Судитимуть голову Вапнярки за розтрату пів мільйона гривень бюджетних коштів

Судитимуть голову Вапнярки за розтрату пів мільйона гривень бюджетних коштів
  • На початку жовтня 2021 року селищний голова Тульчинського району уклав договір закупівлі селищною радою у приватного товариства автомобіля Hyundai Santa за 500 тисяч гривень. Машину купили, а її немає.
  • Посадовцю спочатку голосили підозру у розтраті бюджетних коштів, а тепер слідчі завершили досудове розслідування та передали справу до суду.
  • За інформацією з власних джерел «20 хвилин», йдеться про селищного голову Вапнярки Олександра Горенюка.

 

— 52-річний посадовець достовірно знав, що до селищної ради транспортний засіб не був поставлений, право власності на нього за держорганом не зареєстровано. Однак видав свідомо неправдиву документацію, в якій були зазначені фіктивні відомості про прийняття селищною радою вказаного авто від приватної компанії. Й, відповідно, селищною радою безпідставно перераховано на рахунок товариства 500 тисяч гривень, — розповідають у поліції.

У березні слідчі зібрали достатньо доказів та оголосили чоловіку про підозру. Також суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нині завершилося досудове розслідування та обвинувачувальний акт передали на розгляд суду. 

Відео дня

За такий злочин посадовцю загрожує позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За інформацією з власних джерел «20 хвилин», йдеться про селищного голову Вапнярки Олександра Горенюка.

 

Читайте також:

У Вінниці пожежа забрала життя 67-річного чоловіка

Під час пожежі у Вінниці бійці ДСНС врятували шестеро людей, серед них — 11-річний хлопчик

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up