«Живий Вогонь»: найгарячіший фестиваль Поділля повертається у Вінницю! (Прес-служба фестивалю «Живий Вогонь»)

«Живий Вогонь»: найгарячіший фестиваль Поділля повертається у Вінницю! (Прес-служба фестивалю «Живий Вогонь»)

Фестиваль «Живий Вогонь» відбудеться у Вінниці вже цими вихідними. За 5 км від міста, у мальовничому селі Якушинці 22 червня упродовж всього дня триватиме колоритне звичаєве дійство. Тут на учасників чекає неймовірне дійство з видобування вогню, обряд Подільського Купайла, відтворений за віковічними традиціями, виступи фольклорних колективів. ярмарок народних промислів і чудові майстер-класи. А ще — неймовірні виступи козаків-характерників з Запоріжжя і Кам’янця-Подільського. і яскраве вогняне шоу.

Рок-концерт на «Живому Вогні» запалять п’ять гуртів

Обов’язковою частиною фестивалю «Живий Вогонь» є вечірній, навіть трохи нічний рок-концерт. Організатори з задоволенням запрошують популярні українські гурти, які не лише пропагують українське, але й чудово та драйвово запалюють публіку і створюють феєричний настрій для тисяч відвідувачів фесту.

Ми познайомимо вас з нашими неймовірними учасниками, які уже за кілька днів. 22 червня у с. Якушинці створюватимуть неймовірний святковий настрій для всіх нас.

НЕ лізь БО вб’є – це музичний колектив, створений у Вінниці на початку 2010-х років. Свій активний музичний та концертний розвиток гурт розпочав у 2014. Наразі «НЕ лізь БО вб’є» підкорили музичні майданчики фестивалів та пабів всієї України, від Сум та Дніпра – до Ужгорода та Львова.

Окрім того, гурт у різні роки був активним учасником шоу «X-фактор» та відбіркових турів Євробачення Україна.

Основу фестивальної програми або ж виступів на відкритих майданчиках складають авторські пісні гурту, а також кавери на різні відомі пісні.

Публіка “Живого Вогню» знайома з цими запальними хлопцями, адже вони виступали на фестивалі три роки поспіль у Хмільнику, а таке забути неможливо.

Фронтмен гурту Андрій Рудик називає стиль своїх виступів «адекватний рок».

TOLOKA — цей гурт з м. Дунаївці Хмельницької області — не менш відомий вінничанам, адже на “Живому Вогні” вони виступають уже четвертий рік поспіль, при чому, перші рази колектив ще називався Remix і виконував переважно кавери, та з того часу танцювальні ритми і запальний вокал солістки Каті Таірової доповнився ще й фольк-мотивами та чудовими патріотичними текстами. Крім того, вона — ще й володарка Національного рекорда: 18 листопада 2018 року Національним реєстром рекордів України під час зйомок програми «Караоке на майдані» в Києві був зафіксований рекорд України «Відтворення найнижчої ноти жіночим голосом» (нота «соль» великої октави G2) частотою 98 Hz у виконанні співачки - Катерина​ Таірова

Пан Карпо — гурт, заснований у  2018 році. Вони вже виступали на «Живому Вогні» торік, проект ще зовсім молодий, але вже має в своєму активі виступи на фестивалях, open air та корпоративах у столиці.

Акцент у своїх піснях виконавці роблять саме на українській мові, що зараз дуже важливо. Колектив складається із п'яти чоловік, котрі родом із Могилів-Подільського району.  Проект «Пан Карпо» — це пісні у жартівливому українському стилі, авторський репертуар. Фронтмен гурту — Віктор Негур.

Медовий Полин гурт зібрався в листопаді 2007-го року у місті Борщів Тернопільської області. Почали виступати з фестивалю "Студентська Республіка", і з тих пір «не вилазять» з гастролей. «Медовий Полин» розриває публіку своїм панк-фольковим репертуаром, виступають хлопці переважно на Західній Україні.

На даний час у гурті музикантів семеро.

«Творимо веселу позитивну музику і стараємось втілювати задумане і добиватися результату, а задуманого дуже багато», — каже фронтмен гурту Костянтин Дунець.

KOZAK SYSTEM — хедлайнер фестивалю. Фольк-роковий гурт відомий далеко за межами України. KOZAK SYSTEM за час свого існування відвідали з концертами більше 20 країн світу і постійно представляють сучасну Україну на європейських та світових музичних фестивалях.

Заснований гурт в 2012 році у Києві, у його склад увійшли музиканти гурту “Гайдамаки”. Гурт випустив у світ уже чотири студійні платівки: "Шабля" (2012), "Пісні самонаведення" (разом з Тарасом Чубаєм, 2014), "Живи і Люби" (2015) та “Не Моя” (2018).

