Про чоловічу дружбу і трансвеститів. У понеділок Горянський і Хостікоєв влаштують вінничанам перевірку на толерантність

Про чоловічу дружбу і трансвеститів. У понеділок Горянський і Хостікоєв влаштують вінничанам перевірку на толерантність
  • Скандально, актуально, відверто і філософськи глибоко!
  • У понеділок, 4 березня, на Вінницького сцені театру імені Садовського народні артисти України покажуть нашумілу комедію у постановці знаменитого режисера Віталія Малахова.
  • Як Володимир Горянський вчився «бути жінкою» і чому Анатолій Хостікоєв теж би із задоволенням зіграв таку роль?

Бути терпимими, приймати один одного такими, якими ми є. Заклики до толерантності чуємо повсякчас.

Але чи дійсно ми готові мирно жити поруч із тими, хто своєю поведінкою кидає виклик старим правилам суспільства?

Що би ви відчули, якби ваш сусід виявився трансвеститом – чоловіком, який почувається жінкою, носить каблуки і сукні зі стразами?

Відео дня

Саме такій досі дуже делікатній у нас темі присвячена суперкомедія «Він – моя сестра», яку вже у понеділок буде показано у Вінниці.

Славу «скандальної» ця постановка за участю найвідоміших українських акторів здобула одразу після прем’єри – ще у 2012 році.

Спершу у деяких містах особливо завзяті моралісти навіть бралися її бойкотувати. Не вдалося.

- Бо перш ніж судити й вішати ярлики, потрібно додивитися виставу до кінця. Глибина цього твору колосальна! – відзначає виконавець головної ролі, народний артист України Володимир Горянський. - Перед прем'єрою ми дещо нервували. Не знали, як глядач сприйме таку відверту виставу. Але потім, коли відчули шалену енергетику глядачів, що нам вірять та співпереживають, коли спектаклі один за другим стали проходити при повних аншлагах, ми переконалися, що зробили правильний вибір. Ця вистава із безліччю смішних моментів насправді про серйозні речі. Через гумор, легкість й іронічність ми підіймаємося над усіма стереотипами і приходимо до справжніх глибинних людських почуттів.

Сьогодні вистава «Він – моя сестра» скрізь збирає аншлаги, а торік під час спеціального благодійного туру містами Східної України змусила багатьох спершу консервативно налаштованих глядачів докорінно переглянути свої погляди.

 «Чоловік визначається чоловічими вчинками, а не тим, що він носить штани!»

- Завдяки акторській роботі мені доводиться приміряти на себе величезну кількість різних образів. Я 20 років Гітлера грав, і багатьох інших мерзотників, - говорить Володимир Горянський. - У виставі «Він - моя сестра» у мене гострохарактерна й неординарна роль чоловіка, який насправді почуває себе жінкою. І ця роль дійсно стала однією з найбільш цікавих, епатажних і улюблених у моєму репертуарі.

Яскравий макіяж, накладні груди й туфлі на високому каблуці – заради ролі акторові довелося навчитися не тільки ходити на каблуках, але й танцювати на них. Зате тепер Горянський зізнається: набагато більше розуміє жінок.

- Працюючи над роллю, я консультувався з відомою українською травесті-дівою Монро. Вона порадила нам звернутися до костюмерів, які шиють костюми для неї, тому що жоден театр не може пошити такі костюми, які шиють для травесті. Костюмери на славу потрудилися і підібрали зручні босоніжки на мій 43 розмір. Хоча насправді у трансвеститові головне було показати характер, долю людини, а не зіграти професію або її орієнтацію. Чоловік визначається чоловічими вчинками, а не тим, що він носить штани, — переконаний актор.

«Головне – залишатися Людиною. І хотіти чути один одного»

Такі вистави, переконаний народний артист України Анатолій Хостікоєв, без сумнівів повинні бути в українському театрі. Більше того - у своїх інтерв’ю геніальний актор зізнається, що, якби йому запропонували, він і сам би з радістю зіграв роль епатажного Поллі.

- У тому й наша сила: ми, актори, не боїмося говорити на будь-яку тему. І нашу виставу, як і людей, не можна судити лише за назвою чи сценічними костюмами. Адже головне не те, що зовні, а те, що всередині. Ця вистава розповідає про те, що близько всім глядачам. Про те, як важливо у нашому житті знайти людей, які б тебе розуміли, дещо тобі пробачали, але, щоб, зрештою, ти ніколи не був самотнім, - говорить Анатолій Хостікоєв. - Спочатку публіку пробиває на «хі-хі», але потім люди починають замислюватися. Комедія «Він - моя сестра» і була задумана такою – на межі фолу. Щоб глядач частково був шокований невластивою для «великої сцени» манерою гри. Щоб усе називалося своїми іменами, без навмисної скромності й ханжества. Тільки так, за задумом режисера і на наші акторські переконання, можна зруйнувати глядацькі стереотипи щодо питань статі, гомосексуалізму і так далі. Адже насправді ця вистава про те, що у будь-якому тілі, при будь-яких поглядах на запитання статей, людина може залишатися Людиною. У нашому світі всі мають різні погляди на життя. Важливо, щоб у якийсь момент люди знаходили між собою спільну мову, розуміли один одного, а головне – хотіли чути. Завдання наших персонажів – зруйнувати стереотипи, закликати до толерантності та діалогу.

Ще 20 років тому про це грав Роберт Де Ніро

В основі сюжету вистави «Він – моя сестра» - знаменитий американський фільм «Без вади» 1999 року з Робертом Де Ніро та Філіпом Сеймуром Хоффманом у головних ролях.

Анатолій Хостікоєв грає колишнього поліцейський, героя району і зразкового громадянина Роя, з яким по сусідству живе епатажне «чудо у пір’ях» - музикант Поллі (Володимир Горянський).

Взаємна ворожість і повне нерозуміння могли б тривати між ними вічно, якби одного разу Рой не потрапив у біду. Після інсульту він залишається нікому непотрібним, втрачає всілякий інтерес до життя і намагається покінчити із собою…

Допомогти повернути йому жагу життя зможе тільки «дивний» сусід, який вважає себе жінкою, замкненою у тілі чоловіка. І хоч споконвічно терпіти один одного не могли, незабаром вони стануть справжніми друзями, готовими віддати один за одного найдорогоцінніше…

Крім глибинного сюжету, який мистецьки обрамлений у яскраву комедійну форму й захоплюючу детективну історію, глядачів здивують чудові декорації, дивовижні костюми, грим, багато музики і танців.

- Ви будете сміятися й співпереживати героям, а дві години пролетять - як одна мить! – гарантують творці. – А ще – зможете полюбити наше дивовижне й непередбачуване життя, пізнати ціну щирої дружби, навчитися довіряти своєму серцю і вчасно розгледіти справжній зміст людських стосунків! Після перегляду цієї найдобрішої вистави буде найприємніший післясмак!

Більше про комедію «Він – моя сестра», яка буде показана 4 березня о 19.00 у театрі імені Садовського, дізнавайтесь на сайті «Афіша Вінниці - moemisto.ua».

Квитки на виставу (вартість – від 220 до 450 гривень) купуйте на сайті bilet.vn.ua і у касі театру.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вася

    Мені сподобається.
    Але чи прийдуть глядачі? Була традиція -  на прем'єри, особливо спірні, запрошуваати солдатів..
    Можна запросити  пдрозділи десантників...
    Або поліцаїв дорожного руху...
    Ні, спочатку поліцаїв, а потім вже дшв
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up