«Смачно, дорого, мало»: яким був третій Vinnytsia Food Fest

«Смачно, дорого, мало»: яким був третій Vinnytsia Food Fest
  • Післясмак. Минулого вікенду, 20-22 квітня, Центральний парк перетворився на епіцентр гастрономічних подій нашого міста. Шефи зі всієї країни везли свої фірмові страви та напої, якими тамували голод і спрагу тисяч вінничан. Останні, в свою чергу, із задоволенням дегустували, купували і ділилися своїми враженнями з журналістами

– Заради фестивалю приїхали із Шаргородського району, – розповідає Галина. – У нас такого, звичайно, немає, але будемо сподіватися, що колись з’явиться. Шукали жаб'ячі лапки, але не знайшли. Натомість взяли мідії, афробургер і шашлик – пройдемося по екзотиці, так би мовити.

Утім, заради екзотики туди приходили майже всі. Людям було цікаво спробувати морепродукти, іспанське печиво чуррос, молекулярне морозиво, крафтові напої чи той же афробургер. Зокрема, останній делікатес, про який тільки і йшла мова, припав до смаку не всім. На думку одних, він був дорогуватим – 80 грн. Інші стверджували, що окрім булочки чорного кольору він нічим не відрізняється від свого класичного аналогу.

Стравою №1 було м’ясо. Більшість торгових наметів пропонували саме цю страву

Зате нам не вдалося зустріти людини, яка б жалілася на шашлик. «Тут прекрасне м’ясо. Якщо бачу знайомих, то неодмінно раджу брати. Ще тут непоганий крафтовий сидр», – говорив відвідувач фестивалю Олександр. На думку чоловіка, захід треба було проводити на кілька тижнів пізніше, коли люди трохи розберуться з дачними справами. «Тому і людей не так багато прийшло. Восени було на порядок більше». Ми намагалися з’ясувати у організаторів, скільки людей відвідали фест, але у них таких даних не виявилося. Як і інформації про те, скільки кілограмів або тонн їжі було з’їдено, а літрів напоїв випито.

Ті, кому до рук потрапляв анонс заходу (кілька хлопців у костюмах скоморохів безперестанку роздавали безкоштовні фестивальні газети), могли тішитися розмаїттям програми: дві музичні сцени, танцювальні батли, воркшопи, інклюзивні майданчики, майстер-класи, кіно на відкритому повітрі тощо. Багато вінничан приходили цілими компаніями або сім’ями, як це зробили Сергій, Ольга та їх донька Марія: «Це наш перший досвід, коли ми, отак, всією родиною вийшли на такого роду захід. Вже з самого початку нам тут подобається, бо їжа смачна, а атмосфера крута», – смакуючи стравами грузинської кухні та кукурудзою, розповідали вінничани. «Їсти більше не будемо, вже не лізе. А от музику послухаємо із задоволенням. Може щось і на вечір вигадаємо».


Ось такі ведмедики роздавали безкоштовні смаколики на фестивалі

Перед початком заходу організатори повідомили, що їхня задача створити місце, де вінничани та гості міста отримуватимуть задоволення, зокрема, від їжі, музики та спілкування. «Зробити так, щоб кожен міг знайти на фестивалі задоволення для себе», – наголошували вони. Але попри те, що музики було вдосталь із самого початку деякі відвідувачі все одно не зрозуміли задуму, коли естрадно-духовий оркестр виконував класичні композиції для натовпу, який тільки те й робив, що поїдав перед ними кілограми шашлику і випивав літри пива.

Люди поважного віку жалілися ще й на гучність: «Живемо поряд, тому і вирішили подивитися, що тут відбувається, – розповіли дві літні жінки, Валентина та Людмила. – Але захід не зовсім для нас: по-перше, музика занадто гучна, а тому заважає. По-друге, з нашою пенсією ми нічого не можемо собі дозволити». Бабці кажуть, що було би непогано, якби пенсіонерам зробили пільгові ціни чи, наприклад, невеличку знижку при пред’явленні пенсійного. «Ми проходили якийсь заклад, а там борщ (чи що то таке було) коштує 46 гривень. Та за такі гроші можна цілу каструлю наварити». – підрахували бабусі.


Багато вінничан приходили з дітьми. Деяким пощастило отримати безкоштовні смаколики від партнерів заходу

Валентина та Людмила не єдині, для кого ціни виявилися зависокими. Пані Ніна, яка привела на фестиваль своїх онуків-близнюків, Мішу і Пашу, говорить, що пересічна людина забагато на такому заході собі не дозволить: «Фестиваль подобається, багато навколо молоді, музика гарна, стільки різних страв. Але ж ціни недоступні. Скуштували шашлик і солодку вату, на тому й все. Зі своєю пенсією на більше розраховувати не доводиться».

Судячи з коментарів у соцмережах, реакція вінничан на Vinnytsia Food Fest доволі суперечлива. Одні задоволені обслуговуванням, цінами та різноманітністю страв. Інші стверджують, що стикнулися з хамським ставленням з боку торговців, не якісною їжею та маленькими порціями.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • юрій ступак

    Впринципі непогано вцілому, але гамбургерів, шашлику перебір. А інших смаколиків малувато. В києві тайська, китайська, вєтнамська їжа непогано представлена треба рости. Удачі.
  • Виктор Федин

    ЛЬвовяне торговали т. н. Бограчем, первое блюдо закарпатской кухни. Антураж шикарный, казан литров на пятьдесят. А по факту - помои. Спрашивал, кто повар, "отморозились", типа его сейчас нет и т.д и т.п. И за порцию всего 60 грн. Позорище.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up