Криміналіст на пенсії створив унікальне хімічне шоу (Новини компаній)

Криміналіст на пенсії створив унікальне хімічне шоу (Новини компаній)

У Вінниці, мабуть, немає жодної людини, яка б не бачила чи хоча б не чула про надзвичайне хімічне шоу «Шалена лабораторія». Воно стає родзинкою кожного свята, а від захопливих експериментів шаленіють не лише діти, а й дорослі. Та мало хто знає, з чого почалось це шоу, як створюються хімічні фокуси та ким були ведучі до того, як почали працювати хімічними аніматорами. 

Про все це кореспондентці Vin-people в інтерв’ю розповів засновник вінницької «Шаленої лабораторії» Ігор Чирка.


 

— Ідея нашого хімічного шоу з’явилась у сина В’ячеслава, коли йому на 20-річчя родич подарував франшизу на подібне шоу, яке вже активно працювало за кордоном. Нам дали певну кількість хімічних експериментів, з якими ми вчились працювати, але вони нам не підходили через складність у купівлі матеріалів, тому ми потроху почали шукати щось своє. Спочатку все шоу було побудоване на вуглекислому газі, який було дуже важко знайти у Вінниці. Тоді я почав шукати альтернативи. Зупинився на рідкому азоті. З часом почали все більше й більше вигадувати власних елементів, запатентували їх і стали повністю незалежними від франшизи. Син почав займатися іншою справою, а я вже «загорівся» цією ідеєю й почав все більше й більше її розвивати, — розповідає Ігор Чирка.
 


 

До того, як займатись «Шаленою лабораторією», Ігор майже все своє життя працював експертом-криміналістом. Уже після виходу на пенсію в 45 років шукав, чим зайнятись, аби не сидіти вдома. Коли з’явилась «Шалена лабораторія», він, як людина не далека від хімії, відразу відчув себе комфортно в галузі розважальних хімічних експериментів.
 


 

— Спочатку під час кожного нового шоу для дітей було трішки лячно — хвилювався, щоб все всім сподобалось. Хотів максимально зацікавити дітей, адже це не зовсім легко. Продумували, як це все поставити. Дуже вдячний колезі з КВК, який навчив як побудувати шоу й правильно розподілити експерименти. Ми з ними працюємо й зараз, — говорить експерт.

Багато людей хвилюється за безпечність тих чи інших експериментів, проведених на шоу. Але це абсолютно даремно. Адже кожен з них проходить велику кількість тестувань, які експерти проводять самотужки. Також багато дослідів відомі у всьому світі. Дуже велику увагу експерти приділяють безпеці, а дітей обов’язково одягають в окуляри та халат.

 


 

— Одні експерименти нам давались легко й навіть виходили досить випадково. Над іншими доводилось працювати тижнями, щоб знайти ідеальні пропорції й добитись максимально хорошого результату. Наприклад, експеримент з отримання кисню, який ніхто крім нас не робив. А ми стали першими. Звісно, щоразу, коли вигадуєш щось нове й проводиш тестування, трішки лячно, але отримуєш велике задоволення, коли експеримент вдається. Навіть був такий випадок, коли експерти з-за кордону, в яких колись вчились ми, просили нас провести їм майстер-класи, — ділиться досвідом Ігор.

Зараз «Шалена лабораторія» — це одне з найпопулярніших аніматорських шоу, яке часто замовляють на весілля, дні народження та різноманітні розважальні свята. Але так було не завжди — коли п’ять років тому засновники розпочинали свою діяльність, то отримували від вінничан багато недовіри та нерозуміння самої концепції. Переломним для них став День Європи у Вінниці, на якому їхня локація за кілька годин стала однією з найпопулярніших.

 


— Коли ми починали нашу діяльність, дуже важко було завоювати довіру вінничан, пояснити, що ми робимо, як воно робиться, наскільки це безпечно. Перепробували різні види реклами. Навіть придумали банер на колесах — їздили по місту на велосипедах і показували його, — каже Чирка. — Але з часом люди зрозуміли сенс нашого шоу й почали запрошувати все частіше й частіше. Зараз у нас шоу триває 30 та 40 хвилин. Щоб люди не втомились і не втратили цікавість, за одне шоу ми ніколи не повторюємо жодного з експериментів. І завжди навіть маємо декілька про запас.

Дуже часто учасники шоу виступають безкоштовно на різних благодійних заходах. Ніколи не відмовляють, якщо пропонують взяти участь в якомусь цікавому благодійному проєкті.

— Я уже трішки прожив життя й можу сміливо говорити, що не все в цьому світі вимірюється грошима. Коли ти дивишся на щасливі очі діток, для яких кожен день може стати останнім, відчуваєш себе щасливим. Я люблю творити добро. Це чудово приходити додому й знати, що сьогоднішній день ти прожив недаремно, — додає Ігор Чирка.
 

 

Автор: Мирослава Слободянюк

Фото автора та взяті зі сторінки Ігоря Чирки в соцмережі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up