«Нема сил? Навалюй баси!» DILEMMA у Вінниці розказали, чому Україні варто брати приклад з Південної Кореї

«Нема сил? Навалюй баси!» DILEMMA у Вінниці розказали, чому Україні варто брати приклад з Південної Кореї
  • Про позитивний вплив хейтерства у соцмережах, пошуки хукових українських слів і реальну можливість фірмової української музики скорити весь світ.
  • Артисти гурту DILEMMA розказали після розривного концерту #SHALENII

- Конституцією України заборонено сидіти на місцях у Будинку офіцерів, коли на сцені паті-група DILEMMA! – одразу попередили вінничан солісти гурту, який сьогодні переживає пік популярності, лунаючи з усіх радіоприймачів і телеканалів.

Сказано - зроблено! Концерт DILEMMA у Вінниці дійсно був непосидючим і мегадрайвовим. Вже з перших акордів під сценою та у проходах між рядів глядачі запалювали під улюблені хіти й гучними оплесками вітали прем’єрні композиції з нового альбому #SHALENII, на підтримку якого команда і розпочала великий гастрольний тур 30 містами України.

Вінниця стала третім містом після Львова й Житомира, де була презентована шалена концертна програма, у якій ключовою є по-справжньому гаряча атмосфера: з пальмами на сцені і надсучасним віджеїнгом, запальними танцями шоу-балету «Ідеальні кицюні», фірмовим саундом і головне – абсолютним захватом, який у мить сповнює серце кожного глядача.

Відео дня

- Це був найкращий божевільний, шалений, неймовірний коктейль музики і драйву цього спекотного літа! – ділиться враженнями вінничанка Ганна Мельник.

-  Натанцювалися досхочу і аж голоси позривали, співаючи «Камікадзе» і «Тілом тряси». Ну а «Ворушись» і «Балі» після цього концерту взагалі взяли собі за головний девіз цього літа, - зазначають сестри Христина і Аліна Гнатюк.

- Вінниця, дякуємо тобі за мегадрайв! Завели не на жарт! Ми шаленіли та літали разом! Це було неймовірно! – подякували вінничанам артисти.

У нас гостювали вони аж два дні. За день до концерту провели автограф-сесію і фан-зустріч з шанувальниками у «Мегамоллі», а після декількох ефірів на телебаченні та радіо саме у Вінниці святкували день народження своєї чарівної солістки Ніки Маніки.

Цікаво, що своїм комфортом та чепурним затишком зірковим гостям Вінниця нагадала польський Краків.

- Місто гарне і європейське. Ну і одноокі трамвайчики дуже цікаві! – поділились артисти.

А ще - Джей (фронтмен Євгеній Бардаченко), Мастєр (соліст Владислав Філіпов ) і Ніка Маніка (солістка Вероніка Коваль) розказали багато цікавого про шоу-бізнесові тенденції, своє вміння випереджати час, писати хіти, які миттю підхоплює вся країна, і шукати хукові стильні слова в українські мові, яка, здавалось би, зовсім несумісна з брутальними стилями.

Про «Дилему, яка ніколи не закінчиться» та історії своїх нік-неймів

Мастєр: Споконвічно, коли придумували назву гурту, ми хотіли, щоб вона була прикольна та інтернаціональна – однаково звучала і писалася усіма мовами. Мали кілька ідей. Звісно, кожен бурхливо відстоював свою і тоді хтось сказав: «Та ну! Ця дилема ніколи не закінчиться…» І саме у цю хвилину ми відчули, що DILEMMA – це ідеальна назва для гурту.

Так само «випадково» давно-давно я отримав свій сценічний нік-нейм. Ми танцювали брейк-данс, я показав свою фірмову фішку чуваку, який танцював краще за мене. І він одразу впав на коліна: «О, мастєр - клас!» Так нік до мене і прилип (посміхається).

Джей: Моя історія теж давня і проста. Я розумів, що вимовити «Євгеній» іноземцям непросто, тому і скоротив ім’я до трьох літер – Jay. Чітко та інтернаціонально!

Ніка Маніка: А от мій сценічний псевдонім з’явився відносно недавно – трохи більше року тому. Спершу я довго думала, яке слово сумістити з моїм іменем: «Ника - земляника», «Ника - клубника»… Зрештою вийшла гра слів: «Ніка Маніка», - у якій якраз є щось таке суто моє, що гарно підходить моєму характеру.

Про ідеальний мікс ритмів у своїй музиці

Джей: За понад 17 років у шоу-бізнесі ми маємо чотири альбоми, більше 15 відеокліпів, суперпрофесійні навички, мільйони шанувальників та прокачану всю країну.

І жодного разу не було, щоб ми написали вірш, а потім вже думали, яка музика йому підійде. У нас все йде від ритм-секції, музики, яку чуєш і одразу розумієш: тебе качає, хочеться кивати у такт.

Особисто я роблю музику, відштовхуючись від хіп-хопу. Для мене це незмінна база, на яку потім нанизуються інші ритми, настрій та музичні дихання, у результаті даючи качовий, веселий та особливий саунд. Музика – це дійсно магія!

