20 тисяч гривень у Вінниці можуть виграти діти і молодь, які співають та грають джаз. Прийом заявок – до 11 вересня

20 тисяч гривень у Вінниці можуть виграти діти і молодь, які співають та грають джаз. Прийом заявок – до 11 вересня
  • Якщо ви любите джаз і вам не більше 21 року – поспішайте записати свою гру та спів і взяти участь у VIIІ Всеукраїнському конкурсі молодих джазових виконавців.
  • У порівнянні з минулим роком удвічі збільшено премії для переможців, а абсолютно всіх фіналістів чекають ексклюзивні майстер-класи всесвітньовідомих джазменів!

Вже 23 роки у вересні Вінниця стає джазовою столицею України, збираючи на знаменитий вінницький джазовий фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST найкращих зірок джазу з усього світу.

Протягом восьми років напередодні фестивалю у Вінниці проходить Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців, який щороку відкриває нові імена, запалюючи нових джазових зірок зі всієї України.

- Діти та молодь у нас надзвичайні! Грають та співають джаз не тільки не гірше, а інколи – навіть краще за дорослих. Можуть дати фору багатьом віковим виконавцям, - відзначає продюсер VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель. – Тому щороку проведення конкурсу молодих джазових виконавців – це особлива подія для усіх. Глядачі та журі отримують виняткові враження і задоволення від кожного виступу, учасники – свої перші перемоги та безцінний сценічний досвід, а Україна – нових зірочок та професійне коло виконавців джазової музики в Україні, формування якого і є основною метою конкурсу.

Відео дня

Спробувати свої сили у конкурсі та позмагатися за солідні грошові премії організатори запрошують молодих і талановитих зі всіх регіонів України.

Взяти участь можуть як сольні виконавці, так і джазові ансамблі (до 4 осіб) й вокальні групи (до 6 осіб).

А за традицією переможці у номінаціях «вокал» та «інструментальна музика» будуть визначені у двох вікових категоріях: молодша (діти до 15 років) і середня (від 16 до 21 року).

- Усіх конкурсантів буде оцінювати професійне журі, що складається з провідних джазових фахівців України та з-за кордону, - відзначає Ірина Френкель. – А як і обіцяв під час минулого конкурсу міський голова Вінниці Сергій Моргунов, цьогоріч удвічі збільшено грошові премії для переможців. Володар Гран-Прі отримає 20 тисяч гривень, а переможці кожної номінації відповідної вікової категорії - по 16 тисяч гривень.

Минулорічні учасники Всеукраїнського конкурсу молодих джазових виконавців

Всіх фіналістів чекають ексклюзивні майстер-класи світових зірок джазу  

Незалежно від виграних місць, всіх фіналістів конкурсу чекатиме сюрприз – сертифікат на безкоштовну участь в унікальному музичному коворкінг-проекті «Джазові сніданки», який пройде 22 вересня з 9.00 до 12.00 у концерт-холі «Моnt Blanc».

На «Джазових сніданках» за філіжанкою кави під час невимушеного спілкування та ексклюзивних майстер-класів конкурсанти зможуть не лише дізнатися практичні рецепти успіху всесвітньовідомих джазменів, а й матимуть унікальну нагоду - помузикувати із ними.

Учасниками «Джазових сніданків-2019» стануть зірки Польщі, Австрії, Ямайки, ПАР та Ізраїлю: культовий кінокомпозитор, джазовий скрипаль і диригент Кшесімір Дембскі, лідери знаменитої польської формації Oleś Brothers – контрабасист Марцін Олесь та барабанщик Бартломей Олесь, блискучий польський саксофоніст-новатор і композитор Міхал Кобоєк, один із кращих трубачів світу Маріо Ром з Австрії, знаменитий ізраїльський джазовий саксофоніст, композитор та музичний продюсер Алекс Горен, ізраїльська джаз-діва Доріт Горен, король блюзу й r & b Рой Янг із Ямайки, культовий барабанщик Гладвін Машоко з Південно-Африканської республіки, видатний піаніст та композитор Олександр Слуцький і віртуозний контрабасист Валерій Ліпец.

Як подати заявку на конкурс?

VIII Всеукраїнський конкурс молодих джазових виконавців проходитиме у три етапи.

1. Найперше усім, хто бажають взяти участь, потрібно до 11 вересня надіслати на електронну пошту оргкомітету [email protected] заповнену заявку учасника, резюме колективу чи виконавця, відеозаписи двох композицій (джазовий стандарт та вільна композиція (п’єса, імпровізація) у форматі mp4 загальною тривалістю не більше 10 хвилин), 2 кольорові фотографії в електронному вигляді, ксерокопії свідоцтва про народження чи паспорта і ксерокопію ідентифікаційного коду.

2. Під час другого туру (живі прослуховування) учасники будуть виконувати джазовий стандарт з відбіркового туру, одну композицію на власний вибір та народну або національну мелодію у джазовій інтерпретації. 

3. Визначення переможців та фінальний гала-концерт конкурсу відбудуться 20 вересня у концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 34).

Виступи конкурсантів журі будуть оцінювати за наступними критеріями: 

* ритмо-інтонаційна якість виконання;

* оригінальність аранжування; 

* індивідуальність творчих прийомів; 

* різноманітність, складність музичного рішення; 

* використання елементів національного мелосу.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 18:13 Ухилянт-екстримал: на надувному матраці чоловік плив до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up