ТОП-10 фільмів на різдвяні свята: тепло, дива та кохання

ТОП-10 фільмів на різдвяні свята: тепло, дива та кохання
  • У кожного з нас, Різдво асоціюється з дивами та світлою радістю
  • І ця радість відображається у фільмах, головним сюжетом яких є Різдвяна ніч
  • Фільми про Різдво — це прекрасне доповнення до святкового настрою, яке дарує нам саме свято

 

Свято світла, свято кохання, свято добра — перераховувати можна було б до нескінченності, адже це Різдво, але натомість можна просто включити будь-яку різдвяну картину і наповнити світлом, любов'ю та теплом свій будинок. Усім любителям різдвяних і новорічних свят ми пропонуємо найкращі фільми про Різдво, зняті у світі вітчизняного та іноземного кіно.

 

1. Диво на 34-й вулиці

Відео дня

Головний голлівудський фільм про Санту, випущений у далекому 1947 році, не просто так займає перші сходинки багатьох авторитетних рейтингів кращих різдвяних фільмів. Саме у ньому актор Едмунд Гвен сформував класичний образ Санта-Клауса, який використовується кіношниками досі.

Привабливий бородань в літах, випадково влаштувався на роботу Сантою у дитяче відділення великого універмагу, він носить символічний червоний костюм і шапку з помпоном, обожнює діточок, вміє їх веселити і ні в яку не погоджується продавати іграшки, які завалялися — за що прирікає себе на ненависть деяких дорослих. Культовий статус картини підтверджують аж чотири ремейки і один бродвейський мюзикл за її мотивами.
 


2. Поганий Санта

Не усі Санти однаково хороші і добрі, деякі цілком можуть обернутися, як довів нам Біллі Боб Торнтон, алкоголіками, розпусниками та злочинцями. Один з таких влаштувався Сантою у торгівельний центр, грубіянив усім і лякав дітей, загравав з відвідувачками, а ночами спустошував каси магазинів. Але у Різдво навіть такі погані хлопці можуть змінитися…
 


3. Реальне кохання

Геніальний сценарист і режисер Річард Кертіс, який вигадав, крім іншого, містера Біна, у 2003 році випустив ідеальну різдвяну мелодраму, одночасно сумну, надихаючу і ту, яка змушує дорослих хоч трохи повірити у диво.

А напередодні Різдва воно обов'язково відбудеться — навіть якщо нещодавно ви втратили близьких або від вас пішла дружина, ви вийшли заміж не за того чи з коханим вас розділяють сотні кілометрів та мовний бар'єр. Перевірено на Кірі Найтлі, Еммі Томпсон, Колине Ферте, Мартіні Фріману, Ліам Нісон та Х'ю Гранті.

 


4. Один вдома

Напевно Кріс Коламбус, задумуючи більше 20 років тому свою повчальну для батьків різдвяну історію, і уявити не міг, яка шалена популярність її чекає. І лев’ячу долю її успіху забезпечила, звичайно ж, фізіономія 10-річного Маколея Калкіна.

Дивитися на сміхотливого і тямущого хлопчика, який дає відсіч мерзенним грабіжникам, забутого батьками вдома під час різдвяних канікул, до сих пір суцільне задоволення.

 


5. Вечори на хуторі біля Диканьки

Розбавити голлівудські різдвяні фільми можна тематичним шедевром родом з СРСР. За екранізацію безсмертної гоголівської повісті про Вакулу, чорта та черевички, хто тільки не брався, але найбільше запам'яталася та, яка належить авторству головного радянського кіноказкаря Олександра Роу. Один тільки чорт-Мілляр чого вартий!
 


6. Чарлі і шоколадна фабрика

Яке ж Різдво без моторошних казок Тіма Бертона та дивних перевтілень Джонні Деппа? Правильно — нудне! Але шоколадний магнат Віллі Вонка усіх забезпечить і солодощами, і веселощами, а найсміливіших покличе на екскурсію по своїй чарівній фабриці.

От уже де кілометрові шоколадні ріки та нескінченні цукеркові береги. А для самих жадібних, неслухняних та нетерплячих приготовані особливі частування...
 


7. Кошмар перед Різдвом

І ще одна — на цей раз анімаційна — різдвяна історія від Тіма Бертона. Хоча у центрі сюжету герой зовсім іншого свята, Хеллоуїна, на ім'я Джек.

Чарівна істота так втомилась лякати усіх навколо себе, що за помахом чарівної палички перенеслася у найдушевніше і добре свято — Різдво. І так Джеку захотілося дарувати усім навколо радість, що довелося для цієї мети пожертвувати Сантою і самому влізти у його костюм.
 


8. Грінч - викрадач Різдва

А ось Грінч, на відміну від Джека, до того ненавидить головне зимове свято, що теж вирішує скоїти злочин — тільки вже не Санти, а самого Різдва.

Зелена волохата істота у чудовому виконанні Джима Керрі помститься усім, хто зневажає його за те, що він народився несхожим на людей, а також навчить їх по-справжньому цінувати саме свято, а не тільки належні за його нагоди подарунки.
 


9. Різдвяна історія

Схоже, у голлівудського коміка Джима Керрі якісь особливі відносини з Різдвом, інакше його не запрошували б так часто виконувати ролі ненависників цього свята. У Різдвяній історії Роберта Земекіса за класичною повістю Чарльза Діккенса він зіграв злобного дідугана Скруджа, що зневажає у рівній мірі і свята, і звичайні радощі, але напередодні одного Різдва вимушений переглянути свої погляди на життя.

Картина створювалася за допомогою складної технології motion capture («захоплення руху», її ж застосовували, наприклад, при зйомках «Аватара») — від того на екрані абсолютно неймовірна картина, яка зачаровує та викликає однаковий захват як у дітей, так і у дорослих.
 


10. Відпустка за обміном

Різдвяних романтичних комедій багато не буває, а особливо приємно, коли у них знімаються зірки першої величини, яких ми звикли бачити у більш серйозних жанрах, — у даному випадку мова про Кейт Уінслет і Джуді Лоу. У мелодрамі Ненсі Мейерс їх персонажам доведеться помінятися житлом на час зимових канікул — щоб, як пізніше з'ясується, назавжди змінити своє життя (звичайно ж, на краще).
 


Джерело: AFISHA.MAIL.RU

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up