У мешканця Вінниччини зникли гроші з картки: що робити у таких випадках

У мешканця Вінниччини зникли гроші з картки: що робити у таких випадках
Привласнив чужу картку та викрав з неї понад 30 000 гривень: поліція встановила зловмисника
  • Працівники поліції затримали чоловіка, який з банківської картки жителя Ладижин викрав гроші.
  • Проводиться досудове розслідування.

До поліції звернувся 73-річний мешканець Ладижина з повідомленням про крадіжку коштів з його банківської картки. Чоловік розповів, що відсутність грошей він виявив під час звернення до фінансової установи з приводу втрати своєї картки.

Як розповів керівник відділення поліції №3 Гайсинського районного управління поліції Михайло Литвинов, поліцейські відстежили рух коштів потерпілого, переглянули відео з камер нагляду та ідентифікували особу правопорушника, причетного до злочину.

Ним виявився 36-річний мешканець Вінницького району, який на момент вчинення правопорушення перебував у місті Ладижин.

Відео дня

Як з’ясувалось, чужою карткою зловмисник розраховувався за придбання товарів.

Дії правопорушника слідчі кваліфікували за статтею 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) та статтею 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру.

Правила безпеки при користуванні банківськими картками

Завдяки постійному вдосконаленню методів протидії шахрайству в платіжних системах спостерігається зниження обсягу шахрайських операцій.

Головна перепона для зловмисників – дотримання запобіжних заходів під час зберігання і використання карток, а також грамотний захист своєї особистої та фінансової інформації власниками карток.

Поради та рекомендації щодо необхідних заходів безпеки:

  • Перепишіть номер картки та телефон центру обслуговування клієнтів – ця інформація може стати в пригоді в разі втрати або крадіжки картки. Зберігайте цю інформацію в надійному місці.Якщо ваш банк надає можливість змінити ПІН-код на новий, придуманий вами, то уникайте очевидних, передбачуваних цифрових комбінацій. Наприклад, закінчення вашого номера телефону, дата вашого дня народження та інших.
  • Ніколи не записуйте свій ПІН-код – запам'ятовуйте його. Якщо ж ви вирішили записати його, то переконайтесь, що запис не потрапив у ваш гаманець. Ніколи не записуйте ПІН-код на картці.
  • Ніколи нікому не повідомляйте свій ПІН-код. Пам'ятайте, що ви не повинні та не зобов'язані сповіщати його: ні представникам банку чи правоохоронних органів, ні касирам торгових точок. Тільки власник картки повинен знати свій ПІН-код.
  • Про загублену чи вкрадену картку негайно повідомте у свій банк. У деяких випадках, можливо, вам потрібно буде написати заяву в поліцію або письмове підтвердження факту втрати картки.

 

Читайте також:

У Вінниці банда заробляла по сто тисяч в місяць на виготовленні наркотиків

За ґратами ошукали людей на сотні тисяч гривень: повідомили про підозру учасникам банди

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up