У співпраці з відомими українськими митцями, поетами та музикантами: Сашком Положинським, Катею Chilly, Сергієм Жаданом, Андрієм Середою, Дмитром Лазуткіним, Юрком Іздриком, в листопаді 2012 року KOZAK SYSTEM презентують свою першу студійну платівку — “ШАБЛЯ”.

Фронтмен гурту Іван Леньо розповів, чого чекати гостям “живого Вогню від виступу легендарного гурту:

—  Цього літа ми маємо багато концертів, і вирішили створити мікс із трьох альбомів — найкраще, що звучить на фестивалях, тобто драйвову музику. Не всі пісні, які ми граємо на фестивалях, можна почути на радіо в силу обмежень по формату. Тому буде певна доза хітів повільного настрою, а все решту, що по радіо не звучить, зате дуже добре сприймається на фестивалях, ми будемо “ковбасити” вже під кінець нашого сету.

***

З року в рік у купальські (за старим стилем) дні, тобто у дні літнього сонцестояння на Вінниччині проходить фестиваль «Живий Вогонь». Вперше фестиваль відбувся на острові Кемпа, потім були Бригантина, Сабарів, Вишенське озеро, Соцькі озера. У 2016 році «Живий Вогонь» був змушений переїхати на цілих три роки у Хмільник.

І ось цьогоріч фестиваль повертається! І буде проходити всього в 5-ти кілометрах від  Вінниці – у «столиці» найуспішнішої в області ОТГ – Якушинцях на території колишнього маєтку місцевих магнатів, на стадіоні поблизу ставка, який оточений лісом. Саме тут, біля води, і будуть видобувати «живий вогонь».

Як розповідає засновник і незмінний організатор фестивалю, отаман Вінницького козацького полку ім. І.Богуна Володимир Воловодюк, цей обряд принесено на фестиваль з давнини. Спосіб видобування вогню з дерева він побачив на малюнку в музеї.

«Ми вирішили показати, що наші предки тисячу років тому недарма проводили святкування у найдовші дні року, що це все мало глибокий сенс. Знайшли малюнок пристрою для видобування вогню, відтворили його, і з першого разу, це був 2008 рік, на острові Кемпа у Вінниці ми вогонь видобули. І цей вогонь став знаком, що фестиваль буде проводитись й надалі», — розповів Володимир Воловодюк.

22 червня цього року вже буде одинадцятий фестиваль. Завдяки тому, що його вперше підтримав фінансово Український культурний фонд, а також Вінницька облдержадміністрація, ХІ «Живий Вогонь» буде з повністю новою програмою та грандіозним розмахом.

Етнофестиваль звичаєвої культури має статус міжнародного: будуть представники європейських країн, які мають слов’янське походження або споріднені з Україною. Очікуємо підтвердження участі поляків, угорців, білорусів та литовців, молдаван.

Вперше у гостей фестивалю буде унікальна можливість познайомитися з представниками давніх народностей, які споконвіку населяють українські землі: гуцули, лемки, бойки, опіляни – привезуть з собою частини своїх звичаїв, виставки, одяг, свою пісню, свої танці. Запрошено і багато громад національних меншин, які мешкають в Україні.

Фестиваль завершиться грандіозним рок-концертом, хедлайнером якого буде рок гурт KOZAK SYSTEM. Свою участь також підтвердили вже рок-гурти “Не лізь, бо вб’є”, “Толока”, “Пан Карпо” та “Медовий Полин”. Традиційно опівночі, після драйвового концерту відбудеться вражаюче видовищне вогняне шоу.

Та «Живий Вогонь» не обмежується одним днем – перші заходи почнуться вже в п’ятницю, 21 червня: всі охочі зможуть отаборитися на територію фестивалю з наметами та долучитися до вечірньої ватри. А після основної частини фестивалю можна також лишитися в парку з наметом, аби вранці потрапити на екскурсію по колоритних Якушинцях.

Не пропустіть найочікуванішу подію літа! У найдовший день року – 22 червня, у найбагатшій громаді – с. Якушинці, з 12:00 і до півночі!

Живий Вогонь єднає Україну. Живий Вогонь єднає світ!

***

До фестивалю організатори також випустили друкований буклет у вигляді глянцевого журналу «Живий Вогонь», у якому містяться розповіді про історію фестивалю, його учасників. обряд Подільського Купайла, подільські легенди та гід по фестивалю і опис концертної програми.

Запрошуємо на драйвовий та справді «живий» концерт 22 червня у с. Якушинці (5 км від Вінниці). Початок фестивалю опівдні, початок концерту — о 22:00. Вхід вільний!

 Організатор фестивалю —  Вінницький козацький полк ім. Івана Богуна

Фестиваль проходить за підтримки Українського культурного фонду та Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up