«Сім тисяч гривень за COVID-19». З'явилась нова схема шахрайства

«Сім тисяч гривень за COVID-19». З'явилась нова схема шахрайства
  • Шахраї не сплять, вони завжди шукають шлях обдурити довірливих громадян.
  • Цього разу злодії вирішили нажитися за допомогою COVID-19.

Мережею уже другий день гуляє скрін смс від шахраїв. Повідомлення такого змісту: «Вам доступна виплата COVID-19. Сума виплат 7 тисяч гривень».

На перший погляд, стає одразу зрозуміло, що це обман та ніхто вам не надасть ніяких грошей. Але є люди, які чи то з цікавості, чи то з наївності, виходили на зворотній зв'язок з шахраями.

Вінничанка Тетяна розповідає, що такі смс розсилають вакцинованим. 

Відео дня

— Щоб забрати гроші — треба перейти за посиланням та заповнити дані своєї банківської карти, — розповідає жінка. 

Тетяна зрозуміла, що це обманна схема, та розповіла про неї своїм рідним та близьким. Аби ніхто не потрапив на гачок аферистів.

Відзначимо, що не варто переходити за підозрілими посиланнями. Коли вам приходить смс схожого змісту, з невідомого номера і без конкретики — сміливо ігноруйте.

До речі, про цю схему знають і в ПриватБанку. Прессекретар фінустанови Олег Серга у Facebook розповів, що це нова схема масового фішингу.

Фішингове посилання — це лінк, розміщений зловмисниками, який використовують для отримання конфіденційної інформації користувачів. Таким чином шахраї можуть заволодіти банківською інформацією клієнта та списати його гроші.

— ПриватБанк попередив українців про появу нової схеми масового фішингу особистих даних під приводом виплат за вакцинацію від COVID-19, — написав Серга у своєму повідомленні. — Та нагадав, що ні в якому разі не можна вводити свої особисті дані чи дані платіжних карток на підроблених сайтах чи мобільних сервісах.

 

Читайте також:

На Майдані Небесної Сотні вшанували патріотів. ФОТОРЕПОРТАЖ

Вінницький гурт «Женя і Катя» презентували свою нову пісню

У Глухівцях потяг насмерть збив чоловіка. Загиблий немісцевий

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up