Фаст-фуди в центрі Вінниці: де можна недорого перекусити?

Фаст-фуди в центрі Вінниці: де можна недорого перекусити?

Питання швидкого і якісного харчування хвилює не тільки школярів і студентів, яким постійно бракує часу та грошей для повноцінного прийому їжі, але й багатьох ділових людей. Ми зробили огляд фаст-фудів Вінниці, де не тільки смачна їжа, а і гарна обстановка.

 

Якщо декілька років тому поласувати забороненим фаст-фудом можна було лише у сумнівних ларьках край дороги, то сьогодні це можна зробити у цілком пристойних закладах. Тож аби полегшити муки вибору місця у Вінниці, де можна з комфортом, сидячи за столиком, насолодитись швидкою їжею, ми зробили огляд найпопулярніших фаст-фудів у центрі міста.

Окрім ціни та якості їжі  ми також брали до уваги різноманітність асортименту, швидкість приготування страв, привітність персоналу, наявність вай-фай та загальну атмосферу закладу. За цими критеріями ми виставили закладам свої суб’єктивні оцінки за п’ятибальною шкалою. У статті не згадано «Mcdonalds», так як ми вирішили зосередитись на виключно на українських брендах.

«Lviv Croissants»

Відео дня

«Lviv Croissants» - мережа пекарень-кав’ярень, яка має цілих два своїх філіали у центрі Вінниці. Перший розташований у ТЦ «Skypark», а другий – на площі біля «Універмагу». Смачна  кухня та цікава концепція закладу зробили його одним з найулюбленіших місць відпочинку молоді.

Як зрозуміло з назви у меню – лише різноманітні види круасанів: від звичних солодких  із заварним кремом чи шоколадом, до дещо екзотичних солоних, із  лососем наприклад. Останній є найдорожчим пунктом у меню – 52 гривні, найдешевший круасан коштує 14 гривень. Також можна створити свій круасан з інгредієнтами на вибір.  

Замовлення приносять досить швидко, протягом 10 хвилин. Інтер’єр «Lviv Croissants» виконаний у модному зараз стилі лофт. Дерев’яні меблі, викладені плиткою стіни та цікаві предмети декору створюють неповторну атмосферу затишку і комфорту. Приємною особливістю кафе є дитячий куточок, який ще не відкритий, але от-от має запрацювати у закладі на вулиці Пирогова.

Також тут є вай фай, але дуже поганий, за віддаленим столиками мережа часом взагалі пропадає. Це єдине, що трохи псує цілком позитивне враження від львівської пекарні.

Середній чек: 30-50 гривень.
Вай-фай: є
Формат обслуговування: є офіціанти.
Якість їжі: добра
Загальна атмосфера: відмінна

Залишайте відгук про «Lviv Croissants» 

 

«Франс.уа»

Від львівських круасанів переходимо до «французької випічки з українською душею». Саме такий рекламний слоган у  мережевої пекарні-кав’ярні «Франс.уа».

Щоправда, з французького у закладі лише великі фото тамтешніх пейзажів на стінах  та внутрішній дизайн. Він нагадує стиль прованс: м’які білі дивани, дерев’яні столи, на яких стоять квіти, багато світла та простору всередині.

Випічка, усупереч слогану, тут не тільки французька. Окрім круасанів ви зможете скуштувати  різноманітні бейгли, паніні, бургери, слоїки, піци та хот-доги. Не менш широким є асортимент десертів та напоїв. Проте кількість не завжди означає якість. Вам можуть подати черству несвіжу випічку, яка вже кілька днів лежить за прилавком.

Про фірмову українську гостинність заклад з «українською душею», певно, і не чув. Працівники тут неуважні  та непривітні, на зауваження у свій бік ніяк не реагують. Ваше замовлення часто можуть недочути і переплутати, до того ж виконуватиметься воно досить довго. Не зважаючи на перераховані мінуси,  у закладі ніколи не буває порожньо. Зручне розташування та низькі ціни – ось, що приваблює відвідувачів.

Під брендом «Франс.уа» у середмісті Вінниці працює дві пекарні: на вулиці Пирогова і на вулиці Артинова. Обидві знаходяться поблизу центральних шкіл, то ж не дивно, що заклад користується популярністю серед старшокласників. Спеціально для школярів та студентів  «Франс.уа» часто проводить акції та робить знижки. Та й навіть без них середня ціна замовлення, у яке входить випічка та напій, рідко перевищує 40 гривень. Але низькі ціни – не виправдання для поганої їжі та обслуговування.

Середній чек:20-40гривень.
Вай-фай є.
Формат обслуговування: є офіціанти.
Якість їжі незадовільна.
Загальна атмосфера погана.

