Звільнили з роботи таксиста через скандал, який почався з проститутки

Звільнили з роботи таксиста через скандал, який почався з проститутки
Віктор Лужецький (49) зараз доводить у суді, що він випив, бо сідати за кермо не збирався - його "Мазда" тоді вже була розбита хуліганом. Тим не менше зі служби таксі "Вимпел" його вже попросили
На таксиста ДАІвці склали протокол за керування авто в нетверезому стані, але він каже, що п’яним за кермо не сідав. Поки міліція фотографувала його побиту хуліганом „Мазду”, Віктор Лужецький перекинув стаканчик горілки в сусідньому кафе, щоб заспокоїти нерви

Нічна історія біля Західного автовокзалу стала приводом для двох кримінальних проваджень і сюжетом для хлопців з „Дорожнього контролю”. Тут застали таксиста п’яним, його машину – з вибитими вікнами, а ще одного чоловіка – із закривавленими від порізів руками. І хоча відео з місця подій в мережу не потрапило, ВКонтакті на другий день розмістили інформацію із фотографією людини, якої варто остерігатися. На фото - не п’яний водій, а конфліктний пішохід.

У міському суді розглядають адмінпротокол про керування автомобілем у нетверезому стані таксистом „Вимпела”. Віктор Лужецький може втратити водійські права на кілька років. Він у суді доводить, що за кермом був тверезим, а коли випив, то вже сідати в машину не збирався. Чоловік хильнув, щоб зняти стрес, бо його „Мазду” розгромив хуліган із „забігайлівки”, де він зупинився.

Усе почалося приблизно о 22.00 16 квітня біля Західного автовокзалу. Таксист привіз до кафе постійних клієнток. Вагітна заочниця педагогічного тут зустрілася з подругою, щоб їхати на дискотеку в „Курсаль”. Але плани зірвав постійний відвідувач „генделика”.

- Коли я зайшов зі своєю клієнткою випити кави, там сиділо двоє молодиків, один з яких почав обзивати дівчину, - розповідає таксист Віктор Лужецький. - Я попросив його поводитися культурно, а він: „Дядя, хто ти такий? Пішли вийдем!” Коли ми вийшли надвір, у нього в руці щось блиснуло. Думаю, ніж. Щоб захиститися, я взяв трос з машини. Відмахнувся ним і побіг до інших таксистів зробити загальний виклик. Тоді той хлопець і побив мені машину.


- Ось тут тоді стояла моя машина. Звідси її потім забрали евакуатором на штрафмайданчик ДАІ, а мене - на експретизу в наркодиспансер, - показує Віктор Лужецький (49)

З повій почалося
Голими руками, як кажуть свідки події, 33-річний Олександр Уманець проломив у „Мазді” таксиста всі вікна. Тільки лобове не зміг.  

- А що було робити? – говорив потім він журналісту по телефону. – Таксист мене кілька разів ударив палицею. По голові, по ребрах і по руці. В мене гематома за вухом і забої на тілі. Я в лікарню не звернувся тільки тому, що в мене грошей на лікування немає. Втратити мав би зо три тисячі гривень. А його вікна більше тисячі не коштують. Я в інтернеті дивився.     

Цей чоловік написав зустрічну заяву тільки тому, що дізнався - таксист заявив на нього. За заявою про побиті вікна в машині відкрили кримінальне провадження про хуліганство, за зустрічною – про умисне нанесення тілесних ушкоджень.  

- Якби він поступив так, як ми з ним домовилися, то я б на нього не заявляв, - говорить Олександр Уманець. – На другий день ми ж потисли один одному руки - домовилися, що ніхто нікому нічого не винен, а пізніше я взнав, що він на мене написав заяву в міліцію.

З розповідей свідків редакція дізналася, що все закрутилося тому, що Олександр Уманець обізвав клієнтку таксиста проституткою. Він нібито обурився, що вона не захотіли з ним піти. Мовляв, якась хвойда буде йому відмовляти...

- Вона в першу чергу моя клієнтка, а чим заробляє на життя – мене це не обходить, - не приховує таксист, що возить дівчат легкої поведінки. – Я йому зробив зауваження, але він був п’яний і агресивний та затіяв все це.   

Налякані свідки
Кілька дівчат, які були свідками конфлікту таксиста з Олександром, розказали журналісту, що почав сварку – відвідувач кафе. Лише одна з них давала в суді свідчення. Це вагітна постійна клієнтка. Її таксист в другій половині дня возив у Могилів і назад. Вона каже - водій був тверезий. Інші дівчата сказали, що бояться Уманця, бо він погрожує їм по телефону.  

- Мені він нічого не зробив, - каже проститутка, яка не захотіла „світитися” у суді. – Та я від інших дівчат знаю, на що він здатний. В суд не піду, але повірте, таксист був правий. Він випив після того, як йому Саша побив машину.

Віктор Лужецький розказує, що перекинув стаканчик горілки, коли на конфлікт приїхав наряд міліції. Поки вони фотографували наслідки, каже, пішов знімати стрес.  

- Я заїкатися почав, не міг говорити, і щоб заспокоїтися, зайшов у кафе і попросив налити мені сто грамів, - говорить таксист.

