Видер сумку з доларом і копійками. Як судили нефартового вуличного грабіжника

Видер сумку з доларом і копійками. Як судили нефартового вуличного грабіжника

Вдарив жінку по голові й видер сумку – отримав «умовне» покарання.

Так засудили за пограбування на пішохідному переході проспекту Юності.

А злодій насправді нічого цінного не здобув, коли рахував прибутки від нападу на незнайомку.

Із Лукашівки Літинського району приїхав до Вінниці цей чоловік і напав на жінку-перехожу. Його вчинок не назвали грабежем, бо знешкодив жертву голими руками. Ударив по голові так, що та упала. Потім видер сумку і, мабуть, дуже розчарувався, бо знайшов там тільки документи, купу помад, один єдиний долар і п’ять гривень копійками.

Жінка стояла біля пішохідного переходу на проспекті Юності і готувалася перейти дорогу, коли до неї підійшов і заговорив незнайомець. Вона сказала чоловікові, що немає часу на розмови і тут же отримала удар по голові. Після падіння жертви злодій видер у неї сумку і втік з місяці події. Про те, як він зізнавався у скоєному, читаємо у свіжому вироку Вінницького міського суду.

Чоловік на суді не пояснював, чому пішов на пограбування. Чи тому, що хотів роздобути грошей, чи зі злості на те, що жінка не захотіла з ним говорити. Він визнав вину і просив суворо його не карати за злочин, який скоїв на початку цього року.

Відео дня

А самої постраждалої від вуличного пограбування на суді не було, коли її кривднику виносили вирок. Вона написала заяву, що претензій до обвинуваченого не має і у виборі покарання для нього покладається на розсуд суду. 

З судового рішення ясно, що всі завдані потерпілій вінничанці збитки підсудний компенсував. Тепер має ще й оплатити товарознавчу експертизу, проведену в рамках розслідування його кримінального провадження.

А експертам довелося вираховувати цінність усіх жіночих дрібниць, які були у сумці. Найдорожчим виявився гаманець – його вартість оцінили в 370 з половиною гривень. Тож збитки від злочину разом з доларом, що був в гаманці, та п’яти гривнями, насипаними копійками, не дотягли й до 400 гривень. За роботу експертів засуджений має сплатити на користь держави 572 гривні.

Грабіжник визнав вину і нібито щиро каявся. Обставини скоєного ним злочину ніким не оспорювалися. За грабіж, поєднаний небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого насильством (саме так кваліфікували цей злочин), Кримінальний кодекс обіцяє від 4-х до 6-ти років позбавлення волі. В межах цієї санкції й винесли вирок, присудивши 4 роки тюрми, щоправда, з обмовкою про можливість застосування випробувального терміну.

Отож за пограбування підсудному дали «умовне» покарання. Він протягом трьох років повинен періодично з’являтися до органу пробації і, якщо за цей час не скоїть ніякого нового злочину, то за грати не потрапить.


Читайте також:

Мільйонна справа в суді – пшик. Лідера фінансової піраміди трошки оштрафували

Прикидався СБУшником, поліцейським, пораненим сином. Справа зека-лохотронщика

Ревнощі призвели до судимості. Як покарали юнака за крадіжку мопеда суперника

За викрадені «Хюндай», «Рено», «Лексус» дали 1190 гривень штрафу. Смішний суд

Погнався за свідком бійки з сокирою в руках. Як можуть покарати дебошира?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Next

    Якщо потерпіла претензій не має, то можливо звинувачений  компенсував  їй матеріально-моральну шкоду, - а за умовний термін - він обов'язково проявиться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up