Суд виніс вирок зраднику, який готував ракетний удар по Вінниці: 15 років за гратами

Суд виніс вирок зраднику, який готував ракетний удар по Вінниці: 15 років за гратами
  • Вінницький міський суд ухвалив вирок 30-річному чоловіку за обвинуваченням у держзраді. Він займався підготовкою російської повітряної атаки на місто Вінниця.
  • Суд визнав зрадника винним та призначив йому покарання у виді 15 років тюрми з конфіскацією майна. А санкція статті допускала довічне позбавлення волі.

Як повідомляє пресслужба Вінницького міського суду, 30-річний обвинувачений був проросійсько налаштований та підтримував повномасштабну війну рф в Україні. Чоловік надав добровільну згоду на збирання та передачу ворогу деталізованих даних військового характеру.

Обвинувачений фотографував територію заводу, встановлення режиму його охорони, місць розташування пропускних пунктів та об’єктів поблизу нього, слідкував за переміщенням військової техніки з даних об’єктів, розташуванням патрулів, збирав інформацію про точки доступу до мережі WiFi та вишок мобільного зв’язку поблизу заводу «Форт».

Згодом зібрану інформацію передавав у месенджері користувачу на ім’я «Андрій», який виявився працівником ФСБ росії.

Відео дня

— Під час судового засідання обвинувачений свою вину у злочині не визнав, — інформує судова прес-служба. — За результатами повного та всебічного судового розгляду суд визнав винним чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 111 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі вирок ще не набрав законної сили.

Довідка

Частина друга статті 111 Кримінального кодексу України — Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України вчинені в умовах воєнного стану. Карається позбавленням волі на строк до 15 років або довічним позбавленням волі з конфіскацію майна.

Нагадаємо, що в червні 2023 року у Вінниці Служба безпеки провела спецоперацію. Затримали агента фсб, який займався підготовкою нової російської повітряної атаки на місто. Затримали зрадника на вулиці обласного центру. Під час обшуку у нього виявили мобільний телефон, який він використовував для виконання ворожих завдань. Детальніше про затримання читайте в матеріалі за посиланням.

 

Читайте також:

На Вінниччині затримали зрадника, який шпигував на користь ворога

У Вінниці засудили зрадника, який здавав росіянам українські позиції у Бахмуті

Підліток з Вінниці був серед юнаків, яких завербували спецслужби рф у різних містах України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • fank franko

    Я не розумію,чому люди,яких він зрадив і хотів їхньої смерті повинні охороняти,лікувати,годувати і обслуговувати цього зрадника?У таких випадках потрібно поступати по законам воєнного часу.
  • Next

    Таких у нашому місті сотні, які чекають свого часу.
  • AK

    Отприск понаєхавшіх русскіх. Ой і скільки їх ще цих ждунів... мало дали.

keyboard_arrow_up