Викрили міжнародну злочинну групу, яка крала елітні авто та перепродавала їх в Азії

Викрили міжнародну злочинну групу, яка крала елітні авто та перепродавала їх в Азії
  • Українські поліцейські спільно з колегами з Європи викрили та ліквідували міжнародну злочинну групу, яка протягом півтора року крала елітні авто в Європі та перепродавала їх в Азії.

Нацполіція спільно з іноземними правоохоронцями ліквідувала діяльність злочинної організації. В рамках операції «Matador», що тривала протягом 2023-2024 років, правоохоронці задокументували 36 епізодів незаконного заволодіння елітними авто в Європі, провели близько 70 обшуків в Україні, Франції, Іспанії, Польщі, Латвії та Німеччині, а також затримали 13 лідерів та основних учасників групи. Ще вони вилучили викрадені авто, номерні знаки, «чорнові» записи та інші речові докази.

Злодії орендували або брали в лізинг елітні автомобілі на документи підставних осіб, а потім переправляли їх до Азії та продавали як нові або по запчастинам. До складу групи входили понад 50 людей з різних країн, в тому числі з України.

Відео дня

Це вперше українську поліцію залучили як повноцінного партнера до оперативно-цільової групи Європолу (OTF). Завдяки цій операції вдалося ліквідувати масштабну злочинну групу та запобігти крадіжкам елітних авто.

 

Читайте також:

Жахлива ДТП в Тульчинському районі: під колесами автівки загинула дитина

У ДТП поблизу Вінниці загинули троє поліцейських

П'яна вінничанка не розминулася з металевим парканом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тетяна

    Брехуни, люди, невґмте

keyboard_arrow_up