Vinnitsia Jazzfest – 2015: розклад усіх концертів


Vinnitsia Jazzfest – 2015: розклад усіх концертів
Все буде джаз. 19 та 20 вересня у Вінниці знову буде панувати джаз. Шанувальників вільної імпровізаційної музики чекає дев’ять концертних проектів, кожен з яких особливий, феєричний, запальний та неповторний

Вінниця знову перетвориться на джазову столицю України 19-20 вересня. На XІХ-й міжнародний фестиваль "Vinnitsia Jazzfest – 2015" запрошено ціле сузір’я відомих джазових виконавців, проте честь починати та завершувати свято музики надана українським зіркам. 

День перший - 19 вересня 

Розпочнеться фестиваль о 15.00 на площі Театральній традиційним проектом «Джаз де Парі». Для вінничан співатимуть переможці п’ятого всеукраїнського конкурсу молодих джазових виконавців «JUNIOR JAZZ», фінал якого відбудеться напередодні фестивалю. Молоді джазові зірочки, просто неба додадуть драйву та шаленої енергетики у вуличне життя нашого міста, закликаючи до фестивального розмаїття.  Далі фестиваль пануватиме у концертній залі Вінтера.

Відео дня

16.00 - перший концерт  
Перше відділення "Оксана Славна та квартет "Експромт"

Відкриє фестиваль джазу солодкоголоса співачка, талановита композиторка Оксана Славна. Акомпануватимуть їй відомі вінницькі музиканти – колектив солістів Вінницької обласної філармонії «Експромт». Разом вони грають не дуже довго, проте кожен – винятково талановитий музикант. Склад квартету: Юрій Кондрицький (клавішні), Олег Прокопчук (гітара), Дмитро Марчук (ударні), Юрій Гузєєв (бас-гітара, контрабас). Сюрпризом для вінницької публіки стане поява на сцені ще одного місцевого таланту. Вінницькі музиканти готують для фестивальної публіки нову блискучу концертну програму, в якій презентуватимуть поєднання класичних джазових композицій та авторської музики. Таланти нашого краю теж неабияк імпровізують, прийдіть та пересвідчіться самі!

Друге відділення "Nordic Saxophone Quartet" (Швеція)

"Nordic Saxophone Quartet" - це шведські вікінги з саксофонами. Квартет виник у 2002 році і одразу поставив перед собою амбітну мету пропагувати та популяризувати сучасну скандинавську музику у світі. З тих пір чимало творів було написано композиторами різноманітних скандинавських країн спеціально на замовлення цього саксофонного гурту. Дивовижних шведів цінують за ніжну та чутливу музикальність не лише у країнах Європи, їх популярність принесла їм гастролі у Південній Африці, Південній Америці, США, Прибалтиці, Туреччині та Україні. Час пересвідчитись у їх техніці та зіграності й вінничанам.

18.30 - Другий концерт 
Перше відділення - "Sooäär-Vaigla-Ruben" (Естонія)


Sooäär-Vaigla-Ruben – це не фантастичне заклинання, а прізвища учасників естонського колективу. Тріо грає разом з 1990-х років та встигло випустити три альбоми, включно з альбомом джазових аранжувань хорових пісень естонської композиторки та власні варіації знаменитих хітів 1980-х. Музика цього тріо складається з елементів джазу, року та популярної музики і грають у ньому найвизначніші музиканти Естонії. 

Друге відділення - Dainius Pulauskas Group  (Литва)


Литовський колектив вже виступав на шостому вінницькому джазовому фестивалі і з задоволенням їдуть знову погостювати до нас та пригостити всіх власним джазовим фьюженом. Клавішник, композитор та лідер цього гурту, Дайнюс Палаускас, є одним з найвідоміших литовських джазових виконавців. Dainius Pulauskas Group було створено у 1996 році і гурт миттєво став відомий у світі як посол литовського джазу. Їх успіх полягає у високій індивідуальній майстерності кожного з членів колективу та своєрідній і яскравій суміші імпульсів сучасного джазу. Музика цього колективу насичена барвистим поєднанням акустичних та електронних інструментів. 

21.00 Третій концерт
Перше відділення - Acoustic Travellers Duo (Австрія) 


Це дует з інноваційним підходом до композиції, який складається з віртуоза Вольфганга Самбса, який грає на акустичній та елекрогітарі, віолончелі та інших інструментах, а також перкусіоніста. Самбс майстерно переплітає звуки та ритми з різних музичних культур, черпаючи натхнення у традиційній африканській та індійській музиці та у фламенко. Поєднуючи ці складові із світом джазової імпровізації він створює новий, транскордонний стиль гітарної гри та композиції – складний, цікавий, віртуозний. Обрамлені ритмом барабанщика, народжуються легкі та сяючі мелодії, що сподобаються всім. 