Залишайте відгук про "Франс.уа"

https://top20.ua/vn/restoranyi-kafe-baryi/kafe-baryi-pitstserii/fransua-kafe.html

«Super Burger»

На вулиці Хлібній, через дорогу від Школи №2, під непримітною вивіскою заховався ще один фаст-фуд «Super Burger Bar». Не дивлячись на невеликий простір приміщення, інтер’єр у закладі продуманий до дрібнички. У залі – одна широка стійка, вмонтована у стіну та два великих столи. До них приставлені дерев’яні лави, на яких лежить багато м’яких подушок з оригінальними принтами.

Одна зі стін прикрашена цікавою експозицією з порожніх жерстяних банок, а інша – зображенням супермена, який наминає бургери. Бар - об’єднаний з маленькою кухнею, що дозволяє спостерігати за процесом приготування. За нього у «Super Burger» відповідає приємна дівчинка Аліна. Вона – єдиний працівник у закладі і виконує роль не тільки кухарки, але й прибиральниці та офіціантки. Проте це аж ніяк не впливає на якість їжі.

Справжні домашні бургери, ситні сандвічі та цікаві коктейлі не залишать байдужим навіть найприскіпливішого гурмана.

Окрім класичних, для таких місць, м’ясних страв, ви зможете скуштувати вегетаріанський бургер чи навіть шоколадний сендвіч. Звісно, куштувати такі делікатеси щодня буде не кожному по кишені. Середня ціна одного бургера – 50 гривень, коктейлю – 25. Але порції тут досить великі, ними може з легкістю наїстись навіть доволі крупний чоловік. У додатку до бургера йде картопля фрі та соус. Чекати на замовлення вам доведеться не менше 20 хвилин, скоротати цей час ви можете, користуючись доволі швидким вай-фай.

Головний мінус закладу – мовна політика. Меню у «Super Burger Bar» написано українською, але персонал розмовляє переважно російською і не завжди переходить на мову клієнта. Відчуваєш себе не дуже затишно, проте цей недолік можна легко виправити.

Середній чек: 50-80 гривень.
Вай-фай: є.
Формат обслуговування: повар - він же і офіціант.
Якість їжі: відмінна
Загальна атмосфера: добра


Залишайте відгук про «Super Burger Bar» 

«Подільські млинці»

Якщо вам не до вподоби ані американські бургери, ані французька випічка, то ви можете завітати у рідні «Подільські млинці». Цей заклад знаходиться на вулиці Пирогова, через дорогу від площі Гагаріна.

Зазвичай, в обідній час тут яблуку ніде впасти, і не тільки через велику кількість клієнтів, а й через катастрофічно малий простір приміщення. У залі – лише три дерев’яних столи із лавами, тож вам неабияк пощастить, якщо ви зможете сісти за один з них. Та й навіть зайнявши вільне місце, ви навряд чи зможете поїсти з комфортом, адже столи брудні, їх рідко протирають після попередніх відвідувачів. Внутрішній дизайн закладу досить скромний: дерев’яні меблі, скляні стіни, прикрашені віночками, глечиками та іншими предметами українського побуту.

У кафе немає вай-фай, ба більше нормальне опалення тут теж відсутнє. Зимою за столиком без куртки не посидиш. До їжі – зауваг небагато. У меню – млинці на будь-який смак, як солоні, так і солодкі.

Ми замовили млинець з куркою та сиром. І хоча тісто трохи підгоріло, ми залишились цілком задоволені: начинки багато, сир свіжий, м'ясо ніжне та добре просмажене. Наше замовлення ми чекали лише 5 хвилин і заплатили менше ніж 15 гривень.

Ціни тут доволі демократичні. У підсумку «Подільські млинці» могли б бути непогано вуличним фуд-кортом, але, як кафе швидкого харчування має численні недоліки.

Середній чек:15-25 гривень
Вай-фай: відсутній
Формат обслуговування: самообслуговування
Якість їжі: непогана.
Загальна атмосфера: погана.

«Пиріжкова»

Окрім новомодних молодіжних закладів ми вирішили звернути уваги й на корифея швидкого харчування у Вінниці, легендарну «Пиріжкову». Кафе розташоване у самому серці міста – вулиці Соборній, недалеко від ТЦ «Sky Park».

Заклад працює вже більше, ніж 25 років, інтер’єр з тих часів там майже не змінився. Пластикові столи, картини на стінах, металевий рукомийник біля входу, великі букети неживих квітів, які прикрашають бар, - все це створює ностальгічну атмосферу радянської їдальні.

