Взяли «на гарячому» начальника районного відділу ДСНС. Хто саме попався на хабарі?

Взяли «на гарячому» начальника районного відділу ДСНС. Хто саме попався на хабарі?
  • Посадовець ДСНС вимагав та отримував гроші з чоловіка, який облаштував нелегальні заправки. При передачі останнього траншу грошей, хабарника затримали ДБРівці.
  • Ми дізналися ім'я посадовця та перевірили його останні декларації.

На Вінниччині затримали високопосадовця ДСНС, який брав гроші у ділка за можливість незаконно продавати пальне. Про це інформує пресслужба ДБР.

У повідомленні зазначають, що хабарник працював начальником одного із райуправлінь ДСНС України у Вінницькій області.

Відео дня

— Встановлено, що у червні 2021 року посадовцю ДСНС стало відомо про намір громадянина почати незаконно продавати дизельне паливо на декількох нелегальних заправках. Посадовець повідомив чоловікові, що за окрему плату не буде заважати його планам. Він вимагав щомісячну плату за кожну точку продажу. ДБР задокументовано факт одержання посадовцем ДСНС частини неправомірної вигоди. 7 вересня 2021 року його затримано, — йдеться у повідомленні ДБР. — Посадовцю повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Посадовцю загрожує до 10 років з конфіскацією майна. За даним фактом триває слідство.

— Переслідуючи злочинний умисел, службовець вказав підприємцю суму щомісячної плати за свої «послуги» — 1500 гривень з кожного об’єкта реалізації пального. Згодом, у липні, підприємець передав посадовцю 5500 гривень за невтручання останнього у бізнес та невжиття заходів щодо притягнення до відповідальності. На початку вересня керівнику бізнесменом було передано ще 7500 гривень, — зазначають в прокуратурі Вінницької області. — Під час останньої передачі грошових коштів службовець був затриманий правоохоронними органами. 

Кого затримали за хабар

З власних джерел редакція «20 хвилин» дізналася, що попався полковник служби ЦЗ Микола Оніщук, який працює начальником Вінницького районного сектора ДСНС. 

У декларації за 2019 рік посадовець задекларував квартиру, п'ять земельних ділянок та автомобіль Mitsubishi 2014 року.

Серед доходів — заробітна плата за місцем роботи у розмірі 251 503.

Вказав він також доходи дружини та сина. До речі, синів у Оніщука двоє.

Дружина посадовця у 2019 році отримала 19378 соціальної допомоги від центру зайнятості, а син — 121624 заробітньої плати.

У 2020 році Оніщук отримав, окрім зарплати у ДСНС, дохід у понад 9 тисяч від ОСББ «Фортеця-16» та заробітню плату у понад 240 тисяч від Вищого професійного училища Львівського Державного університету безпеки життєдіяльності м.Вінниця.

Ми телефонували за робочим номером Миколи Оніщука, аби перевірити інформацію — ніхто не підійшов до телефону

 

Читайте також:

Заробляли 100 тисяч в місяць. У Ладижині викрили масштабний наркобізнес

Шукають четвертий день. У Вінниці зник 36-річний Богдан Ілик

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анатолий Гордий

    страна без будущего
  • Andrii

    Как-то странно. Хабар в размере 4,5 к гривен?) Ну ладно)
  • Вадим Дмитриев

    Какая мерзость. Смотришь на это все и понимаешь, что ситуацию тянущуюся с 2014 года можно описать одним предложением: "Напали как-то cвинoсoбaки, на cвинoбыкoв..."

keyboard_arrow_up