Тяжилівське вбивство може стати історією захисту?

Тяжилівське вбивство може стати історією захисту?
Родичі хлопця кажуть: “Вона - вбивця”. Родичі дівчини стверджують: “Це був самозахист”
Цього добивається адвокат 26-річної дівчини, яку конвой возить зі слідчого ізолятора вінницької тюрми на судові засідання. І цього бояться родичі Сергія Глущенка, який загинув від ножа в руках колишньої. Не всі на Тяжилові називають арештовану Олену вбивцею

Вінницький міський суд має провести повторний допит свідків у присутності експерта, який робив розтин тіла Сергія Глущенка. Це для того, щоб усунути розбіжності свідчень і встановити точний механізм нанесення смертельного поранення. Тільки тоді стане зрозуміло, була самооборона чи злочин.

Засідання, яке по суті мало б бути вирішальним і показати, хто перед судом збрехав, минулого тижня відклали на кінець серпня. Експерт потрапив у лікарню, і підсудній, яка чотири місяці просиділа в камері слідчого ізолятора, продовжили термін тримання під вартою ще на 60 діб.

Чи засмутило це Олену, по ній було непомітно. Дівчина слухала рішення суду про продовження арешту із піднятою головою. Її вигляд потерпілі і друзі убитого сприйняли так, як написано на сторінці дівчини Вконтакті: „Лучше быть центром внимания, имея скандальную репутацию, чем находиться в примитивном стаде осуждающих”...

Під рукою був ніж  
Олену арештували після події в будинку на Баженова, де вранці 11 січня швидка констатувала смерть від ножового поранення в груди її колишнього коханця 27-річного Сергія Глущенка. Він прийшов у квартиру її співмешканця Олександра з’ясувати конфлікт. Хтось пробив колеса в його машині, а Олена вказала на Сергія. Чоловіки поговорили і проблему зняли, але раптом дівчина вхопила кухонний ніж. Від нього юнак помер в її обіймах.



- Думаю, ця убивця сподівалася, що Серьожа з її хлопцем будуть битися через неї, - розказувала одразу після похорон Сергія його старша сестра Віка Войтас. – Вона цього чекала. А вони нормально вирішили питання і збиралися разом іти по сигарети...    

В момент події в квартирі Олександра, до якого Олена повернулася після розриву з Сергієм, були свідки. Серед них - Андрій Войтас, чоловік Віки. Він одразу журналісту розказував й зараз підтверджує таку версію подій:

- Її хлопець ходив з Сергієм на коридор. Коли повернувся, ми так само сиділи - я і Альона навпроти. Сергій зайшов на кухню. Була пара слів. Не пам’ятаю, яких. Але щойно він присів, Альона його ножем... Обняла і тілом своїм навалилася...
Що сказала Олена одразу міліції, RIA писала у випуску від 21 січня цього року. Боялася побиття Сергія і взяла ніж зі столу, щоб захистися від нападу. Зараз адвокат дівчини уточнює – Олена просто виставила ніж перед собою, а потерпілий сам на зброю напоровся.

Сам себе зарізав?
- З її сторони свідки, співмешканець і подруга, намагаються фактично виправдати підсудну. І є з нашої сторони свідок, який говорить, як все було, - говорить адвокат потерпілих Віталій Карпалов. – Проведемо одночасний допит цих свідків із залученням експерта, і він скаже, що правда, що неправда. Сама ж підсудна висуває версій з 15. При її зрості 160 сантиметрів, а його - 190, поранення було в груди. От свідки й міняють покази. Хочуть всіма можливими варіантами зробити так, нібито він випадково сам себе зарізав.

Якщо Андрій каже, що обоє сиділи навпочіпки, то зі слів Олени – все було стоячи. Хіба тоді ніж поранив би вищого від неї юнака не в живіт? Ось цей механізм мають дослідити. Експерт скаже, котра версія вірогідніша для дослідженої ним рани на трупі. Представник державного звинувачення не сумнівається, що суд знайде об’єктивну істину.