Мастєр: Творчий політ завжди починається з емоції, яка надихає, підстьобує і заряджає потім усіх. От, наприклад, одну з пісень нашого альбому ми написали просто у вагоні потяга, коли їхали з фестивалю у Маріуполі. Виступ пройшов відмінно, потім ми тусили всю ніч, я тоді собі навіть палець зламав (посміхається). І саме на усіх цих емоціях, з повною купою вражень, ми у дорозі на одному диханні написали новий хіт.

Про експромти на концертах

Джей: Попри те, що ми багато й ретельно готувалися до нинішнього гастрольного туру, відбуваються моменти, коли від шаленої енергетики тобі просто зриває дах і ти видаєш те, що навіть сам не очікував. У цьому найбільший кайф живих виступів – їх ніколи не спрогнозуєш, кожен виходить суперексклюзивним і нестандартним, не таким, який був учора, і не таким, який буде завтра.

Перед отим першим виходом на сцену спершу завжди відчуваєш мандраж, а потім виходиш, бачиш ці вогняні очі глядачів, цей запал, ці посмішки - і розумієш: все, я готовий тут померти! Ти вже відчуваєш, що ця публіка -  твоя. І настільки максимально віддаєш все, що у тебе є, що люди потім ще тиждень ходять у шоці від повного відриву.

Мастєр: У новий тур ми поїхали великою командою. Окрім нас трьох, на сцені запалює шоу-балет «Ідеальні кицюні». Ніка, до речі, зараз розробляє однойменний мерчик, який презентуємо на наших наступних концертах. Плюс з нами завжди поруч відеограф, звукоінженер – у тур їдемо з цілою машиною апаратури. Все для того, щоб на концерті було гаряче, як на Мальті!

Про новий альбом #SHALENII і пошуки «смачних» українських слів 

Джей: Наш новий альбом ми назвали #SHALENII, щоб кожен міг собі уявити все, що забажає. «Шаленій» – гарне українське слово, яке не так часто використовується. Але ми любимо вишукувати в українській мові такі цікаві двозначні слова-фішечки, які можна цікаво обігравати. У випадку з піснею #SHALENII тлумачити можна, як завгодно: можна шаленіти на концерті від енергетики, а можна й від того, що Ніка співає: «Ти не той,хто потрібен мені».

Ніка Маніка: «Сходити з розуму» можна з будь-якого приводу. Бути позитивно безбашеним, не сковувати себе рамками і просто дозволяти бути собою - це те, до чого ми закликаємо на своїх концертах.

Джей: Ну і усі разом ми шаленіємо від тієї публіки, яка приходить. Адже у кожному місті – різні люди, різна віддача та настрій. Але коли ти віддаєш своє шаленство, свою безбашену енергію, люди ще більше віддають навзаєм. Тоді й виходить: «І кожен раз, мов перший раз. І різний раз» (наспівує). Загалом наш новий альбом #SHALENII, який складається з 15 композицій, є не тільки альбомом гурту DILEMMA. Це альбом України! Він як спадок української мови та дуже фірмової сучасної української музики, яка по саунду дає фору всім не тільки СНД-шним виконавцям, а й артистам ближнього європейського зарубіжжя. 

Про не «дерзку» українську мову

Джей: Власне, писати українські тексти – це і було найважче під час роботи над альбомом. Їх треба було так зібрати у пазл, щоб вони легко заходили, мазали по вуху. Щоб усі, хто до цих пір не слухали українську музику, одразу відчули, що це фірма. Ми зробили новий левел української музики, щоб люди могли зацінити якість та різницю.

Хоча насправді у хіп-хоп та r’n’b стилях писати тексти українською досить важко, адже наша мова – не «дерзкая», як, наприклад, російська, якою реп писати значно простіше.

Українська у ліричних композиціях, як, наприклад, нашій пісні «Іншим» з Йолкою, лягає ідеально, а от у драйвових вимагає таких фраз-хуків, які одразу зачіплять і які можна розібрати на плашки: «Нема сил? Навалюй баси!», «Ти мій камікадзе - brother» і т.д.

Про премію «Прорив року» і «Золоту Жар-птицю»

Джей: У нещодавній премії «Золота Жар-птиця» ми були номіновані одразу у трьох номінаціях: «Найкращий денс-хіт», «Найкращий відеокліп» та «Прорив року». Я на 100 % був упевнений, що матимемо «денс-хіт» за нашу «Майлав». Тож коли найпершими нас оголосили, як «Прорив року», я спершу навіть не повірив, подумав, що почулося.

Ніка Маніка: Емоції були неймовірні! Адже «Прорив року» поруч із «Кращим співаком/співачкою» – головні премії. Та й артисти, які з нами номінувалися у «Прориві»– Alyona Alyona, Alina Pash, Laud - дуже сильні і багато чого зробили за цей рік. Наша перемога дійсно була дуже приємною!

