У Тульчині 1300 дітей Вінниччини долучились до опери (Прес-служба OPERAFEST TULCHYN)

У Тульчині 1300 дітей Вінниччини долучились до опери (Прес-служба OPERAFEST TULCHYN)

Абсолютний рекорд: опера «Коза-Дереза» зібрала на OPERAFEST TULCHYN 1300 дітей.

Близько 1300 діток з Вінниччини побачили дитячу оперу «Коза-Дереза» на найбільшому оперному фестивалі України «OPERAFEST TULCHYN-2018». І навіть короткочасний дощ не став на заваді святковому дійству.

Грандіозний open-air, ексклюзивні постановки, вражаючі шоу, світові зірки, яскраві селфі-зони, креативні арт-простори та неймовірної краси «подільський Версаль» - Палац Потоцьких у Тульчині на Вінниччині! Все це - міжнародний оперний фестиваль під відкритим небом «OPERAFEST TULCHYN-2018», який пройшов 8-10 червня. Міжнародний «OPERAFEST TULCHYN» є справжнім культурним ноу-хау та не має аналогів в Україні. 

Напередодні фестивалю фінішувала дитяча вікторина, яку ініціювала голова громадської організації «Життя та розвиток громад», депутат Вінницької обласної ради Лариса Білозір. За результатами якої більше 600 діток - авторів правильних відповідей у вікторині, та ще близько 600 діток з родин учасників АТО, дітей-сиріт та діток з малозабезпечених родин з усіх куточків області отримали спеціальні запрошення у партерну зону фестивалю і стали учасниками спеціальної інтерактивної розважальної програми та побачили дитячу оперу «Коза-Дереза».

Відео дня

Юні учасники вікторини мали всього лише дати правильні відповіді на 7 запитань і заповнити заявку учасника і гарантовано отримати щасливий квиток. Вік учасників від 2 до 16 років. Ажіотаж був шаленим. Організаторам навіть довелось доставляти ряди крісел аби вмістились усі бажаючі.  

«Щирий потяг до прекрасного, віра в добро та краще майбутнє нашої країни та наших прекрасних діток - це спонукало нас створити дитячу програму на найбільшому оперному фестивалі України. Наша малеча  найкраща і заслуговує на яскраві враження. І цьогоріч ми вирішили спеціально для дітей втілити на сцені фестивалю дитячу оперу «Коза-Дереза» - творіння видатного Миколи Лисенка»,- розповіла Лариса Білозір.

Крім того, на усіх діток чекали смачні подарунки та цікава інтерактивна програма. Перед початком дитячої опери у парку біля інсталяції «Щедрик» на сцені усіх присутніх розважали місцеві колективи та виконавці та заряджали юних гостей свята позитивними емоціями та проводили різні майстер-класи.  Приємні враження та позитивні емоції не зіпсував навіть короткочасний дощ перед початком дійства. 

«Наші діти ще й сьогодні розказують сусідам, де були і що бачили, а на пам'ять, крім солодких подарунків, знайшли в пакеті від Лариси Білозір класну наліпку на телефон, як згадку про виставу та незабутні враження»,- розповіла Людмила Загарій.

«Моя донечка, якій скоро буде лише 4 рочки, була дуже захоплена виставою. Ми стали одними із переможців вікторини»,- поділилась враженнями Олеся Бабич.

«Ми були там в цей день усією родиною! Отримали море позитивних емоцій і вражень! Діти були у захваті, а особливо від солодких подарунків і кульок»,- розповіла Анна Дем’янюк.

«Вірне рішення було забезпечити дітей водою, соком, печивом. Крім смаколиків ще й головні убори від сонця. Що тут скажеш, продумано до дрібниць. Лариса Миколаївна завжди опікується дітьми. Щира подяка від імені батьків»,- подякувала Олександра Усенко.

«Опера «Коза-Дереза» була чудовою. І бутафорії в етнічному стилі і костюми і хор, що супроводжував»,- каже Юлія Соліна.

Варто нагадати, що «Коза-Дереза» - найперша дитяча опера не лише в українській музиці, а й загалом у світі?! Їй рівно 130 років тому Микола Лисенко, який був батьком чотирьох дітей, написав для популяризації жанру опери серед підростаючого покоління. 

Цікаво, що костюми й танці для першої постановки допомагала створювати Леся Українка, яка була одночасно режисером, балетмейстером і костюмером дитячих вистав Миколи Лисенка. 

Вперше оперу «Коза-Дереза» було поставлено у 1888 році у Києві за участю дітей Миколи Лисенка, Михайла Старицького (троюрідний брат композитора) та їхніх маленьких друзів. 

Спеціально для показу у Тульчині спільну постановку готували артисти Вінницького академічного обласного театру ляльок та Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича: режисер-постановник – заслужений артист України Олександр Кузьмин; диригент - заслужений діяч мистецтв України Геннадій Муращенко; керівник хору - Ольга Бабошина; художній керівник проекту - заслужений діяч мистецтв України Олександр Савінін; директор Вінницького академічного обласного театру ляльок - заслужений працівник культури України Михайло Байдюк та в.о. директора Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича Алла Москаленко.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олексій

    Не відвідали, а були привезені.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up