Ціни у кафе – найнижчі у місті. Звісно, лимонаду за три копійки ви тут не купите, а от два пиріжки й каву за 10 гривень – легко. Випічка смачна, завжди свіжа, але стоїть на прилавку, нічим не прикрита. Тож на неї може впасти пил, бруд чи навіть волосся персоналу. Окрім пиріжків у меню закладу є салати, закуски, перші та другі страви.

Проте найпопулярнішим замовленням у «Пиріжковій», певно, є сто грамів горілки. У закладі часто можна зустріти місцевих п’яничок, що люблять потеревенити за чаркою. Їхні байки цілком можуть компенсувати відсутність тут вай-фай.

А от відсутність у закладі вбиральні – більш суттєвий недолік. У кафе – маленький штат, усього кілька працівників. Усі люб’язні та ввічливі. Їм непогано вдається тримати марку відомого закладу, який вже встиг стати одним з символів міста.

Середній чек:10-25 гривень
Вай-фай: відсутній
Формат обслуговування: самообслуговування
Якість їжі: непогана
Загальна атмосфера: непогана

«Fresh Line»

Лише перейшовши дорогу ви потрапите до ще одного фаст-фуду: сендвіч-бару «FreshLine». Особливістю цього закладу є те, що покупці буквально самі собі готують сендвіч. Ви обираєте начинку і соус, говорите кухарю, а той все готує.

Вже через 10 хвилин можете забирати замовлення, а по закінченню перекусу маєте самі прибрати за собою. Подібний формат самообслуговування викликає сподівання, що тут все буде трохи дешевше, аніж у місцях з офіціантами. Але не так сталося, як гадалося. Ціни у «Fresh Line» - середні, приблизно такі ж самі, як і в інших закладах.

За фірмовий сендвіч «Фреш лайн» і обліпиховий чай ми заплатили 53 гривні. Окрім сендвічів у меню є перші страви, салати, десерти, а також багато гарячих і холодних напоїв. Не заплутатись у широкому асортименті вам завжди допоможуть працівники закладу. Вони тут ввічливі та приємні, добре орієнтуються у меню.

Проте випускникам філологічних ВУЗів краще до «Fresh Line» не заходити, адже персонал розмовляє жахливим суржиком. Можливо, таким чином у закладі намагаються не образити, ані російськомовних, ані україномовних відвідувачів. Але суржик аж ніяк не вписується у концепцію сучасного європейського сендвіч-бару. Посмакувати швидкою їжею відвідувачі можуть, сидячі за високими стійками та спостерігаючи за тим, що відбувається на центральній вулиці, за склом. Вся стіна з дороги – скляна. Якщо всі козирні місця зайняті ви можете вмоститися за столом і розглядати розмальовану крейдою стіну. Стільці тверді, але уздовж стіни є лава з м’якими подушками.

Інтер’єр у закладі сучасний, у ньому переважають зелений та чорний кольори. Цікавою «родзинкою» закладу є дошка з милими дитячими, і не тільки, малюнками. Отже, не дивлячись, на деякі суттєві мінуси, «Fresh Line» є одним з найкращих місць у центрі Вінниці, де можна швидко і смачно поїсти.

Середній чек: 35-60 гривень
Вай-фай: є
Формат обслуговування: самообслуговування
Якість їжі: добра
Загальна атмосфера: добра

Залишайте відгук про «Fresh Line»

Фото:Віктор Волос

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Дубовий Пеньок

    Рекламу зробили ФАСТ-ФУД, краще хоч про одну столову написали)))
  • З.А.Глядач

    "«Lviv Croissants» - мережа пекарень-кав’ярень, яка має цілих два своїх філіали у центрі Вінниці. Перший розташований у ТЦ «Skypark», а другий – на площі біля «Універмагу»."

    Авторе,прокинься-ти вс.ався! На вул.Замостянській,30(50-річчя Перемоги) вже давно є ТРЕТЯ точка цієї мережі.

    До речі,так звані "круасани"-не круасани,а звичайні сендвічі.
  • З.А.Глядач

    "поласувати забороненим фаст-фудом можна було..."

    КИМ забороненим?
  • Elena Ponomareva

    Автор высловыв думку про "Франс.уа", яка знаходиться на площі Гагарина, але ще і додав у коментарі пекарню на Ар. Атинова. Навіщо? Це не об'єктивно.  Оскільки власники різні, інтер'єр  різний,  рівень обслуговування та їжі -  тим паче різний. Не потрібно за одним закладом робити висновок про інший.  Можливо назва і однакова, оскільки вони працюють по франчизі, але якість різна. Думка автора є суб'єктивною. Хоча хочу сказати велике спасибі за виконану працю, витрачений час і фіНанси.  Бажаю успіхів і всього найкращого!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up