На хвилі 101.8 фм радіо Місто над Бугом стартувало ексклюзивне гастро-шоу «Все кулінарне просто». Щоп’ятниці о 10.20 Катерина Фостик та Олена Єлагіна в прямому ефірі радіо розігрують серед слухачів найсмачніші призи за відгадані страви. Безліч історій, цікавих фактів, порад та рецептів приготування страв ви почуєте саме від них. Але хто вони? Чи вміють готувати? Що для них кулінарія? Та як вони «готують» поряд з мікшерами та мікрофонами - дізнавайтеся нижче.
Катерина Фостик - учасниця найпопулярнішого кулінарного шоу МастерШеф 8 сезон, ініціатор нового гастро-шоу на радіо, блогерка та журналістка. Улюблена страва - борщ. Найсмачнішою кухнею вважає українську та грузинську. Кулінарія - її хобі, натхнення, сила та потреба. Складних рецептів для неї не буває, є лише зусилля, які треба прикласти для досягнення ідеального смаку.
Олена Єлагіна - теле-радіоведуча, журналістка. Протягом 5 років мала кулінарну рубрику на телеканалі ВДТ та Суспільному. Готувала разом із зірками, депутатами, а поради приготування отримувала від кращих шеф-кухарів Вінниці. Улюблена страва - окрошка. Найскладніша страва - паска. Секрет «приготування» купленої нікому не розкриває.
— Катерино, для чого Вам була потрібна участь в шоу МастерШеф? Що ви хотіли з цього отримати?
— Можу сказати, що першочергово я не була налаштована на перемогу, для мене це була пригода, можливість побачити, оцінити свої сили, навчитися новому та познайомитись з людьми, які так само захоплюються кулінарією. Це було цікаво, захопливо, але й тяжко для учасників, адже один сезон проекту знімається більше 3 місяців, так учасники не бачать рідних.
— Як ви дійшли до ідеї запуску гастро-шоу саме на радіо? І чи довго ви це планували?
— Звичайно, все почалося із нашого з Катериною знайомства в університеті, де ми згодом і отримали журналістський фах - розповідає Олена. - Катерина поділилася зі мною ідеєю гастро-шоу, якого я ніколи на радіо не чула.
— Після цього вже Олена запропонувала запустити цей проект саме на радіо Місто над Бугом. Що ми зараз і робимо - продовжує Катерина, - але я ще певний час вагалась, чи готова я до того, що мене будуть слухати вінничани і це велика відповідальність за свої слова, адже це все в прямому ефірі, потрібно було трішки подумати.
— Так, пів року Катерина думала і ми успішно стартували, - з усміхом зазначає Олена.
— Що саме було складним в тому, щоб продумати концепцію шоу, запустити його та як ви, Катерино, побороли хвилювання, адже проведення прямих ефірів для вас новий досвід?
— Так, хвилювання було. Найбільше через складність говорити українською, адже я російськомовна. Але прикладаю всі зусилля, щоб гарно говорити українською. Олена хвалить, що з кожним ефіром стає краще. Для мене це вже велика перемога.
— Також складністю є те, що на студії радіо не поставиш газову плиту та не будеш збивати міксером крем чи місити тісто - доповнює Олена, - хоч ми могли б це і зробити, адже ведеться пряма трансляція шоу на сторінку у Фейсбук. Та все ж - не варіант, коли мікшери в тісті, яблука на підлозі… Ми зробили інакше, для ефекту “приготування” страви використовуємо музичні ефекти. Якщо потрібно в етапі приготування збити щось блендером - в ефірі звучить звук блендера.
— У вас дуже незвичний для радіо джингл, така собі музична заставка в стилі репу. Чому саме реп та хто дав таку ідею?
— Так, Це такий бонус від чоловіка Катерини, унікальний промо-продукт для Вінниці, адже подібного на радіо ще не робили.
— Що ви можете побажати тим, хто не вміє готувати? Попри численні спроби, детальність до рецепту, але все одно виходить не смачно?
— Готувати завжди потрібно з любов’ю. Виходить тоді, коли вам ця справа подобається - зазначає Катерина, - якщо ні, то все ж потрібно закохатись в сам процес приготування, насолоджуватись ним. І тоді все буде просто та смачно.
— Або шукайте сусідку, яка вміє готувати і нехай думають, що це ви. Чи просто виходьте заміж за кухарів.
— В будь-якому разі ми з Оленою робимо в ефірі все можливе, щоб ця справа вам подобалася більше.
— А як же отримати від вас подарунок? Адже в ефірі ви проводите кулінарну вікторину.
— Все дуже просто. Слухаєте історію страви та процес її приготування - вгадуєте назву та пишете в коментарях до відео-трансляції шоу на сторінці радіо Місто над Бугом у Фейсбук. Якщо ваша відповідь правильна - отримуєте вгадану страву у подарунок від https://smartcateringvin.wixsite.com/smartcateringvin
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 28 від 9 липня 2025
Читати номер