Про перший «лимончик» на Youtube і співпрацю з іншими артистами

Мастєр: Зараз такий час, що дійсно цікавий і вартісний кліп дуже швидко може набрати мільйонні перегляди. У нас саме так і було: тільки випустити, відео так поширилось серед людей, набрало обертів, що ми не встигли зоглянутися, як отримали свій перший «лям». Сьогодні з нового альбому вже маємо чотири кліпи: «Майлав», «На паті», «Камікадзе» і «Танемо». Пізніше плануємо зняти відео на найпершу пісню альбому «Ворушись». А взагалі, враховуючи, як люди нині все настільки швидко й емоційно споживають - і очами, і вухами одразу! - в ідеалі взагалі потрібно знімати кліпи абсолютно на всі пісні.

Ну і не проти ми цікавої співпраці з колегами по цеху. У нас зараз є гарна пісня з Йолкою «Давай літай». Свого часу знімали спільний кліп у Лос-Анджелесі з гуртом Crazy Town, чию пісню «Butterfly» знають усі - пам’ятаєте: «Come my lady…» (наспівує).

Джей: Ще маємо спільні треки з Іваном Дорном, Олегом Скрипкою, Реєм Хортоном – згадати є що! Найближчим часом, напевно, хотілося би зробити щось спільне з Alyona Alyona і вашим вінницьким new school репером Ennyday, який у нас на концерті виступав на розігріві. Дуже крутий чувак, має дуже прикольну подачу і влучну самоіронію.

Про конкурси і любов до хейту у соцмережах

Джей: Коментарі у соцмережах ми інколи читаємо, бо це цікаво. Хоча, зрозуміло, що Інтернет-аудиторія досить важка. Люди, які щось роблять своїми руками, навряд чи стануть писати. Тому я не те, що спокійно сприймаю позицію більшості: «Щось написав і забув», - а взагалі дуже люблю хейт. Можна багато прикольного про себе прочитати (посміхається). Та й від хейтерства до любові – дійсно один крок. Після наших концертів ми отримуємо багато повідомлень та зізнань: «От після вашої участі у нацвідборі «Євробачення-2018» я вас не любила. Але концерт все докорінно змінив! З вами назавжди!» Хоча під час того самого «Євробачення» ми, власне, вкотре показали, що йдемо попереду часу. Єдиний із суддів Євгеній Філатов ще тоді сказав, що наша пісня «На паті» - це бенгер, той крутий трек, який роблять всі фірмачі. І що зрештою сталося? Перемогла Netta з Ізраїлю, яка зробила ставку саме на таку ж пісню. Для тих, хто розуміється: її трек всього на 2 BPM швидший за наш, а структура, настрій – такі ж. Цього року на Нацвідборі взагалі у всіх, включаючи MARUV, були бенгери. А коли ми бачимо, як зараз всі одягаються у неон – лише посміхаємося. Ми завжди біжимо попереду потягу, але інакше просто не можемо. І  насправді цей квантовий стрибок у серцях глядачів – з останньої позиції на першу – найцінніший! Бо коли люди після твого концерту виходять надщасливими – це варте усього!

Про позитивний вплив квот на українському радіо і телебаченні

Мастєр: Запровадження квот дуже позитивно вплинуло на розвиток української музики, почали з’являтися нові гурти й виконавці, які співають українською мовою. Саме завдяки квотам почали виходити на перші щаблі чартів справжні українські андеграунд-артисти, яких раніше ніхто не чув. Це чудово! Ми зараз маємо справжній підйом української музики. І так має бути!

Джей: А якби ще держава з податку на додану вартість включила 1 % на розвиток українського шоу-бізнесу, ми б так бомбанули, що нас не наздогнав би ніхто! Свого часу саме так зробила  Південна Корея з К-pop. Вони виділили 1 % на свою музичну індустрію і зараз К-pop групи мають не те, що мільйонні, а мільярдні перегляди! На Youtube їх дивиться весь світ!

Такого ж успіху легко можемо досягнути і ми. Адже українці – дуже талановиті і варті того, щоб лунати в усіх куточках світу. От побачите!

Про літній відпочинок

Джей: Після виступу на Atlas Weekend ми нарешті матимемо невеличку відпустку. Я люблю подорожувати машиною, тому планую поїхати у Євро-тріп Італією. Хочу об’їздити весь той «чобіток».

Ніка Маніка: А ми з подругами, за традицією, все будемо вирішувати у останній момент. Дуже любимо просто разом зібратися і взяти квитки у одну сторону. Такі поїздки виходять найбільш незабутніми і божевільними!

Джей: Вже з новими силами після літнього відпочинку ми продовжимо свій тур #SHALENII, який сподіваємося і надалі проїхати на sold out’ах. Хочеться, щоб якомога більше людей побачили й почули нашу музику і шоу не тільки з екранів телевізорів чи у навушниках, а саме наживо. Live-емоції та враження – найсильніші!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергей

    Нужно брать пример с Лысого хозяина трк МИР.

    Это же как надо  неуважать жителей города Винницы. А именно  держать в подземном  сраном базаре арендаторов которые  продают  просроч продукты.

    То что цены там космос это одно.Но  молочные допустим  продукты .... Колбасы мясо  .,...Интересно  это что базар спецом   сделан  травить людей?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up