У Вінниці патрульного поліцейського піймали на хабарі

У Вінниці патрульного поліцейського піймали на хабарі
  • Вінницький патрульний намагався «розвести» неповнолітнього на хабар. Активісти не дали йому це зробити.
  • У результаті правоохоронця вже звільнили з лав поліції та відкрили кримінальну справу.

Учора, 29 серпня, о 12:23 лідер вінницького «Дорожнього контролю» Володимир Затайдух розмістив у facebook інтригуюче повідомлення: «І що це відбувається? І що, Редван, ДКВ не зловлять твоїх? Ти наступний». Пост підкріпив фотографією двох вінницьких патрульних поліцейських, які стоять біля поліцейської службової авітівки, а на машині лежить 500-гривнева купюра.

На той час більше ніяких подробиць активісти «Дорожнього контролю» не опублікували, але схоже було на те, що поліцейських піймали на хабарі.

Відео дня

Коли в коментарях користувачі соцмережі почали розпитувати про подробиці події, Затайдух підтвердив, що мова йде про хабар. І навіть скинув світлину, на якій видно адресу, де все відбувалося: вулиця Замостянська, 31а.

Трохи більше, ніж через годину після цього, о 13:47, начальник патрульної поліції Вінницької області Редван Усеінов на своїй facebook-сторінці опублікував відео, у якому патрульний поліцейський рішуче відмовляється від хабара.

Усеінов, зокрема, пише:

«Дякую, хлопці, за вашу службу! Не давайте хабарів і не буде у вас проблем. Не беріть хабарів і спокійно відпочивайте дома!».

А ось і саме відео:

Хабар у 400 гривень

Увечері, близько 22-ї години, активісти «Дорожнього контролю» виклали відео, у якому трохи розповіли про ситуацію з хабарем. Денис Климов розповідає:

«До нас звернулася особа, з якої вимагали 400 гривень хабара. Особа неповнолітня. 17-річний хлопець їхав на мопеді без шолома. Патрульні поліцейські його намагалися зупинити, він зупинився перед пішохідним переходом. Вони одягли на нього кайданки, завели за кут будинку…», — каже Климов.

За словами активістів, патрульні почали лякати хлопця великою сумою грошей, яку йому та його батьку доведеться заплатити, якщо складуть усі відповідні адмінматеріали. А потім запропонували «домовитися» за 400 гривень.

«Хлопець подзвонив до дядька, той привіз гроші, а ми поставили камеру…».

Далі Денис Климов каже, що найближчим часом буде опубліковане відео, де буде видно всю ситуацію.

Патрульного вже звільнили

Сьогодні, 30 серпня, Редван Усеінов повідомив, що патрульного поліцейського, що взяв хабар на Замостянській уже звільнили, а ще відкрите провадження за статтею 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки, або отримання неправомірної вигоди).

«Інспектор уже звільнений із Національної поліції й буде відповідати перед законом! Таким співробітникам не місце в лавах патрульної поліції й тепер він не буде спати спокійно дома… Патрульна поліція це велика родина й ми не терпимо таких негідників. Дякую громадськості за пильність!», — пише Усеінов.

Також у прес-службі вінницької патрульної поліції нам пояснили, що ці дві ситуації, коли один патрульний відмовився від хабара, а інший гроші взяв, сталися не в один день. Відео, коли правоохоронець відмовляється від неправомірної вигоди, було зняте за два дні до протилежної ситуації.

Нагадаємо, що востаннє вінницьких патрульних ловили на хабарі в кінці травня 2017-го року. Підозрюваними стали двоє поліцейських. Один із них уже отримав вирок, у якому визнав провину. Другий ще чекає закінчення судового розгляду.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Вася

    Конечно, копы берут взятки, судьи берут взятки презумпциально.

    А кто такие активисты - за счёт чего живут, от имени какой организации действуют? Какие у них права (если можно статьи закона об Активистах)..

    Мне кажется, что происходит дальнейшее истребление полиции.

    Онижедети в любой момент напоминают, что скакали на Майдане  и им виднее - кто берёт взятки, а кто нет...
  • Vladimir Molotov

    паскуда. почему только одного полицейского? напарник свечку не держал?
  • Next

    Лисиця ходила в шубі, і буде ходити. Заєць бігав з голим задом, і буде бігати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up