У «Вінницькій реберні» кожен бажаючий може стати ревізором і перевірити чистоту кухні. Але є дві умови (Новини компаній)

У «Вінницькій реберні» кожен бажаючий може стати ревізором і перевірити чистоту кухні. Але є дві умови (Новини компаній)

На початку літа кухарі пабу «Вінницька реберня» не знали, що відповісти, коли «Ревізор» Тищенко питав, як можна готувати їжу в таких умовах і звинувачував персонал у непрофесіоналізмі. Але пройшло кілька місяців, і у програмі «Страсті по ревізору» прозвучала фраза, що жоден заклад за історію передачі не змінювався в кращу сторону так сильно, як Реберня.

Власниця пабу Вікторія Гуменюк не відкидає звинувачення ревізору у непрофесіоналізмі. З поправкою, що вони актуальні лише на час першого приїзду знімальної групи, коли Реберня не пропрацювала ще і двох місяців. Зараз пабу уже півроку. Весь цей час персонал і адміністрація постійно вчаться і вигадують щось нове.

— Коли ревізор приїхав вперше, ми були ще «дітьми», — кажуть в Реберні про рівень свого закладу. — А тепер ми підросли, уже пішли в школу і майже збираємося в інститут.

Паб на воді — сімейний бізнес. Закладом керують Вікторія, її брат і мати. Ні в кого з них не було досвіду у ресторанній справі. Грошей також бракувало, відкривали паб на останні. Була лише мрія — зробити зі старої баржі між Київськими і Центральним мостом таке місце, куди людям захочеться повертатись знову і знову.

Раніше там де зараз Реберня знаходився бар «Шкіпер». Там не заморочувались ні з кухнею, ні з інтер’єром. Публіка у «Шкіпер» ходила відповідна. І стара плита, і холодильник, і столи для нарізання, які так не сподобались ревізору, — все це залишилось від попередніх господарів.

— Цю баржу ми взяли в жахливому стані, — каже адміністратор пабу 27-річний Петро Степанов. — До відкриття максимально привели її до ладу. Зробили все, на що вистачило грошей. Обладнання для кухні також замовили, але воно ще не було готове тоді, коли приїхав ревізор.

Вперше знімальна група «Ревізору» навідалася до «Вінницької реберні» на початку червня. Миколі Тищенко не сподобалися умови, в яких готували їжу: стара плита, посуд, столи для нарізання, холодильники з недостатньо низькою температурою. Були також зауваження до чистоти кухні і залу. А також до смаку страв. В результаті, суровий вердикт: «Ревізор не рекомендує».

Вдруге «Ревізор» приїхав у Реберню у вересні — через чотири місяці після першого візиту. Знімальній групі показали, що на кухні повністю змінилося устаткування, зауваження ревізора були враховані. Коли знімали «Страсті по ревізору» усі в студії погодилися, що персонал Реберні провів велику роботу. А Миколі Тищенко прийшлися до смаку медові ребреця, які привезли на зйомки передачі з Вінниці.

Як змінилась Реберня після ревізору

— Приїзд ревізора став для нас сильним поштовхом. Ми зрозуміли, що маємо рости, аби не опуститись у болото, на якому стоїмо, — каже адміністратор Петро Степанов.

Зараз він пишається тим, в яких умовах готується їжа у гриль-пабі.

— Я абсолютно задоволений кухнею, — каже він. — Там повний порядок. Зробили нову підлогу, купили холодильники, поставили нові робочі поверхні і стелажі, закупили новий посуд, поставили посудомийну машину. Все чисте, все свіже. Продукти зберігаємо в боксах, вони простікеровані. Всі кухарі працюють у формі і в рукавичках.

Адміністратор каже, що кожен клієнт може зайти на кухню, щоб переконатись у чистоті. Але є дві умови. По-перше, перед цим доведеться одягти один з білих халатів, які спеціально купили для таких випадків, а також шапочку і рукавички. По-друге, показати медичну довідку. Цього вимагають санітарні правила.

