Загадкова смерть 27-річного Євгена у Жмеринці. Хлопця знайшли повішеним на зупинці

Загадкова смерть 27-річного Євгена у Жмеринці. Хлопця знайшли повішеним на зупинці
  • Минулого понеділка, 14 вересня, в селі Слобода Жмеринського району матір чекала свого 27-річного сина з роботи. На жаль, дочекалась в труні.
  • Їй дали папірець, що син повішався. А слідчий крикнув прямо в обличчя «Це самогубство!». Горем вбита жінка не зрозуміла нічого. Лише на третій день після похорону, коли пришла навідати могилу на кладовищі та побачила, що Євгена поховали поруч з самогубцями, вона прийшла до тями.
  • Чому поліція не помітила слідів від побоїв та написала в заключенні, що слідів насильницької смерті не виявили?
  • Чому почали викликати друзів життєрадісного та повного планів на життя батька малюка лише після нашого втручання?
  • Матір не здається та бореться за правду. Вона їй дуже потрібна.

Ранок понеділку, 14 вересня, не віщував нічого поганого для Любові Бондар з Жмеринського району.

Вона проснулась, нагодувала своє домашнє господарство, склала сумку для сина Євгена та чекала на його приїзд зі Жмеринки.

Натомість отримала телефонний дзвінок зі словами: «Вашого сина більше немає». Земля пішла з-під ніг та жінка рухнула на землю. Сестра, яка була поруч підняла горем вбиту матір та відлила водою.

Відео дня

Ще вчора ввечері матір розмовляла з сином та він попросив скласти теплий одяг, бо на вулиці похолодало.

Женя декілька днів тому зняв квартиру в Жмеринці та планував перевезти туди дружину та однорічного синочка. А тут кажуть матері, що син повісився.

— Як таке може бути? Життєрадісний та повний планів на майбутнє. Я ніколи не повірю, що мій син самогубця. Не та він людина. Зовсім не та, — розповідає журналістці "20 хвилин" матір загиблого Євгена.

Горе вбита матір тримає в руках фото єдиного сина, якого поховали, як самогубцю

Є заключення судмедексперта

Після телефонного дзвінка матір помчала у Жмеринку. Сина вже зняли з зашморгу та відправили на розтин.

За словами матері, розтин робили хвилин 40. 

— Я поїхала купила квіти та завезла їх на зупинку. А тут мені телефонують та кажуть, приїжджайте забирайте тіло. В лікарні мене завели в кабінет та експерт всунув папірець з заключенням «механічна асфіксія». Я тоді була в такому шоці, що нічого не тямила. Коли почала одягати Євгена, то побачила, що вся голова збита. Вони до 12 години виперли мене з лікарні. А слідчий взагалі нічого не каже. Він не хоче навіть зі мною зустрітися. Остання наша зустріч тривала дві хвилини та слідчий втік, — каже Любов Бондар, показуючи фото з похорон.

Експерт віддав матері заключення, що смерть настала в результаті самоушкодження.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом самогубства та в державному реєстрі написали, що слідів насильницької смерті на тілі не виявили.

Ніхто не вірить, що Євген міг сам повіситися

На похорон прийшло майже все село, в якому народився та виріс Євген.

Старенька бабуся Галя, яка живе по-сусідству, згадує, як Женя допомагав їй встановлювати паркан.

— За своє життя я бачила багато та знаю багато. Але Женьок, не та людина, щоб накладати на себе руки, — розповідає бабуся.

Колишня фельдшерка села теж не вірить в самогубство.

— За свою практику, я бачила трупи вішальників. Коли людина вішається сама або коли вона в свідомості, то борозна від мотузки на шиї буде синя та не буде така чиста. А в Євгена шия не була синя. Просто така тонесенька борозна. Така вона може бути, якщо людина була не жива, або вже без свідомості. Кровотоку вже в той момент до голови не було, — розповідає Інна Стахмич, яка все життя працювала в селі фельдшером.

Матір шукає допомогу

До нас за допомогою звернулася сестра матері.  Родичка розповідає, що в четвер, 17 вересня, батьки Євгена прийшли в поліцію, щоб дізнатися про номер справи, яку завели.

— Номер справи ніхто не дав. Слідчий Дмитро Войтко почав кричати, що ми його не чуємо. Він кілька разів повторив, що це самогубство. Як може бути самогубство, коли на голові була вм’ятина довжиною декілька сантиметрів, явно від удару. Також на лобі, під очима та на носі синяки. Крім того, травма на підборідді. Як можна було це не побачити цим експертам? — запитує в розпачі жінка.

