Лариса Білозір: «На «KIDS OPERAFEST» ми встановили рекорд» (Прес-служба Лариси Білозір)

Лариса Білозір: «На «KIDS OPERAFEST» ми встановили рекорд» (Прес-служба Лариси Білозір)

З 4 по 9 червня у Тульчині, що на Вінниччині втретє відбувся open air фестиваль «OPERAFEST TULCHYN». Свято музики розпочалося, 4 червня, із унікальної дитячої програми «KIDS OPERAFEST». Подібного дійства до цього дня не бувало ніде в Україні. На території палацу Потоцьких, де і проходив фестиваль, маленьких глядачів зустрічали актори на ходулях, артисти у ростових ляльках ведмедів і зайців та жонглери. Територію перетворили на чарівну дитячу країну, особливою прикрасою якої стали велетенські квіти роботи польського художника Ярослава Козяри.

І хоч ще напередодні прогноз погоди увесь час лякав організаторів дощем, все ж небо посміхалось майже увесь час, що дозволило сотням діток з різних районів області насолодитися незабутньою атмосферою найбільшого дитячого оперного фестивалю.

За підрахунками організаторів, у дні «KIDS OPERAFEST» фестиваль відвідали понад 17 тис. юних глядачів з дорослими. Партерна зона вміщала одночасно 3812 сидячих місць. Організатори також потурбувались про організований безкоштовний підвіз дітей із сусідніх районів та переможців дитячої вікторини, яку організовувала голова ГО «Життя та розвиток громад» Лариса Білозір.

«За два дні дитячої програми ми зустріли майже 1,5 тис. юних переможців нашої вікторини з усіх куточків Вінниччини. Зокрема із Шаргородського району було 345 діток, Тульчинського - 344, Мурованокуриловецького - 125, Томашпільского - 330, Чернівецького - 168, Тростянецького та Бершадського - у сумі 116. А це 91 автобус з дітками. Також на наше запрошення було більше 300 діток з родин армійців Збройних сил України, серед яких - малеча військових Гайсинського гарнізону. А ще безліч родин приїздили власним транспортом. Партерна зона була переповнена. Це велика радість і водночас колосальна відповідальність. Але нам вдалось! І знову неперевершені емоції та дружні фото. Минулорічний успіх дитячого компонента «OPERAFEST TULCHYN», який ми вперше провели, нас надихнув, але еталоном стане, авжеж, цьогорічний фестиваль, бо він перевершив усі наші очікування за кількістю відвідувачів»,- підкреслила натхненниця дитячої програми фестивалю Лариса Білозір.

Відкрила «KIDS OPERAFEST» казкова опера «Король Дроздобород» у виконанні Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва, а продовжило - незабутнє дісней-шоу «Colors of the wind» з американськими співаками компанії Disney Entertainment і хітами з усіх улюблених мультиків відомої студії.

До речі, 5 червня, вперше, кращі творчі колективи Тульчинщини отримали унікальну можливість виступити на головній сцені фестивалю. А вже потім глядачів чекав сповнений надзвичайних пригод, дотепних жартів і чудових джазових мелодій, яскравий мюзикл «Пригоди Гекльберрі Фінна».

«Масштабна сцена, якісний звук, світло та екрани. Дійство на сцені було видно з будь-якої точки величезної території фестивалю. І навіть короткі примхи погоди не завадили нам насолодитися відкриттям найочікуванішою подією літа на Вінниччині. Наша команда втілила у життя чудову ідею, щоб виховувати наших діточок на кращих мистецьких зразках та долучати їх до високих культурних надбань. Крім того, малеча відвідала легендарний Палац Потоцьких - одну з окрас Вінниччини. Залучення молоді та підростаючого покоління до високого мистецтва - це ще один крок до розвитку сучасної європейської України»,- підкреслила Лариса Білозір.

Загалом, KIDS та GRAND OPERAFEST TULCHYN за усі 5 днів фестивалю відвідали 68 тис. глядачів.

 Офіційна сторінка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення 12:30 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up