- Так, він випив після того, як йому машину побили, - підтверджує жінка, що працює за баром в кафе навпроти Західного автовокзалу. – Я міліції сказала, що нічого не бачила, бо навіщо мені ці проблеми? Я тут без охорони... Можу тільки сказати, що таксист був правий повністю. А той хлопець - неправий. Він відомий у нас клієнт. Приходить і, що хоче, те робить. Кожний раз його забирають „менти” і кожний раз відпускають. Він потім до нас повертається далі пити.

Втратив роботу
На виклик Віталія Лужецького, який передали по рації, з’їхалося більше десяти машин таксі. І таксисти „Вимпела” говорять, що застали машину побитою, а свого колегу нетверезим біля авто. Також вони бачили чоловіка із закривавленими руками й те, що на місці працювали аж три екіпажа ДАІ. Останніх викликала міліція, бо почула від таксиста запах алкоголю.  

- Цей водій у нас вже не працює через цей випадок, - сказала журналісту RIA таксистка, яка теж приїздила по тривозі.

І в суді, де слухається його адмінпротокол, Віктор Лужецький назвався безробітнім. Чоловік зараз доводить свою невинуватість. Так і каже: випив, щоб заспокоїти нерви, і сідати за кермо вже не мав. В розтрощеній машині, мовляв, вже не можна було їздити.

Адвокат Володимир Огородній просив суд відкласти розгляд протоколу до отримання довідки від слідчого про відкрите за заявою таксиста кримінальне провадження.   

– Це буде підтвердженням того, що працівники ДАІ його не могли зупинити під час керування автомобілем у нетверезому стані. Через те, що трапилося хуліганство, він не міг бути за кермом машини, - говорить адвокат.


Побита машина зараз на штрафмайданчику. Ці знімки зробив її власник

Віктор Лужецький вже має висновок експрета, який нарахував, що ремонт його "Мазди" буде коштувати 16,5 тисячі


„Зірка” групи „Дорожнього контролю”
Журналістів з „Дорожнього контролю” таксист поплутав з групою підтримки хулігана і тому не пройшов експертизи. Каже, просто втік з наркодиспансеру. Але в організації говорять, що вони знімали обох п’яних – і таксиста, і його опонента.

– Ми були зацікавлені в події, а не у котромусь одному з часників. І той насилу на ногах стояв, що курв возить, і той, що по машині лупив. Вони один одного знайшли, - говорять журналісти „ДК”.   

А кінці кінців замість відео з місця подій на сторінці Вконтакті „Дорожній контроль. Вінниця” з’явився пост не про таксиста, а про Олександра Уманця. В ньому написано, що цей раніше судимий вінничан нападав на людей, заламував руки дівчині і розбив таксі. „Дорожній контроль” застерігає вінничан: „Уклоняйтесь от разговора, не входите в контакт!”. Ми спитали в Олександра Уманця, що він думає про це повідомлення.


Цей пост про себе ВКонтакті, як про суспільно небезпечну людину, Олександр Уманець (33) назвав провокацією
 

- Понаписували такого! - говорить 33-річний чоловік. - Так, я сидів. Двічі за крадіжки і один раз за бійку. Але я ніколи розбоями не займався. Хай вони покажуть ту дівчину, якій я крутив руки і щось забирав. Я можу з мужчиною побитися, але не з дівчиною.

Провокацією назвав пост про себе ВКонтакті Олександр Уманець. Але для чого і кому вона потрібна, пояснити не зміг.

- Раніше я був в самообороні, - говорить Олександр і в котрій саме – не уточнює. – А яке це має значення? Зараз копаю криниці з хлопцями.

- Він був, а може й зараз є, в самообороні Борі Лексуса, - сказав RIA журналіст „Дорожнього контролю” Сергій. – Ви його бачили? В нього живого місця на тілі від наколок немає. Як дитина ручкою помалювала. А розмістили ми пост з його фотографією, тому що ще до інциденту з таксистом багато скарг на нього отримували, і він постійно треться на Західному. Люди мають знати своїх “героїв” в обличчя. 


Читайте також:

Таксист буде судитися з інспектором ДАІ за свою зіпсовану репутацію


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Дарья

    Видно якийсь крутий цей Олександр Уманець, що його так бояться, можливо є якісь родичі в органах, що все сходить зрук.
  • Анонім

    а проститутка не людина?чи вона не має права в таксі сідати?водій молодець,заступився за дівчину.А цього героя з автовокзалу взагалі випускати не можна з тюрми.він небезпечна людина.Його там дійсно всі знають.
  • Анонім

    Садясь в такси ни у кого на лбу не написано то ли проститутка толи депутат в первою очередь ето есть клиент я щитаю что водитель такси поступил правильно ели он заступилса за дувушку а если человека 10 раз забирает милиция и отпускает обратно грош цена такой милиции оказуется в нас луди не защищены законом
  • Анонім

    Як студентака пед университета будучи беременой можу надавать танспортные услуги возле заправки WOG в ночное время и давать ложные    показания я ету девочку знаю много лет
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up