- На судовому слідстві виникли деякі протиріччя з приводу нанесення тілесних ушкоджень Глущенку, - каже старший прокурор відділу процесуального керівництва прокуратури області Сергій Чабан. - Одні свідки говорять, що воно було нанесене в стоячому положення, інші - в сидячому. Їх суд допитає знову, за участю судмедексперта, дасть об’єктивну оцінку, і буде вирішене питання згідно з чинним законодавством про відповідальність Петрунь.

Відео дня

„Він міг її убити”
Сподіваються на покарання для Олени родичі убитого юнака. Їхні свідки доводять, що Олена – агресивної поведінки дівчина. Раніше під час сварки розбила пляшку об голову Сергія. Ще – встромила йому виделку в ногу. А він навпаки – завжди захищав дівчину і допомагав владнати неприємності.

- Я казав: „З ким ти живеш?! Ти ж можеш лягти спати і не прокинутися?”. А він її прощав. Настільки любив, - розказував про Сергія його товариш по роботі Максим Буяльський.  

А от родичі дівчини кажуть, що Олена не винна, і наговорюють на покійного юнака. Ніби він в неї гроші відбирав, пив і бив постійно.

- Вона захищалася, вона просто інакше не могла. Так вийшло, що її руками він себе убив, - каже про вчинок Олени в квартирі на Баженова її мати, Катерина Петрунь. - В мене є фотографії, яка вона ним була раніше побита...

Про які фото говорить жінка, знає родина покійного. Дівчина сварилася до крові зі своєю родичкою. І ці фотографії, кажуть вони, - з тієї історії.

Виховувала Олену її бабуся Любов Іванівна. Вона називає онуку хорошою дівчинкою, а Сергія – наркоманом і крадієм.

- Він міг її убити, - каже вона. – Як не він, то вона лежала би мертвою. Це точно.
- Важко слухати, як Серьожу оббріхують, - говорить сестра Сергія. - Ви не уявляєте, скільки бруду вилили на нього на судах. Говорять не про людину за гратами, а який Серьожа був поганий... А його сторінка Вконтакті до цих пір живе. Люди заходять і пишуть. Це про людину говорить, правда?


„За доброту поплатився”
- Я з ним виросла з пелюшок і думаю, що він за свою доброту поплатився, - захищає Сергія його подруга Юлія. - Якби хоч на три відсотки був такий, як вони кажуть, цього б не сталося.

- Чомусь ні одна дівчина, крім неї, не сказала, що він бив її, - додає друг В’ячеслав Прилєпов.

З його слів, Олена заявила, що їй треба „парєнь з машиною, квартирою, і щоб тисячу баксів заробляв”. А Сергій за три дні до того, 26 червня минулого року, справив їй день народження, подарував золоті сережки.  

– Як він такий поганий був, то чого вона за ним бігала? – доказує Юлія. - На дискотеку поїхала в його компанію на Новий рік. З Сашою щаслива була, а до Серьожі бігла нещастя шукати? Я розумію, сторінка Вконтакті нічого не доводить, але по ній видно, в кого в голові сім’я чи щось інше. У неї – цитати з групи „Бывшая”: „Потерял королеву, наслаждайся пешками” і таке подібне. Вона королевою себе вважає. От і зараз на суді зверхньо себе веде. Вона ні разу очі додолу не опустила. Любить публіку.

Мати убитого юнака, коли вели Олену в судову залу, не стрималася і обізвала дівчину, що ще торік жила в неї вдома, як невістка, убивцею. Друга мати була поруч, але мовчала.

- Я можу в них пробачення попросити за свою дитину. Але ж вона, з іншої сторони, й не винувата? – сказала потім Катерина Петрунь. - Мені жаль цю маму. Я бідна мама. А вона ще бідніша, чим я.


