Стрілянина в автобусі «Вінниця - Дашів». Хулігану залишили вирок без змін

Стрілянина в автобусі «Вінниця - Дашів». Хулігану залишили вирок без змін
  • Вінницький апеляційний суд залишив у силі вирок хулігану, який стріляв у рейсовому автобусі. Суд відхилив апеляційну скаргу адвокатки в інтересах обвинуваченого та залишив вирок міського суду.

Інцидент, що стався у Вінниці в липні минулого року. В автобусі «Вінниця – Дашів» п'яний 53-річний чоловік, який тоді працював охоронцем, із травматичного пістолета вистрілив у голову іншому пасажиру. Потерпілий отримав забій м’яких тканин потилиці. Все розпочалось з суперечки. Як каже сам обвинувачений, здали нерви. За скоєне міський суд як покарання призначив хулігану три роки позбавлення волі.

Вінницький апеляційний суд вирок міського суду залишив без змін.

Відео дня

«Захисниця просила суд звільнити чоловіка від покарання з іспитовим терміном один рік. Аргументувала свої вимоги його позитивною службовою характеристикою, щирим каяттям та визнанням вини», — повідомляє ВАС.

Обвинувачений під час судового засідання додав, що працює начальником зміни в охоронній фірмі, має міцні соціальні зв’язки: перебуває в цивільному шлюбі, виховує п’ятнадцятирічну дочку. На запитання судді, чому не попросив вибачення в потерпілого, відповів, що змоги зустрітися з ним не мав.

«Я чотири місяці перебував під домашнім арештом, а потерпілий не брав участі в судових засіданнях», — пояснив чоловік.

За словами адвокатки, потерпілий, в якого вистрілив обвинувачений, претензій до останнього не має. Цивільний позов про компенсацію шкоди він не подавав.

З апеляційною скаргою захисниці прокурор не погодився. Зауважив, зокрема, що обвинувачений має негативну характеристику за місцем проживання: зловживає спиртним і порушує громадський порядок. Вважає вирок місцевого суду законним та обґрунтованим.

Зрештою, колегія суддів його не змінила.

 

Читайте також:

Збої в роботі «Приватбанк» та «Ощадбанк». Також зазнали атаки сайти Міноборони та ЗСУ

У цей день вітайте Ганну та Симона. Історія, традиції, заборони 16 лютого

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Tema Snic

    а как так то? тебе в башку стреляют а у тебя никаких претензий к ублюдку?
  • Женька Максименко

    Что так мало

keyboard_arrow_up