичної точки зору, переглянув об'єми трафіку спожиті мобільними застосунками, вебом, IoT, тощо. Подивився потребу у спеціалістах різних напрямків, зарплати. Переглянув мови та технології. І обрав iOS бо на там було менше розмірів екранів, під які потрібно верстати UI.     

Андрій: Кар'єра мобільного розробника почалася з розробки під iOS, тоді я дуже хотів перейти в мобайл, але iOS не сподобалася і мене перевели на Android. Тут усе і почалося, документації немає, прикладів немає, то було щось неймовірне. Лиш навчання і освоєння уроків від Google, змінило усе. Уже через рік я був senior android розробник.

Дмитро: Моя кар'єра мобільного розробника почалась випадково, я хотів програмувати, але ніяк не міг визначитися. На той момент я вже знав HTML та CSS, але зовсім не подобалося верстати - я був у пошуку мови програмування. Перше, що я спробував це була Java та відео курси по Start Android. Кар'єра Android розробника закінчилась після того, як я написав калькулятор... Згодом з'явилася можливість спробувати себе в якості мобільного розробника на Objective-C. Було нелегко, але мені сподобалося розробляти під іOS.

 - Які основні технології має освоїти розробник мобільних застосунків?

Олексій: Потрібно розуміти: мову програмування, платформу iOS/Android/ - обидві на рівні сильного користувача, обов'язково мати уяву про алгоритми, функціональне програмування, геометрію, патерни дизайну програмних продуктів (e.g. Design Patterns by GoF), архітектури тощо. І головне - англійську.   

Андрій: Розуміти як працює система, основні відмінності iOS & Android. Ну і мову на якій будете писати.

Дмитро: Мову програмування, особливості платформи під яку пишите код. Можливості IDE з якою працюєте. ООП, SOLID, DRY.

 - Які підводні камені можуть чекати під час навчання?

Олексій: Лінь, прокрастинація, бажання кинутись до більш поширеного веба, нескінченний перегляд відеотуторіалів. Невміння змусити себе працювати та небажання демонструвати код на стадії напівготовності, коли можна переглянути прогрес та внести корективи.

Андрій: Це лінь і небажання навчатися

Дмитро: Лінь та бажання все кинути коли зіштовхуєшся із труднощами. Недооцінка своїх можливостей.

 - Який метод навчання Ви вважаєте найбільш ефективними?

Олексій: Перевернутий клас, peer review, навчання через постачання продукту. На початкових рівнях EDIP/EDGE. Не всі розуміють, що програмування це не наука, а ремесло, і тому потрібно багато “давити батони”, а не чекати щастя від лекцій. Не вийде переглянути купу відеоуроків чи прослухати курс лекцій і вийти Мартином Фаулером.

Андрій: Мінімум теорії і більше практики в парах. Тому, що в парах краще знаходити відповіді на питання. І обов'язково наставник!!!

Дмитро: Теорія і практика. Однією теорією та відеоуроками чи лекціями ситий не будеш. Потрібно багато практики, з якою приходить розуміння того, що робиш.

 

Зі слів експертів, головне побороти свою лінь, а з рештою - допоможе Вінницька ІТ-Академія, яка вже 8 років вирощує айтішників-професіоналів. Реєструйтесь на курс “Mobile Development” та навчайтесь у справжніх майстрів.

Для тих, хто хоче отримати престижну освіту БЕЗКОШТОВНО є чудова нагода. Кожен, хто здасть екзамен з математики на максимум, буде зарахований на бюджетне навчання.

Реєструйся: https://ita.in.ua, телефонуй: 067-431-19-21

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up