Ідеальний пікнік: корисні поради, як провести час на природі

Ідеальний пікнік: корисні поради, як провести час на природі
  • Можна вважати, що із сьогоднішнього дня розпочинається шашлично-пікніковий сезон. Ділимося корисними порадами, як вдало реалізувати цю подію.

Якщо затяжна зима і справді закінчилась, теплі речі надійно сховані, як мінімум, на півроку, а на дворі буде ставати дедалі тепліше, то настав ідеальний час влаштувати собі та своєму оточенню відпочинок. І чому б не зробити його у вигляді пікніку?

Також вважаєте це гарною ідеєю? Тоді ознайомтесь із кількома корисними порадами щоб вже наступний ваш уїкенд пройшов незабутньо.

Збирайтеся по списку, щоб нічого не забути

Крім списку продуктів, обов’язково спладіть перелік необхідного кухонного та іншого приладдя. Ножі, дошки для різки, одноразовий посуд, ковдри (бажано водонепроникні), серветки тощо.

Попередньо домовляйтеся з іншими учасниками пікніка про те, хто що бере, щоб не вийшло, що всі візьміть те саме, а щось з потрібного ­– забудеться.

Продумайте страви, якими будете частувати людей

Подайте їжу, яку можна їсти руками (наприклад, на шпажках) або вилкою – ніякого ножа. Пікнік не є місцем для формальностей.

Взагалі ідеальна їжа для пікніка та яку можна їсти однією рукою, в іншій продовжуючи тримати напій.

Щоб їжа дійсно смакувала всім спакуйте з собою набір приправ з трав, солі та перцю. Захопіть олію та соуси.

Не забудьте про розваги та десерти

Коли всі вже наїлися солоних страв та випили досхочу напоїв, завжди хочеться поласувати солоденьким.

Це можуть бути кекси, печиво або батончики, а може й корисніший варіант – сезонні фрукти.

Окремо подумайте про набір настільних ігор, або про м’ячі та інше приладдя для тематичних та рухливих ігор.

Подумайте про зручність та оптимальність їжі та напоїв

Не беріть із собою те, що може пошкодитися або розлитися при транспортуванні.

У випадку, коли закупівлі не відбуваються централізовано для всіх, домовтеся, що кожен візьме із собою воду.

Якщо ви везете пляшки вина, то або візьміть із собою штопор, або пляшки закриті гвинтовим ковпачком.

Якщо не хочете навантажуватись пляшками, то купіть контейнери з вином.

Віддаєте перевагу коктейлям? Видання TODAY Food у такому випадку радить з дому приготувати партію концентрованих коктейлів без льоду і розлити їх по спеціальних вакуумних пакетах, які можна купити у супермаркетах. Додасте льоду із термосумки і отримаєте оптимальне поєднання.

Щойно прибули на місце – дайте кожному щось перекусити

Хрускі закуски та легкі бутерброди разом з першою склянкою вина або коктейлю допоможуть налаштуватися на справжній відпочинок та не переїсти потім.

Не на голодний шлунок і багаття розводитимиться вже на так гарячково.

Убезпечте себе

З весною розпочинається сезон кліщів та комарів. Вдягніть максимально закритий одяг та захопіть спрей (на місці розпилюйте його на себе далеко від їжі).

Не зайвою буде й аптечка з першим необхідним.

Для гарної атмосфери принесіть свічки – вони теж допоможуть прогнати комах.

Щоб їжа не псувалася – не лишайте її на відкритому повітрі. Зручно буде тримати деякі страви у термосумці.

Не забудьте прибрати за собою

Захопіть сміттєві мішки. Все паперове, що безпечно можна спалити у вогні, – спаліть. Пластик, скло та специфічні харчові відходи – заберіть із собою.

За матеріалами Українська Правда. Життя

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сепар Торонтуй

    Ага, уже убрали. Засрали всю природу своими "пикниками".
  • Олександр Шевченко

    І горілки побільше візьміть... І про 🍺 не забудьте... І як співає Сява Вакарчук - І все буде добре)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up