Олена і Сергій після розриву спільних фотографій не зберегли, але мають схожі. Друзі цієї пари – тепер свідки в суді про умисне вбивство, де дівчину судять за те, що позбавила життя свого колишнього кухонним ножем (фото зі Вконтакті)

“Ніхто нікому не платить і з СІЗО з погрозами не дзвонить”
Друзі Сергія розповіли, що на Тяжилові про смерть від рук Олени розмови досі не вщухають. Щоправда, тепер говорять, що дівчина не сидітиме, бо бабка збирає гроші, щоб „закріпити” версію самозахисту.

- Які гроші? Я на пенсії. Що я можу продати? Хату? Тоді де будемо жити? Оце тако – говорять, - махнула рукою жінка. 

Більше про все сказала адвокат Олени Петрунь. Олена Клепікова розповіла всю історію стосунків її підзахисної з потерпілим, порадила „просівати” сказане опонентами і уточнила: виникли сумніви у суду не в показах свідків, а в тому... чи дійсно це було умисне вбивство.

Про пробиті колеса в машині „іншого” дівчини, Олена Клепікова говорила, як про цілком доведений факт (родичі це спростовують). Що ж сталося вранці 11 січня в квартирі на Баженова? Ось як розказала адвокат підсудної дівчини:

- Він весь час, мало того, що її лупив, ще й забирав у неї гроші, - каже адвокат. - І от він відкриває гаманець – пустий. Швиряє його і летить на дівчину. Вона зіскакує на ноги, хапає ніж і виставляє його перед собою, щоб захиститися. Він відштовхує дівчинку-свідка, і далі летить. „Я сподівалася захиститися таким чином. Думала, він побачить, і зупиниться”, - каже моя підзахисна. Але він не зупинився. Оця історія правдива. Тепер вони бачать, що справа розвалюється і придумують, що хтось щось продає, і що моя підзахисна дзвонить їм з тюрми та погрожує. Це нісенітниця. В тюрмі що, таксофони стоять, щоб дзвонити?
- Це захист – це необхідна оборона була. Дівчина буде звільнена. В цьому немає сумнівів. Адвокат, видно, пояснив потерпілим. Він теж розуміє. От всі ці гадості й почалися. Вас ось викликали, - каже журналісту адвокат Олени. - Але не все тут так однозначно. Він раніше судимий, і бив її, як сидорову козу. Так, вона колись вдарила його пляшкою. Захищаючись, вдарила. Бачили, яка вона, ця дівчинка? А вони говорять, що вона мегера. Насправді він - це алкоголік, наркоман і раніше судимий. От і все.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    Уминя нет вобще слов скока можна уже тривожыть душу моего лудшого друга по поводу адвокатшы хочу сказать такое чуство что у неё нет своих дитей и такоего говорит она самое интиреснное что она не знала Серёжу и что самое интиреснное она вобще ничего не знает об етом человеке и говорит такое просто интиресно как бы она спела если она была на месте серёжынный мамы чтобы она тогда сказала я просто не понимаю зачто стока злости и зачто стока оскорблений в его сторону и многие люди уже забыли правело о погибшых либо хорошо либо плохо..... Но отсебя хочу добавить всем чтобы знали Серёжа был в первую очереть человеком и настоящим другом братом и дядей
  • Anonymous

    Адвокатша больная какая то!я бы увидела чтобы было с Аленой если она бы убила ее сына!То она бы ее наверное на всю жизнь засадила,а не оправдывала!как так можно говорить о Сергее?сколько интересно ей заплатили,что она добивается ее освобождения?если судья ее отпустит и опровдает,то это будет на их совести!все рано или поздно возвращается бумерангом!!!!!так что теперь подумайте прежде чем ее выпускать,и прежде чем судить человека (Сергея)не зная его !!!все вернется каждому по полной!!!!
  • Anonymous

    зачем удалять коментарии???????что правду уже писать нельзя?
  • Anonymous

    Миллионами, ватник.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up