У Вінниці затримали депутата колишньої ОПЖЗ, який займався рекетом. Хто це?

У Вінниці затримали депутата колишньої ОПЖЗ, який займався рекетом. Хто це?
  • У Вінниці викрили кримінальне угруповання, яке тероризувало жителів міста та намагалось «підім’яти» під себе аграрний бізнес у регіоні.
  • Депутата та його спільників підозрюють у вимаганні 9 тисяч доларів США неіснуючого боргу з керівника агрокомпанії.

Як повідомляє управління СБУ у Вінницькій області, серед затриманих — депутат Вінницької районної ради, який обирався від забороненої партії ОПЗЖ та двоє його спільників — працівників Муніципальної варти міськради. Редакції «20 хвилин» з власних джерел стало відомо відомо ім'я затриманого депутата. Ним виявився Руслан Трапля, депутат восьмого скликання Вінницької райради.

Усі троє під керівництвом свого ватажка, місцевого кримінального авторитета, займалися рекетом серед підприємців. Під час розбою вимагали з потерпілих гроші як регулярну «данину», а у разі відмови погрожували насильством та знищенням приватного і корпоративного майна.

Відео дня

Співробітники СБУ задокументували факт «вибивання» 9 тисяч доларів США неіснуючого боргу з керівника агрокомпанії. Рекетири погрожували чоловіку та його родині фізичною розправою, а також знищенням сільгосптехніки підприємства, якщо він не погодиться сплатити «борг».

Співробітники СБУ затримали всіх учасників банди за місцями їхнього перебування в обласному центрі. Під час обшуку у помешканні затриманого депутата вилучили вогнепальну зброю та боєприпаси. А у його спільників виявили готівку та чорнові записи «боржників».

— Усім чотирьом затриманим повідомили про підозру за частиною четвертою статті 189 Кримінального кодексу України (Вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Троє із них, включно з депутатом, уже перебувають під вартою, — зазначається у повідомленні пресслужби Вінницької обласної прокуратури.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, у тому числі перевіряється причетність банди до вчинення інших злочинів на території області. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

 

Читайте також:

Колонію на Вінниччині перероблять на табір для російських військовополонених

Медики 59-ї бригади знайшли російського Ваню, що заблукав після невдалого ворожого штурму

Лідер організованого злочинного угрупування з-за ґрат налагодив наркотрафік до Стрижавської колонії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Місцевий

    Муніципальна варта, а раніше вони себе називали  "муніципальна поліція", це збіговисько покидьків, переважно бувших працівників правоохоронних органів, яких по різним причинам вигнали. Це оплачуване творіння одного з бувших "мерів" міста. Вони НЕ мають права носити будь які пагони, бо не мають навіть спец звань. Кожен з них по військовому квитку - рядовий.
  • AK

    Сподіваюсь, їм дадуть по максимуму. У такий важкий час займатись рекетом — це прикінчені відморозки.
  • Володимир

    Видно, що в муніципальній варті професійний добір на висоті

keyboard_arrow_up