Усі люди, які працюють на кухні «Вінницької реберні» мають професійну підготовку — вони кухарі за освітою. Мангальщики — також. Як того вимагають стандарти, усі проходять медичний огляд.

Меню у «Вінницькій реберні» змінюють кожен місяць. Додають нові страви, забирають ті, що користуються у гостей меншою популярністю.

— Ми вже почали готувати картоплю-фрі. З наступного місяця ще додамо теплі салати. Вводимо у алкогольне меню на зиму глінтвейни, додамо ще кілька зігріваючих коктейлів.

У планах поставити ще один мангал. Того, що є уже не вистачає: гостей все більше, замовлень, відповідно, також.

— Люди жаліються, що іноді їм доводиться довго чекати, поки їм принесуть ребра чи овочі-гриль. Скоро ми це виправимо, — каже адміністратор.

На кожному столику встановлені кнопки для виклику офіціанта, клієнти не залишаються довго без уваги. Скоро планують на руку кожного офіціанта вдягнути спеціальний браслет — на нього буде надходити виклик від столика, який той обслуговує.

У Реберні діє накопичувальна програма. Клієнти отримують картки, на які нараховується сума: від 3% до 10% від вартості замовлення. На день народження кожен відвідувач отримує бонус. Потім ці гроші можна витратити на будь-що з меню.

У Реберні є своя доставка. Смажені реберця і інші страви ще гарячими і запакованими у термопакети підвозять у будь-яку точку Вінниці.

Що нового з’явилося в Реберні і що скоро з’явиться

«Вінницька реберня» сильно змінилася за ті півроку, які існує. В тому числі візуально. Цього важко не помітити, але скоро зміни будуть просто кидатися в очі — усім, хто проходить чи проїжджає Центральним мостом. Дах Реберні підсвітять електричними вогнями. Стареньку і колись занедбану баржу буде видно здалеку, вона стане однією з прикрас міста.

За власний рахунок «Вінницька реберня» зробила парковку на 15-20 машин. Щоб потрапити на неї треба повернути з Київської на Стеценка — в сторону річки. На реставрацію дороги до цієї парковочної площадки пішло п’ять камазів щебня.

— Гостям буде зручно до нас потрапляти, — каже Петро Степанов.

«Вінницька реберня» уже готова до зими. Раніше, коли тут ще був «Шкіпер», баржа приймала гостей лише у теплу пору року. Тепер тут утеплили підлогу і стіни. Поставили котел та батареї — опалення працюватиме на дровах.

— Скоро облаштуємо ще навіс над входом. Там наші гості курять, тепер їм буде комфортніше, — каже адміністратор.

Серед інших закладів міста Реберню виділяє не лише декор і місце розташування, а й те, що це не просто ресторан, а ресторан-музей. Тут є селфі-зона, де кожен відвідувач може примірити на себе образ зі світу стимпанку. Для цього є цілий стелаж з капелюхами, окулярами, стилізованою зброєю і іншими атрибутами. Скоро до них додадуться ще й маски.

А ще Реберня перетворюється у галерею мідних картин-чеканок. Власники закладу постійно на різних барахолках скуповують унікальні зображення на міді ручної роботи. Це справжні витвори мистецтва. Скоро ними будуть завішані усі стіни.

— Ще ми постійно думаємо, як прикрасити зал, — каже адміністратор. — Подивіться на столи, бачите — майже на кожному стоять залізні скульптури. Їх одинадцять штук, вони з’явились нещодавно. Ручна робота, під наше замовлення. Я називаю їх «залізними екібанами».

Залізні екібани зроблені з частин механізмів. Шестерінки виконують роль квітів. Майже усі частини конструкції крутяться. Важать скульптури чимало. Поряд із ними стоять глиняні глечики. Вони є на кожному столику. Сюди гості скидають кістки від м’ясних страв.

— Потім ці кістки ми віддаємо до собачого притулку, — пояснює Петро Степанов.

Уже зараз в Реберні думають про наступне літо. В планах побудувати терасу зі сторони річки, уже взяли дозвіл у місцевої влади. Це буде затишний майданчик прямо над водою. Там поставлять столики, шезлонги, барну стійку.

