Вадим Кудіяров: “Мене хочуть “закрити”, щоб не заважав новій владі”

Вадим Кудіяров: “Мене хочуть “закрити”, щоб не заважав новій владі”
Очільник вінницької “Батьківщини молодої” та антикорупціонер Вадим Кудіяров, який став героєм скандалу про нібито вимагання хабара у 75 тисяч доларів від Тетяни Антонець, на свободі. І готовий висловити свою позицію - каже, його підставила місцева влада

Незважаючи на спеку, на зустріч із журналістом RIA Вадим прийшов у піджаку. На зап’ясті - сліди від чогось схожого на укуси комарів. Тільки вдесятеро гірше.
- Бачите, як мене таргани в СІЗО покусали? Виникла сильна алергічна реакція по всьому тілу. Лікар призначив серйозне лікування - ходжу на крапельниці. Ось такі у нашому СІЗО чудові умови … - зітхає Вадим.
“Не збираюсь виправдовуватись”
Тиждень тому, другого липня, пана Кудіярова звільнили з вінницького СІЗО під заставу у 120 тисяч гривень. Вадим каже, що гроші для звільнення під заставу допомогли зібрати друзі, знайомі і навіть однопартійці. Вже за кілька днів пан Кудіяров представив усім вінницьким ЗМІ свою офіційну позицію. Прес-конференцію вирішив не влаштовувати: підозрює, що журналісти перекрутять кожне його слово.
- Деякі вінницькі ЗМІ оприлюднили недостовірну інформацію, чим принизили мене і як людину, і як громадського діяча, - каже Вадим. - Думаю, це робилося спеціально. Один тільки факт - не минуло й години після мого затримання, як мені почали телефонувати журналісти різних вінницьких видань. І скажіть, як вони так швидко дізналися, що мене затримали?
Вадим каже, що не збирається виправдовуватись. Бо на всі сто відсотків переконаний у власній невинуватості:
- Я публічно називатиму речі своїми іменами, а громада нехай робить висновки і розставляє крапки над “і”.


“Був у офісі, коли затримали”
Детективну історію з нібито вимаганням хабара Вадим називає не інакше, як аферою місцевої влади. А головний лікар обласної дитячої лікарні Тетяна Антонець, переконаний пан Кудіяров, змовилася із правоохоронцями та місцевими можновладцями.
У день затримання, розповідає Вадим, він збирався займатися своїми справами. Про “посередника” Дороша нічого не знає, і, тим паче, не давав йому наказу йти до Антонець по гроші.
- Мене затримали біля офісу нашого Фонду “Здорова нація”, що на вулиці 600-річчя. Це сталося опівдні, близько 13.15 - 13.30. Було чоловік десять правоохоронців - приїхали, називається, затримувати особливо небезпечного злочинця ... Хоч люди мали на що подивитися, - каже Вадим. - Повезли мене до відділку, там вже й залишили.
А наступного дня пану Кудіярову оголосили підозру про злочин - намагання отримати хабара у особливо великих розмірах.
- Я був шокований, - каже Вадим. - Я? Ходив до Антонець? Вимагав хабара? Підіслав Дороша? Нісенітниця … Я того Дороша кілька разів у житті бачив - він живе в сусідньому мікрорайоні - і справ із ним ніяких не мав. Зате знаю, що це чи то родич, чи знайомий якийсь самої пані Антонець. Що цікаво: Дорош не підтвердив, ніби отримав від мене вказівку йти до Тетяни Іванівни за хабарем. Я читав його свідчення: він вказав, що прийшов до Антонець позичити грошей.
“Яким корупціонерам я заважаю”
Вся ця історія, за словами пана Кудіярова, спланована проти нього не однією людиною. Винних він бачить у різних державних структурах:
- Хто зацікавлений у тому, щоб мене “закрити”? По-перше, це Управління по боротьбі з економічними злочинами, - каже Вадим. - Ми разом з іншими громадськими організаціями Вінниці активно боремося із корупцією на місцях. І знайшли “смачні” факти по як мінімум десяти організаціях, де крутяться і “відмиваються” великі гроші. Зібрані матеріали передали до УБЕЗу. Поки начальником був пан Наумов, була велика ймовірність, що ці справи “підуть в життя”. А нове керівництво “тормозить” усі справи, покриваючи крупні економічні злочини. То ж вигородити корупціонерів правоохоронці вирішили простим методом - дискредитувати мене - особу, яка подавала заяви про порушення і слідкувала за слідством.
Другий “гравець”, каже Вадим, це сама пані Антонець. За його словами, лікарка будь-що хоче втриматися на посаді, тому й пішла на угоду з міліцією і чиновниками.
- Не здивуюся, якщо ця особа (Тетяна Антонець) невдовзі “спливе” на керівній посаді, можливо, навіть у міністерстві - недарма ж вона так прислужується новій владі, - каже Вадим.
Пан Кудіяров також переконаний у причетності до “підстави” начальника обласної міліції Олега Школьного:
- З приходом Школьного почався тиск на активістів Майдану. Мені влаштовували обшуки і переслідували через захоплення Вінницької облдержадміністрації. Все тому, що колишній керівник міліції не дозволяв бити людей під час штурму ОДА, то ж його поміняли на того, хто мав виправити таку “помилку”. Кримінальною справою за фактом мого побиття 17 квітня цього року ніхто так і не займається.
“Прийшли на обшук, забрали … бритву”
Вадим каже, що коли був у СІЗО, не мав ніякого зв’язку із зовнішнім світом. На питання про те, чим він там займався, Вадим відповідає так:
- Нічим не займався. В першу ж ніч мене жахливо покусали таргани - вони живуть у матраці - і почалася сильна алергія, все тіло вкрилося висипами.
Новини Вадим дізнавався від адвоката Олександра Сарафанюка: в тому числі про обшук, який міліціонери провели у квартирі, де Вадим мешкає зі своєю дівчиною.
- О дев’ятій годині вечора прийшли чотири міліціонери - проводити обшук, - каже Вадим. - Моя цивільна дружина вже потім розповідала, що поводилися вони по-панібратськи. Один хотів, щоб йому зробили чаю чи кави, інший збирався забрати мій паспорт, а потім пішов у ванну кімнату і забрав … мою бритву. Не маю ані найменшого поняття, навіщо їм той Мак-3 (станок для гоління). А ще один каже моїй дівчині: “І здався тобі той Кудіяров! Ти що, кращого вже не могла знайти?”
Вадим розповідає, що того ж дня міліціонери хотіли влаштувати обшук і у квартирі його матері - о десятій вечора. Та вона їх не впустила з огляду на пізню годину. Зате на вихідних був обшук і у офісі Фонду “Здорова нація” - забрали, за словами Вадима, купу важливої фінансової документації, диск із програмним забезпеченням “Приват-24” і медаль, якою Кудіярова за активну участь у подіях Майдану нагородила Юлія Тимошенко.

