Володимира поховали після дискотеки в «Курсалі»

Володимира поховали після дискотеки в «Курсалі»
На дискотеці в нічному клубі був один удар - і розбилася голова молодого чоловіка об металевий кут. Вранці понеділка батькам Володимира Свинарчука по телефону сказали, що їхній син помер. Наступного дня були страшні похорони. З Вінниці приїхало шість автобусів молоді. Тоді ж у міліції сказали, що затримали підозрюваного


Володимир з друзями відпочивав у нічному клубі, звідки під ранок його швидка госпіталізувала з черепно-мозковою травмою. До ранку 30-річний чоловік помер. Вже потім батькам подзвонили повідомити, що сталося.

Володимир Свинарчук жив у Вінниці на найманій квартирі, бо тут працював у приватній будівельній компанії. Його ж батьки мешкають у Йосипівці Козятинського району. Розбиті страшною новиною, вони не змогли самі забрати тіло сина з лікарні. З Вінниці його віз додому дядько.

- Були страшні похорони, - каже двоюрідна сестра Володимира Анна Чарна з Києва. – З Вінниці приїхали шістьма бусами десь двісті молодих людей. Його друзі і знайомі.

А про смерть Володимир Анна взнала у свій 30-річний ювілей. Каже, що і у його рідного брата тоді, 13 серпня, був день народження.

- Так нас брат поздоровив...

Помер в лікарні без операції
Сестра розповіла, що Володимир був з двома друзями на дискотеці у нічному клубі. Читачі «20 хвилин», які перші повідомили редакцію про трагедію, казали, що під «Курсалем» знайшли до смерті побитого молодого чоловіка. Але насправді травму, яка стала смертельною, Володимир отримав у середині закладу. І він був ще живий, коли його госпіталізували.

- Це брехня, що мого друга знайшли у кущах, - прокоментував на сайті 20minut.ua зі своєї сторінки вКонтакте Анатолій Ратошнюк. - Він був побитий в самому «Курсалі», після його на швидкій допомозі доставили в лікарню.

Від друзів Володимира двоюрідна сестра чула, що Вова був при свідомості, коли його везла до лікарні швидка. Говорив ще тоді з ними.

- Там бійки, як такої, не було, - переповідає Анна Чарна. – Був удар у голову, від якого брат упав на якийсь металевий кут. За кілька годин він помер у лікарні. У нього був проламаний череп. Йому навіть операції не встигли зробити. Хлопці гроші побігли шукати. Треба було 800 гривень. Знайшли десь цю суму за години дві. Але Вова помер на столі без наркозу.

- Висновки про смерть пацієнта у нашій лікарні ми зможемо зробити за результатами судмедекспертизи. Чекаємо їх за кілька днів, - сказав головний лікар лікарні швидкої допомоги Олександр Фомін.

Незнайомець ударив без причини
В міліцію з лікарні швидкої допомоги повідомили про госпіталізацію пацієнта з кримінальними травмами близько 5.00 понеділка, 13 серпня.

- Близько 8.00 чоловік помер, - каже виконуючий обов’язки начальника сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Олександр Миронов. – Зараз розслідується кримінальна справа, порушена за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті потерпілого.

Справою займається слідче управління обласної міліції, яке не дає коментарів про попередні дані розслідування. Тому в міліції не уточнюють, яким чином покійний тепер чоловік отримав черепно-мозкову травму. Тільки кажуть, що відбувся конфлікт, обставини якого встановлюють.

Родичам говорили, що одразу затримали двох юнаків, яких знайшли завдяки записам камер спостереження. У міліції ж говорять – вже мають одного підозрюваного, 24-річного вінничанина, який тепер дає покази. З ним мають провести відтворення події, щоб перевірити правдивість його свідчень.

- Він ударив його просто так, ні за що. Незнайомець. Поки міліція розбирається, більше не можу зараз говорити, - сказав вінничани, який бачив усе на власні очі і тепер свідок по кримінальній справі.

P.S.  Адміністрація "Курсалю" від коментарів утрималася - послалися на таємницю слідства. Сказали лише, що нічний клуб не має стосунку до того, що сталося.