Друге відділення - «Mo'Blow»  (Німеччина)


Берлінський джаз-фанковий квартет «Mo'Blow» приголомшить слухачів своїм імпульсивним звучанням. Феєрверк фанку, запальні хіти, успішне поєднання джазової класики сімдесятих років минулого століття та соковитих звуків сучасності. Є багато дивовижних деталей, що визначають характер звучання «Mo’Blow», наприклад, діджеріду, або майстерне вистукування ритму на всіх інструментах. Поривчасті звуки саксофону засновника гурту Фелікса Фалька поєднуються з пластичним ударним соло на клавішах, до них вдирається запальний густий бас та чіткий барабанний ритм, і все це народжує пульсуючу невгамовну музику від «Mo’Blow».

День другий - 20 вересня 
16.00 - концерт перший "Authentic Light Orchestra" (Вірменія Швейцарія)


Це унікальна у своєму роді інтернаціональна джазова команда, яку заснував у 2009 році в Цюріху композитор та мульти-інструменталіст вірменсько-російського походження Валерій Толстов. Філософія гурту полягає у суміші стилів, а за кількістю використаних під час виступу інструментів, колектив можна прирівняти до невеличкого оркестру. Authentic Light Orchestra презентує самобутні композиції натхненні вірменським фольклором у джазовому аранжуванні. Звучання етнічних дерев'яних духових з усього світу гармонійно поєднується у їх композиціях з електронними інструментами. Злиття різних сучасних музичних жанрів та фольклорних традицій глибокої давнини занурює слухача в чарівну подорож крізь століття в очікуванні чогось особливого.

18.30 - концерт другий "Sharon Clark & Chris Grasso Trio" (США) 


Кріс Грассо - музичний директор найбільш затребуваної джазової співачки Вашингтону, незрівнянної Шерон Кларк. Вони з'являлись разом на багатьох великих сценах американської столиці. До професійної кар'єри в джазі, Кріс вивчав класичне фортепіано, а тепер він спеціалізується на роботі з вокалістами та вважається найкращим діючим вокальним концертмейстером. Тріо Кріса Грассо незрівняне у імпровізації. А вокалістку Шерон Кларк Washington Post називає «кращою джазовою співачкою у Вашингтоні» та порівнює звучання її голосу зі співом славетних Сари Вон та Елли Фіцджеральд. Ця потужна вокалістка вже підкорила публіку на різноманітних фестивалях та концертах по всій Європі і США.

21.00 - концерт третій "Freedom Jazz" (Україна) 
Вони енергійні, яскраві, епатажні! Київський колектив Freedom Jazz – це десять гарних та стильних дівчат, які грають, співають та танцюють у ритмі джазу і поява яких на сцені перетворюється на незабутнє шоу. Ретро-перчинка, світові хіти, надсучасні ритми, свіжі аранжування, блискучі костюми та сяючі посмішки красунь, які встигли підкорити не лише Україну, а й Європу, створюватимуть незабутній настрій вінничанам на фінальному концерті фестивалю. Freedom Jazz – єдиний в Європі джаз-бенд до складу якого входять тільки дівчата: тріо вокалісток, саксофони, гітара і бас-гітара, ударні, труба і клавішні. Режисер-постановник, хореограф та продюсер зіркового дівчачого колективу, теж зірка – Олена Коляденко. Ці леді знають, що таке джаз! 

 

Куди за квитками
В концертному залі “Райдуга” працює інформаційний центр фестивалю. Тут можна замовити квітки і отримати повну інформацію про концерти. До 18 вересня щоденно, з 10.00 до 19.00 години, з перервою з 13.00 до 14.00 ви можете замовити квитки як на окремий фестивальний концерт, так і на всі фестивальні концертні програми одразу! (Увага: на кожний концерт фестивалю необхідно отримати окреме запрошення!) Вартість квитків на фестивальні концерти - від 30 до 60 грн за концерт. Загальна вартість повного комплекту запрошень складає 250 грн. Замовити квиток можна за номером (0432) 690-025, або ж просто на сайті за посиланням:http://www.jazz.vn.ua. 
Замовити квитки на фестиваль можна і в електронному вигляді, просто сплатити рахунок в будь-якому банку України протягом наступних 2-х робочих днів і, з бланком підтвердження оплати отримати вхідні запрошення на фестиваль у касі.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Круто, чекаю з нетерпінням приїзду, щоб сходити на концерт.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up