Житель Липовця продавав трофейну зброю криміналітету: у нього вилучили майже 40 видів озброєння

Житель Липовця продавав трофейну зброю криміналітету: у нього вилучили майже 40 видів озброєння
  • Житель Липовця через звʼязки у кримінальному середовищі продавав незаконно вивезену із зони проведення бойових дій трофейну зброю.
  • Під час обшуків у фігуранта вилучили озброєння різних видів, боєприпаси, ручні та протитанкові гранати і гранатомети.

За словами начальника обласного главку поліції Юрія Пархоменка, оперативники Управління карного розшуку отримали інформацію про те, що 49-річний житель Вінницької області займається збутом вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин на території України.

24 жовтня фігуранта затримали під час збуту автомата Калашникова. В ході санкціонованих обшуків поліцейські вилучили майже 40 видів озброєння: ручний протитанковий гранатомет, снайперські гвинтівки, кулемети, автомати, гранати, пістолети, ВОГи, вибухівку з детонаторами, майже три тисячі набоїв різного калібру, підривники, комплектуючі до зброї. Трофейна зброя поступала до нього з зони бойових дій, а канали її поставок та причетних до цього осіб тепер встановлює слідство. Крім цього, вилучені банківські картки та мобільні телефони.

Відео дня

Спецоперацію з викриття зловмисника проводили слідчі Слідчого управління, співробітники Управління карного розшуку та інших оперативних служб, співробітники УСБУ. Силову підтримку забезпечував спецпідрозділ поліції КОРД. Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Фігурант затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Йому повідомили про підозру у злочині. До суду направили клопотання про обрання запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування кримінального провадження за частиною першою статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до семи років ув’язнення.

 

Читайте також:

Кримінал за заперечення української державності: петиція до Президента

На Вінниччині затримали раніше судимого «домушника», який обікрав сусіда

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Cheshik Polek

    Ого. Нічогенький арсенал. Раз є пропозиція продажу, значить, є попит.  Після війни чимало цього добра буде на руках...
  • Сергей

    Продавца арестовали,а покупателей ?)

    Или покупатели свои люди?

keyboard_arrow_up