От чого точно не з’явиться у Реберні — так це телевізорів.

— Ми хочемо, щоб люди у нас спілкувалися, а не дивилися на екрани, — пояснює адміністратор. — У нас навіть музика грає дуже тихо. Бо люди приходять сюди, щоб провести час разом і ніщо немає відволікати їх від цього. Реберня — це сімейний ресторан. І — ресторан для друзів.

До речі про сім’ю. Нещодавно у пабі з’явилася ще одна фішка — розмальовки для дітей. Вони також виконані у фірмовому стилі — як меню і «слюнявчики». Окремо є розмальовки для хлопчиків, окремо — для дівчат. Їх разом із олівцями та фломастерами на прохання гостей приносить офіціант.

— Скоро ми ще плануємо купити кілька дитячих стільчиків для годування. І ще в планах — облаштувати поряд майданчик для малюків — з гойдалками та пісочницею.

А якщо ви уже фантат Реберні, то проголосуйте за заклад у конкурсі «Народний Бренд 2017». Це можна зробити до третього грудня. Зараз гриль-паб лідирує у своїй номінації «Кафе, бар, паб»

Зараз у «Вінницькій реберні» уже починають готуватися до Нового Року. Приймають замовлення на корпоративи. А у Новорічну ніч тут влаштують справжній бал-маскарад. Уже замовили для цього спеціальну ялинку — вона буде залізною із вставками живих гілочок. Прикрасять її подарунками і... бокалами із шампанським. Обіцяють яскраву шоу-програму, веселого ведучого, живу музику і купу конкурсів, приз за кращий маскарадний костюм. Офіціанти також примірять на себе святкові образи.

Працюватиме Реберня у новорічну ніч до сьомої ранку.

Щоб взяти участь у цьому мега-святкуванні, телефонуйте — (063)0360445. За цим же телефоном можна замовити столик. І це варто зробити, якщо плануєте навідатись у «Вінницьку реберню», бо вільних місць по вечорам там майже не буває.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Вінниці за сьогодні

17:01 На залізничному вокзалі розгулював молодик з кастетом та наркотиками photo_camera 16:23 Спецоперація в суді на Соборній: гвардійці із судовою вартою вчилися «гасити» бунт photo_camera stars 16:02 У Бершадському районі легковик «наздогнав» скутер. Водій двоколісного загинув 15:05 Для тих, хто не ризикне пірнати в ополонку: ціни та умови у вінницьких критих басейнах Від читача 18:44 ФОП, який одночасно є найманим працівником не зобов’язаний сплачувати ЄСВ 14:14 Водохреща не «звільняє» від гріхів: ПЦУ розповіла про купання на свято 13:34 У Вінниці затримали чоловіка, який організовував хакерське угрупування photo_camera 13:01 Очільниця відділу освіти РДА закупила шкільні меблі, які не відповідають стандартам 12:20 Напише вітання, розмалює машину, спече бетмена. Вінничани з унікальними професіями photo_camera stars 11:44 Водохресний Святвечір 2020: що приготувати на святковий стіл play_circle_filled 11:01 Курс валют у Вінниці від НБУ на сьогодні, 18 січня 10:30 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 - 18 січня photo_camera 10:12 Смертельна аварія у Немирівському районі: з'явилися нові деталі play_circle_filled 09:25 У Вінниці пройде навчання Нацгвардії. Залучать 100 бійців і бронетехніку play_circle_filled 09:05 Цей день 18 січня: чим увійшов в історію, цікавинки та прикмети play_circle_filled 08:58 Гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 18 січня. Що для нас приготували зірки? 22:06 Видимість 200-500 метрів: більшість областей України окутав сильний туман 21:01 У садочках міста чотири роки встановлювали пароконвектомати photo_camera 20:01 Прогноз на вихідні 18-19 січня: буде трохи сонця та невеликий мороз 19:19 Платіжку за газ поділили на дві. Чому, скільки платити і як зекономити? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up