За крадіжку майже пів мільйона гривень вінничанин сидітиме 5 років і 6 місяців за ґратами

За крадіжку майже пів мільйона гривень вінничанин сидітиме 5 років і 6 місяців за ґратами
  • Суд визнав винним 35-річного чоловіка у крадіжці майже пів мільйона гривень та пропозиції хабаря поліцейському.

— У суді прокурор довів, що у травні 2020 року зловмисник проник до одного із вінницьких домоволодінь. З оселі вінничан він вкрав майже пів мільйона гривень, — інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

А вже наступного дня чоловік порушив правила дорожнього руху і, щоб уникнути відповідальності, запропонував правоохоронцям хабар за «вирішення питання».

Вінницький міський суд визнав чоловіка винним у крадіжці у великих розмірах (частина четверта статті 185 Кримінального кодексу України) та пропозиції неправомірної вигоди службовій особі (частина перша статті 369 Кримінального кодексу України).

Відео дня

Йому призначили покарання у виді п'яти років і шести місяців позбавлення волі.

Наразі вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений в апеляційному суді.

Нагадаємо, що крадіжка в умовах воєнного стану є обставиною, що обтяжує відповідальність. Тому карається позбавленням волі від п'яти до восьми років (частина четверта статті 185 Кримінального кодексу України), а грабіж, вчинений в умовах воєнного стану — позбавленням волі на строк від семи до 10-ти років (частина четверта статті 186 Кримінального кодексу України). У зв'язку з цим суд призначатиме винуватому у викраденні, вчиненому в умовах воєнного стану, лише реальне позбавлення волі.

 

Читайте також:

Жінка повідомила про згвалтування, аби співмешканець приревнував. Чим усе закінчилося?

До трьох років ув'язнення засудили чоловіка за ухилення від призову

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up