Родичі розповіли, що похорони були «страшні». З Вінниці приїхали мікроавтобусами дві сотні молодих людей прощатися з Володимиром Свинарчуком (30)

Які ще справи про один смертельний удар розслідують
З початку року у Вінниці було 17 випадків, за якими порушили кримінальні справи про тяжкі тілесні ушкодження. А чотири справи - про тяжкі тілесні, що призвели до смерті.

- Треба підприємцям якихось дій вживати – біля «Магігранда» убили одним ударом, біля «Південного Бугу» вбили одним поштовхом і біля «Курсаля» убили... Все за невеликий проміжок часу, - пишуть читачі на сайті „20minut.ua”.

І було подібне ще під «Миром». 27-річному хлопцю, який торік 22 травня, одним ударом у скроню убив 30-річного, суд дав десять років тюрми. Підсудний говорив, що захищався і вдарив на випередження. Але відеозапис з камери спостереження на будівлі клубу довів: потерпілий стояв з опущеними руками і в момент удару дивився у іншій бік. Він упав на бруківку, отримав черепно-мозкову травму, від якої настала миттєва смерть.

- Нерідко трапляється, коли молоді амбіційні люди, аби довести своє верховенство у житті, влаштовують сварки і бійки на «рівному місці». Не так подивився, не так привітався, не у ті штани одягнувся... І ще чимало подібних зауважень роблять молоді люди один одному. Саме таким був і цей випадок, - розповідав тоді про конфлікт під «Миром» інспектор сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Руслан Каричинський.

Врешті суд визнав винним 27-річного юнака у нанесенні тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть.

Така ж стаття відповідальності за похованого 10 квітня цього року Миколу Капусту. 20-річного хлопця не витягли з коми, після того, як він від поштовху упав зі сходів «Південного Бугу». Ця справи зараз слухається судом першої інстанції. До відповідальності притягують 19-річного Євгенія Михальченка. Він під арештом і каже, що не винний.

Всього цього року за подіями у Вінницькій області порушили 52 кримінальні справи про тяжкі тілесні ушкодження. Ще 19 справ, за даними сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції, - про тяжкі травми, що призвели до смерті.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (47)
  • Anonymous

    У парня были травмы, несовместимые с жизнью. Спасти его действительно пытались. Авторам комментариев, проклинающих тут медиков, не советую вот так сгоряча, не зная ситуации, изливать свой негатив. Мой отец тоже попал в это отделение с травмой головы. И я, слава Богу, иного мнения о персонале. Может, конечно, мне повезло. Обычно в больнице как? Пришел вечер, врачи по ординаторским, медсестры тоже где-то в палатах надремывают. А тут они всю ночь сложных пациентов контролируют. Дай Боже им здоровья и оптимизма в этой стране, при существующих условиях. А главное - не разочароваться в профессии и остаться людьми.
  • Anonymous

    хочется ответить ВАНЕ! ВАНЯ ты либо дебил либо просто вАня! умер без наркоза , не хватило 100 баксов....а ты иВАнуШка -Дура-чек подумал о том что деньги нужны были на обследование на частном компьютере для диагностики и возможности провения операции как и ее необходимости этому человеку.. подумал о том что в нашем городе нет ни одного аппарата СКТ-томографа работающего круглосуточно..подумал о том что человек 15 как минимум работали отдавая свои силы и опыт чтоб спасти этого парня... да ладно, что тЫ иван-не умный человек...вот вопрос к тем кто могбы решить этот и такойже вопрос по Капусте, по многим иным.... почему нет в городе достойной аппаратуры для диагностики и при чем круглосуточно, да и многих иных вопросов связанных с оказанием помощи такого рода пострадавших... почему все есть у частника а в больнице скорой-СКОРОЙ поМО-ЧИ нет ни чего... а руками-голыми руками сделать даже Господь не всегда могЕт! так чт Ванка -неумный человек не ходи кушать водку в КурВсаль..пей пиво пенное дома - будет (как это сказать по-приличнее--харя более здоровой,) хоть и мочиться будешь чаще но зато без катетера... удачи вАньЯ!! и прочие с ним!
  • Anonymous

    удивляет профанизм общения по теме
  • Anonymous

    але життя звісно вже не повернути - шкода!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up