Замах на поліцейського в Козятині: авто підірвали, капітан у лікарні

Замах на поліцейського в Козятині: авто підірвали, капітан у лікарні
  • Вранці 13 жовтня, в центрі Козятина прогримів вибух.

  • Зірвалася автівка у дворі Героїв Майдану 15–17.

  • Власник авто, офіцер поліції Євгеній Трайдакало з численними опіками зараз в Пироговці.

Це сталося близько восьмої ранку. Журналісти RIA-Козятин були на місці пригоди приблизно через годину після скоєного і застали жахливе видовище — понівечене авто, запах гару та диму, багато правоохоронців, перелякані очі перехожих.

— Євген Трайдакало збирався на роботу. Побачив на своїй машині чорний сміттєвий пакет. Хотів його забрати. Коли він взяв пакет у руки, відбувся вибух, — розповідає Дмитро Микитюк, заступник начальника відділення поліції № 2, начальник слідчого відділу. — Хтось поклав саморобний вибуховий пристрій.

Попередньо Євген має до 50 % опіків тіла. На місці працюють співробітники слідчого управління, карного розшуку, внутрішньої безпеки.

Відео дня

Збирають на лікування

Євгеній Трайдакало начальник сектору превенції відділення поліції № 2 Хмільницького районного відділення поліції. Народився в Козятині 2 травня 1984 року. Має 19 років поліцейського стажу. В 2002 році закінчив козятинське залізничне училище. Має диплом бригадира з утримання колії і штучних споруд. Коли пішов до армії, потрапив у внутрішні війська (в патрульно-постовій службі) в Кіровограді. Після цього в 2004 році, вирішив працювати в правоохоронних органах. В 2012 році заочно закінчив Національну академію внутрішніх справ.

Поліцейську кар’єру будував по сходинках — працював помічником дільничного, дільничним, старшим дільничним. Зараз він — начальник сектору превенції.

В січні 2022 року отримав відзнаку як кращий поліцейський: За сумлінне виконання службових обов’язків, особистий внесок у розкриття злочинів та забезпечення правопорядку.

У соцмережах козятинчани оголосили збір на лікування Євгенія Трайдакала, що постраждав внаслідок терористичного акту в центрі Козятина.

Карта Євгенія — 5354 6500 1850 9755 Укргазбанк

Розпочато досудове розслідування

Як повідомляють у поліції, 13 жовтня, близько 7 години ранку стався вибух невідомої речовини, яка знаходилась в пакеті на капоті автомобіля офіцера поліції. В результаті вибуху правоохоронець отримав опіки. 38–річного поліцейського госпіталізовано до лікарні.

За цим фактом слідчим управлінням обласного главку поліції розпочато досудове розслідування за ст. 348 Кримінального кодексу України (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця). 

За такий злочин передбачено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Читайте також:

На судно Олександра полював російський «адмірал макаров»: історія про нашого Героя

День захисників та захисниць України: у Вінниці пройдуть патріотичні онлайн заходи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (536)
  • Ольга Щербина

    Продажний
  • Валерий Олексюк

    Нічого поганого не хочу писати про наші органи, але за своє життя знаю, що вони хороші тільки тоді
    коли їм щось від тебе треба, а коли тобі треба вони зразу питають як
    твоя фамілія
  • Irina Kostyuk

    Читаю коменти і страшно,невже вас люди,вже тепер нічого не навчило.Як можна радіти чужій біді.Але зло радіє тільки той,хто дійсно займається-займався темними справами,або близькі,і такі ставали вам на перешкоді.
  • Sergei Gorwat

    Походу . когото

keyboard_arrow_up