Вінничанин пригнав студентам з Йордану «BMW». Ті його викрали та ледь не вбили

Вінничанин пригнав студентам з Йордану «BMW». Ті його викрали та ледь не вбили

Вчора на площі Гагаріна затримали трьох рекетирів з Йордану. Вони викрали вінничанина та вимагали за звільнення 40 тисяч доларів.

«У лютому 2017 року троє іноземців посадили 24-річного вінничанина у свій автомобіль «BMW», заблокували двері та вивезли за межі міста. Погрожуючи ножем та фізичною розправою, зловмисники змусили потерпілого написати декілька розписок про отримання позики в розмірі 40 000 доларів США. Аби прискорити виплату неіснуючого боргу, 16 липня на одній з вулиць Вінниці зловмисники викрали свою жертву, вивезли у лісопосадку в Жмеринський район, побили з вимогою негайно погасити першу частину «боргу», - повідомляють в поліції.

Вінничанин звернувся за грошима до родича. Один із рекетирів зателефонував за вказаним номером та запросив у чоловіка за звільнення племінника три тисячі доларів. Якщо дядько не принесе грошей, хлопця погрожували вбити.

Відео дня

Вінничанина ховали в орендованій квартирі в Вінниці. Дядько приніс гроші та жертву звільнили.

- Зловмисників оперативники затримали під час передачі решти «боргу». Троє 24-річних жителів Йордану  в цьому році закінчили навчання у вінницькому університеті та до кінця липня мали покинути територію України. З’ясувалося, що потерпілий на замовлення правопорушників привіз їм з-за кордону автомобіль. Через певний час іноземці вирішили повернути автомобіль та вимагали повернення трьох тисяч доларів. Потерпілий пообіцяв повернути гроші, коли продасть машину. На це іноземці не погодились, наказали потерпілому збирати гроші, на які нарахували відсотки. За розрахунком іноземців, сума склала 40 тисяч доларів, -  розповів керівник обласної поліції Юрій Педос.

Іномарку  "БМВ", на якому викрали вінничанина, вилучений та поміщений на майданчик тимчасового тримання. 

Наразі троє людей затримані в процесуальному порядку в ізоляторі тимчасового тримання.

В діях правопорушників вбачаються ознаки злочину, передбачені ч.2 ст.189 КК України (вимагання), ч.2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), та ч.3 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток). Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • З.А.Глядач

    Потрібно негайно покликати Тхора,щоб той провів "марш протесту". Може,ще й він отримає "на горіхи".
  • hdfd

    Ледники растают восполнится иордааан
  • Олексій

    У Йорданії у них, напевне так прийнято. Приганяла теж напевне фабулу підкинув і на мороз упав, всі з них «святі».
  • Natalka Melnyk

    Йордан завше був річкою...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up