У тролейбусі обікрали 71-річного вінничанина. Як не стати жертвою «щипача»?

У тролейбусі обікрали 71-річного вінничанина. Як не стати жертвою «щипача»?
  • До поліції звернувся пенсіонер із Вінниці. У чоловіка з кишені поцупили гаманець грошима та документами. Сталося це, коли він їхав у тролейбусі. Крадія правоохоронці знайшли, частину вкраденого вилучили.

Інцидент трапився 6 жовтня. Про це інформує поліція вінницької області.

У гаманці потерпілого знаходилось майже п'ять тисяч гривень, банківські картки й документи.

— Проведеними розшуковими заходами та зі слів очевидця правопорушення, поліцейські встановили особу, причетну до вчиненого. Ним виявився раніше судимий за майнові злочини місцевий житель, — зазначають у поліції. — Його працівники поліції затримали за місцем проживання. У вчиненому чоловікові зізнався. Викрадений гаманець він встиг викинути у маршрутному таксі під час втечі від очевидця правопорушення, який намагався самотужки наздогнати зловмисника. Викрадене вилучено.

Відео дня

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Затриманому, який нині перебуває в ізоляторі, загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як не стати жертвою кишенькових злодіїв: 

  • не носіть цінні речі, документи і ключі в зовнішніх кишенях одягу, сумках та рюкзаках;
  • слідкуйте, щоб гаманець не виділявся і не привертав увагу;
  • стежте за тим, щоб Ваша сумка була закрита та тримайте її у полі зору;
  • у супермаркеті не кладіть сумку з грошима або гаманець у візок для покупок;
  • звертайте особливу увагу на людей, які намагаються підійти до Вас впритул, стають позаду або збоку;
  • не носіть з собою великі суми грошей, беріть стільки, скільки плануєте витратити;
  • не перелічуйте гроші на очах у людей.

Що робити свідкам злочину?

Якщо Ви стали свідком того, як злодій намагається викрасти у людини особисті речі або вже вчинив злочин, негайно телефонуйте до поліції за номером «102».

Щоб допомогти поліцейським встановити та затримати зловмисника, необхідно обов’язково запам’ятати його прикмети, вказати напрямок, у якому він зник та описати викрадене.

Як упізнати в натовпі «щипача» детально можна дізнатися у матеріалі: Не хочеш стати жертвою, то не створюй умов для роботи злодія. Як упізнати «карманника»?

 

Читайте також:

Від імені Вінницької обласної військової адміністрації працюють шахраї

За кордон не попала. Прикордонний пес «Яга» знайшов у 20-річної українки наркотики

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Cheshik Polek

    Так у мене теж колись з нагрудної кишені сорочки паперовий проїзний і трохи грошей якийсь "пі..." потягнув. А перед тим дуже "терся" поруч зі мною біля дверей тролейбуса.

    Доповню поради, викладені у статті.

    Буває так, що такі "щипачі" працюють колективно. Декілька труться поруч із "жертвою", створюють тисняву, а один витягає гаманець, дорогі речі. Можуть розрізати дно сумки.



    Також ще шахраї колись використовували таку схему (люди розповідали про такі випадки біля речового ринку в Хмельницьку, не в одних так відібрали гроші з їх власних гаманців).

    Ідеш по дорозі, бачиш - лежить гаманець. Тут один із шахраїв підходить, пропонує "розділити вміст гаманця порівну, оскільки разом знайшли".

    НІКОЛИ НЕ ЦЕ НЕ ВЕДІТЬСЯ!!!

    Бо через хвилину з'явиться нібито "власник загубленого гаманця" і заявить, що всі гроші у вашому гаманці - це вкрадені з його гаманця. І що якщо не віддасте всі гроші, то викличе поліцію (до речі, номери своїх купюр вони могли переписати або якось позначити, тому проблеми гарантовані).

    Якщо попадете в таку ситуацію, то ОДРАЗУ(!!!) на пропозицію розділити вміст чужого гаманця "порівну, оскільки разом знайшли" пропонуйте викликати поліцію, щоб та шукала власника гаманця. Ні в якому разі з чужого гаманця нічого не беріть і навіть не торкайтесь його (можуть збоку записати на відео)!!!

keyboard_arrow_up