За викрадені «Хюндай», «Рено», «Лексус» дали 1190 гривень штрафу. Смішний суд

За викрадені «Хюндай», «Рено», «Лексус» дали 1190 гривень штрафу. Смішний суд
  • Це була крадіжка з магазину на заправці по Хмельницькому шосе.
  • Об’єкти злочину – не машини, а бити з емблемами і назвами автобрендів.
  • Навіщо вони знадобилися хлопцеві, який приїхав заправити свою «Мазду»?
  • Читаємо у вироку Вінницького міського суду про кумедний злочин. 

Свіжий вирок за злочин із серії «біс поплутав», знаходимо в реєстрі судових рішень. Вирок датований травнем, а розповідає про січневі крадіжку з магазину на автозаправці по Хмельницькому шосе. Саме там відвідувач, який їздить на машині «Mazda 6», поцупив зі стенду речі, що йому приглянулись.

Підсудний – вінничанин з молдовським корінням, який ніде не працює, вузами шлюбу не скований, далі школи вчитися не пішов, на правопорушеннях раніше не спотикався, але тепер отримав судимість. Все тому, що близько півночі зайшов у магазин на заправці і вподобав на стенді три бити із написами виробників автомобілів. Червону із емблемою та написом «Hyundai» і дві чорні «Renault» та «Lexus».

Як так сталося, що крадію ніхто не завадив, залишиться запорпаним в матеріалах справах, а у вироку читаємо тепер тільки: «бити переніс до свого автомобіля марки «Mazda 6», який був припаркований поруч із магазином, і з місця вчинення злочину зник».

Відео дня

Експерти оцінили вкрадене в 1197 гривень. А суд зберігав бити, як речові докази, до вироку. Як знайшла крадія поліція і повернула крадене, розказав на суді сам підсудний. Він говорив, що кається у скоєному. За «плюс» йому зарахували під час обрання міри покарання те, що признався одразу.

«Вранці наступного дня до нього додому приїхали працівники поліції, і він зізнався останнім у скоєному та добровільно видав бити», – написано у вироку.

За таємне викрадення чужого майна Кримінальний кодекс України прописав такі санкції: штраф, громадські або виправні роботи, арешт чи до трьох років позбавлення волі. Тож Вінницький міський суд, призначивши покарання у вигляді штрафу, прийняв поблажливе рішення. Врахував, що хлопець раніше на судимий, на обліках у наркологів чи психіатрів не стоїть, тай за місцем проживання компроматів на підсудного не знайшлося. Пом’якшувальні обставини має: визнання вини, каяття і третя група інвалідності.

«За таких обставин, суд вважає, що слід призначити покарання у вигляді штрафу», – читаємо з вироку про рішення оштрафувати засудженого за таємне викрадення чужого майна на 1190 гривень в дохід держави. Також доведеться сплатити непрацюючому крадієві або ж, скоріше, його родичам трохи більше 429 гривень за процесуальні витрати.

А як же збитки власника магазину, який в небажаний для себе спосіб позбувся елементів дизайну торгової зали? Арешт із биток зняли, їх мають повернути потерпілому такими, якими їх забрала в хлопця через кілька годин після крадіжки поліція.


Читайте також:

Била хлопчика головою об коліно і посадила в смітник. Вирок 9-класниці

Крадію, який за ніч відкривав по три машини ножиком, дали строк з конфіскацією

Як одна ніч на вокзалі принесла майже 50000 гривень прибутку, арешт і рік тюрми

Грозились зарізати дочку на очах матері, а на суді відбріхувалися. Вирок банді
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up