«Служба божа» затримала священника УПЦ (мп), який вихваляв терористів та ховався від слідства

«Служба божа» затримала священника УПЦ (мп), який вихваляв терористів та ховався від слідства
  • СБУ повідомила про підозру настоятелю храму УПЦ (мп) на Вінниччині, який вихваляв терористів Захарченка, Гіві та Моторолу.
  • Крім того, протоієрей розповсюджував антиукраїнську агітацію під час проповідей та спілкування з прихожанами церкви.
  • Фігурант переховувався від правосуддя, але Служба безпеки України знайшла його і затримала.

Як повідомляє пресслужба СБУ, затримали настоятеля храму Вінницької єпархії УПЦ (мп), який заперечував збройну агресію росії та виправдовував тимчасову окупацію частини України.

На власному Телеграм-каналі він повторював наративи кремля про «громадянську війну» в нашій державі та вихваляв ексватажків терористичної організації «днр» Олександра Захарченка, Гіві та Моторолу.

Відео дня

Також клірик поширював «авторські» коментарі, в яких намагався дискредитувати українських військових та ображав релігійні почуття представників різних конфесій.

Для підготовки деструктивного контенту використовував публікації пропагандистських інтернет-ресурсів рф, у тому числі офіційний сайт російської православної церкви.

Крім того, протоієрей розповсюджував антиукраїнську агітацію під час проповідей та спілкування з прихожанами церкви.

Під час обшуків за місцем проживання клірика виявили мобільні телефони та комп’ютери із доказами підривної діяльності на користь рф.

— Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти його злочинної діяльності проти нашої держави, — повідомляють в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі спецслужби повідомили клірику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • частина друга статті 436-2 — Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників.
  • частина друга статті 109 — Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Фігурант переховувався від правосуддя на території кількох областей України, але у результаті оперативних дій Служба безпеки встановила його місцезнаходження і затримала. Наразі йому обрали запобіжний захід — тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

Читайте також:

Суд виніс вирок зраднику, який готував ракетний удар по Вінниці: 15 років за гратами

На Вінниччині затримали зрадника, який шпигував на користь ворога

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сергей

    Кот тоже сепаратист!
  • Next

    У ВТК його перекваліфікують, і дадуть робітничу професію, якою можна буде заробити на комунальні і ларьок.
  • Толян Дрейк

    Клоуни. Попів ,і проституток лише можете гребти

keyboard_arrow_up