Що каже заявниця, Тетяна Антонець

Відео дня

Нагадаємо, що після оголошення Вадиму Кудярову підозри у вимаганні хабара від Тетяни Антонець, головна лікарка обласної дитячої лікарні дала RIA ексклюзивний коментар з цього приводу. За словами пані Антонець, Вадим Кудіяров неодноразово приходив до неї з пропозиціями захистити її від усієї “чорнухи”, яку розповсюджують про лікарку місцеві громадські активісти - обіцяв це зробити за “круглу” суму:
- Спочатку він хотів за це десять тисяч доларів, - каже пані Антонець. - Потім намагався переконати мене допомогти грішми на розвиток дитячого футболу - 248 тисяч гривень. Я була не проти посприяти добрій справі (не всією сумою, звісно), але, як виявилося, і ця інформація була неправдивою. Приходив пан Кудіяров ще не раз: обіцяв через одного суддю вирішити питання мого призначення на колишню посаду. Тепер він хотів і 75, і 100 тисяч доларів.
За словами пані Антонець, вона змушена була звернутися до правоохоронних органів із заявою про вимагання від неї хабара. Лікарка каже, що таке рішення далося їй нелегко - шкода було Кудіярова.
- Але якщо ми хочемо жити по-новому, в країні, де не терплять корупції, то я змушена була виконати свій громадянський обов’язок і повідомити міліцію про злочин, - каже пані Антонець.
Того дня, 25 червня, за словами лікарки, Вадим мав прийти до неї в кабінет за частиною грошей - 25 тисяч доларів. Але в останній момент перетелефонував і повідомив, що замість нього прийде товариш. Посереднику Дорошу, каже пані Антонець, вона й віддала гроші - а вже за дверима кабінету чоловіка затримали оперативники.
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (70)
  • Anonymous

    Скоро Вы узнаете всю правду!!! Кудияров не виновен!!! Антонец в тюрьму!
  • Anonymous

    Обратите внимание, что деньги собирал не он...
  • Anonymous

    Вот вам живой пример уборки неудобных людей для системы, дело Кудиярова - это повод задуматься для всех тех кто выступал против местной мафии. Кто следующий???
  • Anonymous

    120 тысяч быстро собрал, бедный деятель...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up