Фестиваль «Air ГогольFest» і все, що про нього наразі відомо

Фестиваль «Air ГогольFest» і все, що про нього наразі відомо
Dakh Daughters. Фото зі сторінки гурту на Facebook
  • Організатори вінницького «ГогольFest» трішки розказали про те, як і де цей фестиваль буде проходити, хто приїде виступати, що з цього може вийти у подальшому та скільки коштуватиме вхідний квиток. Спойлер – менше, ніж ви могли очікувати.

Незабаром, 17-18 листопада, у Вінниці проходитиме зовсім незвичний для нашого міста формат івенту – «Air ГогольFest». Це, якщо можна так сказати, відгалуження того знаменитого «ГогольFest’у», який проходив протягом десяти років у Києві і в якому поєднані чи не усі напрямки сучасного мистецтва: музика, кіно, література, візуальне мистецтво, театр, освіта і все це обов’язково приправлене перформансами.

– Ми завжди хотіли зробити, щось цікаве у цьому чудовому місті (Вінниці - авт.) і, ось нарешті, це починає здійснюватися, – говорить директор «ГогольFest'у», Максим Демський. – Суть фестивалю полягає в тому, щоби на міжнародному рівні здійснити колаборацію з місцевими активістами, владою і публікою. Це сучасне мистецтво, яке має надати місту новий подих.

У Вінниці фестиваль проходитиме у вигляді демо-версії і триватиме два дні і одну ніч. Якщо подія зможе інтегруватися у культурному житті міста, наступного року фест стане повномасштабним і триватиме, як мінімум, вдвічі довше.

У перспективі захід буде організовуватись силами виключно вінницької команди і стане оригінальним фестивалем міста. Тобто – просто «Air Fes», без «Гоголь» і без вищого керівництва у столиці.

– Ми би хотіли, щоб під час фестивалю були представлені не просто музична або не просто театральна програми, а щоби всі напрямки поєднувалися драматургією і вели за собою глядача, між театральними, музичними, освітніми та іншими подіями  фестивалю, – розповідає програмна директорка, Анна Басова. – Люди зможуть відкрити для себе цей мистецький простір і комфортно у ньому почуватися.

Команда, яка працює над запуском «Air ГогольFest». Зліва направо: Андрій Барчук, Андрій Палатний, Олександра Тарас, представники департаменту культури ВМР: Максим Філанчук та Ольга Дернова, представниця благодійного фонду «Подільська громада» Леся Найчук, Максим Демський, Анна Басова

Організатори розповідають, що фестиваль має стати територією, де люди будуть не тільки спілкуватися між собою, але й мріяти і навіть формувати своє майбутнє.

– Весь фестиваль буде насичений різноманітними перфомативними актами, інсталяціями. Цікавою буде їжа і напої. У всьому буде певне мистецтво. Навіть спілкування перетвориться на мистецтво, – говорить куратор театральної програми, Андрій Палатний. – Цей вікенд є дуже важливим, тому що ми вперше можемо побачити і відкрити себе в тих умовах, у яких ми самі живемо.

Повної програми організатори не розголошують. Не говорять, власне, навіть про чверть з того, що очікує на нас під час фестивалю. Але завісу все ж таки трішки привідкрили і розповіли про деяких учасників.

Наприклад, тепер ми знаємо, що на події буде представлено дві великі вистави: Прем’єра драми абсурду від центру сучасного мистецтва «Дах», яка називається «Парадокс і злочин». Її режисером став Владислав Троїцький, що у контексті цього фестивалю, є немало важливим.

Владислав Троїцький, засновник і президент ГогольФесту. Фото ZN.ua

Другою виставою буде копродукція, тобто спільне виробництво, українських акторів та німецьких режисерів, у якій поєднується досвід культур різних країн.

Зазвичай таке робиться не для традиційної сцени і може ставитися на будь-якій локації. Як-от на вінницькому заводі «Кристал», де цьогоріч і пройде фестиваль.

Це буде свого роду перформанс, де кожен глядач зможе взяти активну участь у виставі і вплинути на події, що в ній відбуватимуться.

Окрім цього, організатори пообіцяли насичену музичну програму. Одними з хедлайнерів фестивалю стане лялькове соціальне-кабаре «ЦеШо», що існує вже близько року і яке наразі активно гастролює Америкою.

І інтелектуальне фрік-кабаре Dakh Daughters. Це сім неординарних дівчат, які об’їздили чи не всю Європу і працювали з багатьма театрами світу.

До речі, програма, яку вони везуть до Вінниці, також, як і сам фестиваль, називається «Air».

Також стала відомою вартість вхідного квитка на фест. Він коштуватиме 50 грн і діятиме, поки глядачі будуть перебувати на території проведення заходу. Якщо вони вийдуть і захочуть повернутися назад, доведеться купувати новий квиток.

Ми будемо тримати вас у курсі про всі події, що стосуються фестивалю «Air ГогольFest». Слідкуйте за нашими анонсами.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anna Gordon

    Хм, Dakh_Daughters)) мені вже подобається
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up