Розслідування 

Саме на цій зупинці з тильної сторони виявили Євгена, який був в зашморгу

Наша журналістка дізналась, що повішеного Євгена побачила близько шостої години ранку жінка та зателефонувала у поліцію. 

Ми також з’ясували, що напередодні Євген працював з двома хлопцями на будівництві. Після роботи вони повечеряли та випили по чарці.

— Ми не напивались. А просто випили по сто грам та гарно закусили. Потім пішли гуляти. Євген більше алкоголю не пив, лише купив енергетик, — розповідає товариш.

За словами друга Михайла, близько третьої години ночі між Євгеном та ще однією компанією виник конфлікт.

— Троє хлопців намагалися з’ясувати щось. Я також знаю, що приїхав патруль поліції. Правоохоронці втихомирили їх. Після цього я бачив Євгена, коли проводжав свою дівчину. Євген був без жодного синяка. Я пішов з дівчиною в одну сторону, а Євген пішов в сторону кафе, — згадує він.

Товариш, який бачив Євгена в три часа ночі ще живим. Це була їх остання зустріч

Матір хлопця розповідає, що саме на цій зупинці й знайшли Євгена.

Вона також знає, що вранці неподалік місця продавщиця магазину знайшла жіночу сумочку та дуже сильно побитий телефон. За речами прийшла дівчина, яка сказала, що загубила бо напилась.

Квіти пам'яті за загиблим Євгеном

Що кажуть у поліції

Вчора, 21 вересня, об 11 годині ми звернулися за подробицями до керівника відділу комунікації вінницької обласної поліції Анни Олійник. Близько другої години дня нагадали про запит та прийшла відповідь, що чекають одне пояснення.

Саме в цей час зателефонував товариш Михайло, який розмовляв з нами вранці та повідомив, що його викликає слідчий.

Близько пів на п’яту годину поліція надала відповідь.

— По факту смерті внесено відомості за статтею 115 Кримінального Кодексу України з поміткою поки що «самогубство». Але це не означає, що вже зробили висновки, що це самогубство. На трупі є тілесні ушкодження, — розповідає журналістці керівник відділу поліції Анна Олійник.

За її словами, тіло відправили на судову медичну експертизу та результатів ще немає. 

— По-перше, ми чекаємо висновків, що це за тілесні ушкодження, яким чином вони могли нанести та чи не знаходились вони в причинно-наслідковому зв’язку зі смертю. Взагалі від чого настала смерть. Ці всі висновки має дати експерт. Крім того, поліція встановлює всіх осіб, з якими напередодні спілкувався та вживав алкогольні напої загиблий. Всі вони доставляються у поліцію та дають покази, пояснення. Допитуються всі можливі свідки по цій справі та вся робота проводиться. Ще ніхто не зробив остаточних висновків, що це самогубство, — каже Олійник.

Також вона просить рідних заспокоїтися.

— Поліція проводить необхідну роботу для встановлення всіх обставин загибелі, — зазначає речниця.

Матір не збирається здаватися

Сьогодні, 22 вересня, матір пішла в поліцію та написала скаргу на судмедексперта, який дав висновок про самогубство. Вона вимагає додаткової експертизи. 

Любов налаштована рішуче та не збирається здаватися.

— Якщо не почують мене в Жмеринці, я піду не лише у Вінницю, а й дійду до президента. Але цього так не залишу. Моя дитина не самогубця. Нехай шукають вбивцю сина. Лише тоді моє серце заспокоїться, — повідомляє матір.

Фото, на яких видно сліди побоїв:

Синяки, які могли залишися від ударів, але їх чомусь не побачив експерт
Вмятина на скроні добре виділяється, але її чомусь не побачив експерт
Синяки піж очима та на носі, які могли залишися від ударів, але їх чомусь не побачив експерт

 

Ми будемо надалі відслідковувати ситуацію.

Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого Євгена.

 

Читайте також:

Напад на таксиста у Вінниці: затримали 25-річного зека, який стріляв та вкрав авто

Моторошна трагедія: у Вінниці в колекторі загинули батько з 19-річним сином

У Козятині згоріла поліцейська Mitsubishi. Кажуть, в багажнику були баки з бензином

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (79)
  • Світлана Іванченко

    Не сваріться. Як би там не було, а дитини немає! Царство небесне тобі дитино, а матері сили пережити таке горе!
  • Sergij F Pletsky

    Мусора як завжди за вбивць
  • Lilia Polna

    Царство небесне.Вічна пам'ять.
  • Світлана Іванченко

    Тут і без правоохоронців "панів життя" вистачає!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up