Вісім років в'язниці за вісім тисяч доларів. Вінничанин обікрав свого колегу

Вісім років в'язниці за вісім тисяч доларів. Вінничанин обікрав свого колегу
  • Двоє чоловіків працювали разом та їздили на вантажівці «MAN». В одного із них поцупили вісім тисяч доларів. Крадієм виявився напарник водія.

Про злочин розповіла Поліція Вінницької області. Зазначають, що крадія розшукали 12 серпня.

Напередодні до поліції з заявою звернувся 59-річний вінничанин. Чоловік розповів, що з його барсетки, яка була у салоні вантажного автомобіля, вкрали заощадження у розмірі восьми тисяч доларів. Автівка була запаркована на вулиці Коцюбинського. 

— Оперативники провели низку заходів, перевірили коло осіб та вирахували зловмисника. Ним виявився колега потерпілого, 33-річний мешканець обласного центру, раніше судимий за майнові та наркозлочини. Чоловіки працюють на одному із підприємств та їздять у спільні відрядження, — зазначають у повідомленні поліції. — З'ясовано, що гроші правопорушник викрав днями на одній з автозаправок, скориставшись відсутністю водія в салоні автомобіля.

Відео дня

Частину коштів крадій уже встиг витратити на власні потреби.

За фактом крадіжки правоохоронці розпочали досудове розслідування. Санкція статті передбачає покарання до восьми років ув’язнення.

Довідка

Із початком війни було введено воєнний стан, а згодом прийняті закони, які змінили Кримінальний кодекс України (КК), посиливши кримінальну відповідальність за ряд злочинів в умовах воєнного стану. Передає прокурор Сергій Сухоребрий.

Зокрема, із 7 березня 2022 року Законом № 2117-IX внесено зміни до КК щодо посилення відповідальності за злочини за ст. 185, 186, 187, 189, 191 КК, вчинені в умовах воєнного стану. Це основні майнові злочини, які завжди становили значну частину всієї кримінальної статистики в Україні — крадіжка, грабіж, розбій, вимагання, а також розтрата і заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.

Наприклад крадіжка — ч. 1 ст. 185 КК до цього вважалася не злочином, а кримінальним проступком, і за неї було передбачено покарання від штрафу 17 тис. грн. до обмеження волі строком до 5 років. Лише в разі вчинення крадіжки повторно або за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 185), з проникненням у житло або інше володіння (ч. 3 ст. 185) чи у великому, особливо великому розмірі (ч. 4, 5 ст. 185) — передбачалися покарання у вигляді позбавлення волі.

На сьогодні ж крадіжка, учинена в умовах воєнного або надзвичайного стану — є особливо кваліфікованим складом злочину. Вчинення крадіжки в умовах воєнного стану — одразу кваліфікується за ч. 4 ст. 185 КК, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.

 

Читайте також:

На Привокзальній п'янючий водій намагався втекти від поліції. Не вийшло

Вінницькі залізничники затримали грабіжника, який напав на жінку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анна Шевченко

    Так цему чоловіковідали вісім років за крадіжку,а тій сукі,яка скоректувала ракету під Миколаєвом на наших військових і загинуло багато людей,дали 7 рокі.Де справедливість.
  • Валерій Світельський

    Суто українське явище.
    А барсетки за пазухою потрібно тримати.

keyboard_arrow_up